Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

«Σχέδιο Ναύκρατις»... Μόνον μια άλλη Πολεμική Ελλάδα/παροικία – ναι, κάπου αλλού - θα σώσει την "ξεπεσμένη Μητρόπολη"...
γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος


Η παγκοσμιοποίηση και ο οικουμενισμός έχουν καταφάει τα πάντα στη Μητρόπολη.

Δεν υπάρχει Ελλάδα πια.

Έχει μετατραπεί σε μία άχρωμη, άοσμη πολυεθνική χαβούζα.

Ένα σάπιο κουφάρι που δεν θυμάται τον εαυτό του.

Έχει ξεχάσει ποιά ήταν...

Σαν μια γριά πόρνη που αδιάφορη πια για τα πάντα, τίγκαρε στο αψέντι και στην πρέζα, γούρλωσε δυό άνευρα ζαβλακωμένα μάτια στο ταβάνι  και αφέθηκε από συνήθεια με ανοιχτά τα πόδια.

Χωρίς να νοιάζεται ποιός μπαίνει, ποιός βγαίνει (στο ρημαγμένο σπίτι της και όχι μόνον), ποιός την κατακλέβει, ποιός την δέρνει αλύπητα, ποιός την ξεσκίζει, τη ματώνει, της κόβει σάρκες.

Κανένας θυμωμένος Όχλος δεν πρόκειται να γεννηθεί εδώ.

Ούτε ενάντια στα πολιτικά σαρκοφάγα που κατασπαράζουν τα παιδιά του, ούτε ενάντια στα στίφη των λαθροεισβολέων που σύντομα θα τον κατασπαράξουν με τον όγκο τους, τη μανία τους, την ωμότητά τους, τον πολεμικό, κατακτητικό και εξολοθρευτικό τους χαρακτήρα.

(δες αυτό το «πείραμα» μιας άκρως αποτυχημένης απόπειρας «δυναμικής εναντίωσης» και στα δύο παραπάνω και θα καταλάβεις αρκετά http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/09/150.html . Αλλά γι’ αυτό το «μελάνωμα» που αποδεικνύει ξεκάθαρα σε τι άρρωστο σημείο αυτοεγκατάλειψης και απόλυτης αποδοχής της ήττας έχει φτάσει η Ελληνική κοινωνία θα γράψω ειδικά σε άλλο σημείωμα)

Λες κι έχει μαστουρώσει κι έχει χαθεί κι αποτραβηχτεί αδιάφορα βαθιά μέσα του κι αρνείται να ξεσηκωθεί.

Καμία Λαϊκή Αντίδραση δεν θα γεννηθεί εδώ.

Κανένας «μη ελεγχόμενος επαναστάτης» δεν θα επιτραπεί να κλωνοποιηθεί εδώ και να γεννοβολήσει εδώ.

Όχι σ’ αυτήν την κοινωνία...της δήθεν ειρήνης...την αποχαυνωμένη...

Κι όχι σ’ αυτό το έδαφος...

Η ελπίδα δεν μένει πια εδώ...
Πόλεμος Πατήρ Πάντων...

Η ανακούφιση (κι ενίοτε Λύση)  μιας σειράς "δομικών προβλημάτων" της Ελλάδας ιστορικά έρχονταν πάντα σε «Συνθήκες Πολέμου»...

Ποτέ εν καιρώ Ειρήνης...

Στον Πόλεμο μεγαλουργούσε....στην Ειρήνη καταστρέφονταν ούσα έρμαιο στα νύχια των πονηρών πολιτικάντηδων επιτήδειων και της αδηφάγας ελίτ γύρω τους.

Το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα από την ίδια την Ιστορία της.

Το δημιουργικό στοιχείο της Ελλάδας αφυπνίζεται ΜΟΝΟ σε συνθήκες Πολέμου...

Μόνον τότε, που ξυπνάνε τα «Πολεμικά ένστικτα» ΟΛΩΝ των Πολιτών και το Πολεμικό Αίμα κυλάει παντού, σε όλες τις φλέβες, κάνουν στην «άκρη» τα «τρωκτικά της Ειρήνης»...

Ναι, θα προκύψουν άλλα τρωκτικά, αυτά του πολέμου, μόνον που τότε, είναι πιο έντιμα τα πράγματα.

Γιατί και ο φτωχός φέρει όπλο, είναι εξαγριωμένος και ικανός και έτοιμος να σκοτώσει.

Άρα, είναι ισχυρότερος ο φτωχός στην κοινωνία του πολέμου απ’ ότι ο φτωχός στην κοινωνία της ειρήνης όπου κανείς δεν τον υπολογίζει.


Στον πόλεμο, όλοι ξέρουν πως τα νεύρα και τα μυαλά είναι «ταραγμένα».
Και τα χέρια φέρουν όπλα.

