Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Ο περιβόητος Ελβετικός πολιτισμός:τρώνε σκύλους και γάτες!

SOS από φιλοζωική οργάνωση

Υπάρχουν Ελβετοί που τρώνε σκύλους και γάτες


Υπάρχουν Ελβετοί που τρώνε σκύλους και γάτες

Βέρνη, Ελβετία

Από την Κίνα το περιμέναμε, από την Ελβετία μας προέκυψε:

Ένας ελβετικός φιλοζωικός σύλλογος υποστηρίζει πως το 3% του πληθυσμού της χώρας, δηλαδή περίπου 240.000 άνθρωποι, τρώει γάτες και σκύλους.

Για το λόγο αυτό, μάλιστα, οι φιλόζωοι ελβετοί ακτιβιστές θέλουν να ποινικοποιήσουν την εν λόγω πρακτική.Σύμφωνα με τις καταγγελίες της φιλοζωικής οργάνωσης SOS Chats Noiraigue, αρκετά χριστουγεννιάτικα τραπέζια στην Ελβετία περιλαμβάνουν και κρέας γάτας που μαγειρεύεται συχνά κατά τον ίδιο τρόπο όπως τα κουνέλια, δηλαδή με λευκό κρασί και σκόρδο. Επίσης, πολλοί χρησιμοποιούν κρέας σκύλου για να παρασκευάσουν λουκάνικα, αλλά και ως βασικό συστατικό ενός τοπικού πιάτου που θεωρείται θεραπευτικό για τους ρευματισμούς! Η οργάνωση υπολογίζει πως η πρακτική αυτή ειναι συνηθισμένη σε περίπου 240.000 Ελβετούς, ήτοι το 3% του συνολικού πληθυσμού.

«Το φαινόμενο παρατηρείται ιδιαίτερα στις πόλεις Βέρνη, Λουκέρνη και Γιούρα», τονίζει ο Τόμι Τόμεκ, ιδρυτής και πρόεδρος της SOS Chats Noiraigue, η οποία, μετά από συλλογή 16.000 υπογραφών, υπέβαλλε στην κυβέρνηση της Ελβετίας σχετικό αίτημα απαγόρευσης κατανάλωσης κατοικίδιων ζώων –μάλιστα, μια από τις 16.000 υπογραφές είναι κι αυτή της γαλλίδας ηθοποιού Μπριζίτ Μπαρντό.
«Αυτά τα ζώα είναι οικόσιτα και δεν πρέπει επ’ ουδενί να καταλήγουν στο τραπέζι μας», καταλήγει ο Τόμεκ. «Δεν υπάρχει τίποτα το περίεργο στην κατανάλωση γάτας και σκύλου. Έτσι όπως το μαγειρεύουμε εμείς, έχει γεύση σαν οποιοδήποτε άλλο κρέας», είπε, ανώνυμα, στην εφημερίδα Le Matin ένας ελβετός αγρότης.

http://news.in.gr/ 

σχετικά:

Το άγριο αφρικανικό κρέας μεταδίδει τον Έμπολα...(τι λες; θα πας κι απόψε για μια «έθνικ μπριζόλα πιθήκου»;)