«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Ψέματα και Μύθοι γύρω από τη «Μάχη με Μαχαίρια» (Μέρος 16ο)του MarcAnimalMacYoung

Επιμέλεια - Μετάφραση – Απόδοση στα Ελληνικά: Γιώργος Ανεστόπουλος

συνέχεια από το Μέρος 15ο  Μύθος 14: Να το περιμένεις πως "...θα κοπείς κι εσύ..." http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/12/15.html
.................

Μύθος 15: Οι FMA (Φιλιπιννέζικες Πολεμικές Τέχνες) είναι το απόλυτο Μαχητικό Σύστημα (χρήσης) Μαχαιριού

 Επιτρέψτε μου να κάνω μια σύντομη επισήμανση εδώ: Όταν φτάνει το πράγμα στη Μάχη με Μαχαίρια, είναι όλα (τα συστήματα μάχης) εξαιρετικά επικίνδυνα.

Δεν υπάρχει καμία «κοσμική κεντρική (πρώτη) πηγή" απ' όπου πρωτοπήγασε η Τέχνη των Μαχαιριών.

Δεν υπάρχει πουθενά καμία γη της επαγγελίας όπου γεννήθηκαν και ανθούν οι απόλυτες Μαχητικές Τέχνες Μαχαιριών.

Δεν υπάρχει καμία "Ράτσα" που να κατέχει το μονοπώλιο στον «σωστό τρόπο» να χρησιμοποιείς ένα μαχαίρι.

Όπως είπα, έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχω δει Μαχητικά συστήματα μαχαιριών από ακόμη περισσότερα μέρη και αυτό που έχω να σας πω είναι ότι το καθένα τους θα σας σκοτώσει εξίσου καλά, εξίσου γρήγορα.


Αυτό πάντως που θα παραδεχτώ εγώ πρώτος απ' όλους είναι ότι τα FMA έχουν κάνει θαύματα πάνω στην οργάνωση και την εξήγηση των ιδεών πίσω από το "πως κάνουν αυτό που κάνουν".
Και ως προς αυτό τους βγάζω το καπέλο.

Και χαιρετίζω και σέβομαι την ικανότητα και την ανδρεία των eskrimadors τους, των γκουρού του kali και των arnis masters.

Αλλά τραβάω μια κόκκινη γραμμή εκεί που κάποιος προσπαθεί να ανυψώσει μια ομάδα μαχητικών ικανοτήτων πάνω από όλες τις άλλες ώστε να μπορούν να κομπάζουν λέγοντας ότι μαθαίνουν το απόλυτο Μαχητικό σύστημα μαχαιριών.

Θα έλεγα μάλιστα πως μου προκαλεί μια τάση ναυτίας το να βλέπω κάποιον - που δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ του μαχαίρι στα χέρια ενός αντιπάλου που τον θέλει "σακατεμένο" - να κομπάζει τριγύρω και να μου λέει πως γνωρίζει ότι μα ότι υπάρχει και δεν υπάρχει πάνω στο Μαχητικό χειρισμό του μαχαιριού ΕΠΕΙΔΗ μαθαίνει αυτά τα (όποια) "Μαχητικά Συστήματα μαχαιριών".

Δεν υπάρχει σωστός τρόπος, ένας τρόπος ή ο μοναδικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις ένα μαχαίρι... και όσο περισσότερα γνωρίζετε για όλους τους διαφορετικούς τρόπους τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχετε να αντιτάξετε μια αποτελεσματική ανταπόκριση στην περίπτωση που δεχτείτε επίθεση με έναν από τους παραπάνω τρόπους.

Αλλά αν έχετε μελετήσει μόνο ένα σύστημα, οι πιθανότητες είναι εναντίον σας στο να εμπλακείτε αντιτάσσοντας στον αντίπαλο "κάτι που να δουλεύει".

Και έχω να σας πω πως, αν και Δυτικοί επαγγελματίες αρέσκονται να ισχυρίζονται ότι τα  FMA "είναι λειτουργικά", αυτές οι τέχνες δεν καλύπτουν όλους τους τρόπους που ένα μαχαίρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω σας.

Υπάρχει κυριολεκτικά ένας κόσμος γεμάτος διαφορές εκεί έξω.

Το έχω ξαναπεί και θα το πω και πάλι:

"Κανείς" δεν έχει το μονοπώλιο στην αλήθεια όσον αφορά στη Μάχη με Μαχαίρια.

Το Όλον του θέματος είναι απλά πάρα πολύ μεγάλο.

Ο καθένας έχει ένα μικρό κομμάτι από την πίτα.

Και μαθαίνοντας τι έχουν να πουν γι 'αυτό και πώς το κάνουν αυτό ΕΚΕΙ από όπου προέρχονται, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας επιβίωσης. Συνιστάται ν’ αρχίσετε από το 1ο Μέρος: http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/10/1_14.html

               Μύθοι γύρω από την αντιμετώπιση Μαχαιριών