Και κουβαλάνε όλοι εμπειρία της χρήσης τους.
Κι ετοιμότητα χρήσης τους.

Δυσκολότερα κλέβει τότε ο κάθε μαυραγορίτης.
Πολιτικός και μη.

Να το πούμε απλά.

Σήμερα, το κάθε αδίστακτο, ανήθικο πολιτικό σαρκοβόρο που παίρνει μέτρα «μνημονίου φερέτρου» για την φτωχολογιά, γνωρίζει πως ΟΤΙ μέτρο κι αν επιβάλλει, όσο κακό κι αν προκαλέσει ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ από καμία δικαιοσύνη και ταυτόχρονα δεν ανησυχεί μήπως και τον πετύχει στο δρόμο κανένας οργισμένος πολίτης που εξ’ αιτίας του καταστράφηκε και του αδειάσει στην κοιλιά την καραμπίνα.

Στον πόλεμο, αυτό το "σαρκοβόρο" ανησυχεί σοβαρά γι’αυτήν την προοπτική.


Διότι τότε υπάρχουν και η ψυχολογία πολέμου και η εκπαίδευση και ο εξοπλισμός και η εμπειρία πολέμου.

Καθώς και η ετοιμότητα να αφαιρέσει κάποιος τη ζωή του καθάρματος που του γ΄@$ησε τη δική του ζωή για να περάσει αυτός πλούσια.

Καθώς και των άλλων καθαρμάτων που με διάφορους τρόπους κι από διάφορα πόστα προστατεύουν αυτό το «γύπα» που ζει από τις σάρκες των φτωχών πολιτών.

Τότε είναι που «αλλάζει η Ψυχή της Ελληνικής κοινωνίας», αρχίζει να «εκπέμπει αλλιώτικα» και αποκτάει διεθνή υπόσταση και κύρος...

Τότε είναι που αναδεικνύονται «άλλοι Ηγέτες»...Πολεμιστές...

 Οι Ηγέτες του Πολέμου...οι Πολέμαρχοι...

Τότε είναι που οι επίβουλοι γείτονες κόβουν με το μαχαίρι τις εχθρικές τους διαθέσεις και τις απειλές στα σύνορα.

Ναι, και τότε επικίνδυνα είναι...

Αλλά...αυτό ήταν πάντα και παραμένει μια «αναγκαία συνθήκη αναζωογόνησης για τη Φυλή μας»...το «σπάστα και ξαναρίχτα»...


Κι αυτή η «αναζωογόνηση» δεν πρόκειται ποτέ να έρθει «από μέσα»...

Το «βόλεμα» έχει διεισδύσει παντού...

Η διαφθορά έχει γεννοβολήσει Παντού...παντού...

Οι περιβόητες Πολιτειακές διαδικασίες, από την στιγμή που ΚΑΘΕ μα «κάθε μηχανισμός εξουσίας» ελέγχεται από εγκληματικά στοιχεία που συστηματικά καταστρέφουν τη χώρα και σκοτώνουν Πολίτες, οδηγούν απλώς και πάντα στην ανάδειξη των κατάλληλων νέων αντιλαϊκών κηφήνων που θα διαιωνίσουν την ίδια κατάσταση λαμογιάς και διαφθοράς...
...που θα επαναλάβουν ακόμη χειρότερη την ίδια εφιαλτική κατάσταση εξόντωσης της φτωχολογιάς.

Και που θα συνεχίσουν την ίδια καταστροφή των Εθνικών Θεμάτων.

Όπως πάντα...άποικοι...κάπου αλλού...

Απαιτείται να γεννηθεί μια «Άλλη Ελλάδα», κάπου αλλού...εκτός Μητρόπολης...εκτός Ελλάδας...μακριά απ' αυτή την "βαλτώδη δυσώδη κατάσταση"...

Πως ήταν η «μετακινούμενη Ελλάδα» των Μυρίων του Ξενοφώντα κατά την επιστροφή της απ’ την Περσία;

Πως ήταν το «σκόρπιο θαλάσσιο/ναυτικό βασίλειο» ενός από τους επίγονους του Μ. Αλεξάνδρου, του Δημήτριου του Πολιορκητή, γιού του Αντίγονου, στρατηγού του Στρατηλάτη και βασικού ανταγωνιστή του Αντίπατρου και του Πτολεμαίου;.

Κάπως έτσι...


Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες Επαγγελματίες Πολεμιστές μοιρασμένοι στα διάφορα Πολεμικά Μέτωπα της Υφηλίου θα συνέτειναν καίρια στην γέννηση/ίδρυση αυτής της «Άλλης Νέας Πολεμικής (ομοσπονδιακής) Ελλάδας»...μιας σειράς από Πολεμικές βάσεις/παροικίες/αποικίες που θα είχαν την δική τους διοίκηση μακριά από την σάπια πουλημένη αλλοτροιωμένη Μητρόπολη.

