Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Γέρ. Νεκτάριου Μουλατσιώτη: Αν δεν πιστεύουμε ότι είμαστε για την κόλαση, τότε δεν μπορούμε να κερδίσουμε τον Παράδεισο - Μέρη α' και β' (βίντεο)


Ομιλία Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη με θέμα:

"ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ - ΜΕΡΟΣ Α' "

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014.πηγή: http://www.gerontasnektarios.gr/2014/05/blog-post_18.html


.....................


Ομιλία Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη με θέμα:

"ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ - ΜΕΡΟΣ Β' "

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος την Τετάρτη 14 Μαΐου 2014.


http://www.gerontasnektarios.gr/2014/05/blog-post_5791.html