Με μοναδικό σκοπό την αναγέννηση της Παλαιάς Πολεμικής Ελλάδας.

Όταν γεννηθεί και ανδρωθεί αυτό το «Αρχέτυπο» τότε θα μετατραπεί σε «Πολιτικοκοινωνική Μήτρα» που θα γεννήσει «όλα τα υπόλοιπα στοιχεία» που συναποτελούν ένα "Πολιτειακό/κοινωνικοπολιτικό οικοδόμημα".

Υπ' αυτήν την πορεία, πολλές Ναυκρατίδες Πόλεις θα ιδρύονταν σε διάφορα σημεία εκτός Ελλάδος (σημ. η Ναύκρατις ήταν αποικία Ελλήνων Μισθοφόρων στην Αίγυπτο από τον 7ο πΧ αι. ( Έδωσε πολλούς πολιτικοστρατιωτικούς ηγέτες στην Αίγυπτο τόσο πριν όσο και κατά την Αλεξανδρινή περίοδο όπως και στην Πτολεμαϊκή).

Ένα Νέο (οιονεί) Πολιτειακό (πολεμικού χαρακτήρα) Οικοδόμημα, σκόρπιο σε όλη τη Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Καύκασο, Μαύρη Θάλασσα, Βαλκάνια, Αφρική κι αλλού στην υφήλιο θα έκανε την εμφάνισή του...

Αυτές οι Πολεμικές Παροικίες θα άρχιζαν να απορροφούν Πολίτες Έλληνες από την Μητρόπολη, να τους εκπαιδεύουν στρατιωτικά (αν χρειαστεί), να τους απασχολούν πολεμικά (ως μισθοφόρους σε Ελληνικές Διεθνείς Μισθοφορικές Δυνάμεις) και να τροφοδοτούν κατόπιν την Μητρόπολη με κύματα βετεράνων που μέσα τους θα μετέφεραν πλέον «άλλα Πολεμικά χαρακτηριστικά».

Τα υπάρχοντα Μέτωπα είναι τόσα που άμεσα μπορούν να απορροφηθούν ακόμη και 300,000 Έλληνες Πολεμιστές από την αρχή του προγράμματος. 

Μετά από μία τέτοια εξέλιξη, τι θα μπορούσε ν’ αντισταθεί πίσω στη «Μητρόπολη» όταν θα επέστρεφαν οι Νέοι Μύριοι Βετεράνοι Πολεμιστές πολλών Νέων Ξενοφώντων για να ξαναμετατρέψουν σε Ελλάδα την άχρωμη οικουμενιστική πολυεθνική (και σύντομα ΙΣΛΑΜΙΚΗ) επαρχία της ΝΤΠ;

Τίποτα και κανένας...κι αυτό δεν σημαίνει, ούτε προϋποθέτει ένοπλη αντιπαράθεση μεταξύ Ελλήνων...

Τι σημαίνει Βετεράνος....


Να μην ξεχνάμε πως απ’ όπου πέρναγαν οι Μύριοι του Ξενοφώντα, οι τοπικοί βασιλείς και οι στρατοί τους ανησυχούσαν σοβαρά μην και τους έρθει η ιδέα να ιδρύσουν καμία πόλη εκεί κοντά τους.

Ποτέ δεν υπήρξε δύναμη να αντισταθεί σε μια οργανωμένη, συντεταγμένη και υπερεξοπλισμένη δύναμη βετεράνων. Μια τέτοια δύναμη δεν ήταν καν ανάγκη να επιτεθεί. Ηταν πάντα μια υπολογίσιμη πολιτική δύναμη.

Εξ’ ου και ο Μ. Αλέξανδρος αρνιόταν να επιτρέψει την επάνοδο στην πατρίδα των βετεράνων του και προτίμησε να τους βλέπει να εξοντώνονται κατά χιλιάδες εκεί δίπλα του όπου τους «ήλεγχε». Μόνον η έρημος Γεδρωσία «έφαγε» από τους 70,000 βετεράνους τους 56,000! Περισσότερους απ’ ότι όλη η εκστρατεία του μαζί επι δέκα ολόκληρα χρόνια.

Αυτό σημαίνει ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ και μάλιστα «συγκροτημένη Δύναμη Βετεράνων»...

Να μην ξεχνάμε επίσης, πως τέτοιες δυνάμεις Πολεμάρχων μετά τους πολέμους και τις επαναστάσεις έβρισκαν αυτομάτως την κυρίαρχη Πολιτειακή θέση τους στην Νέα Πολιτική μεταπολεμική τάξη πραγμάτων της χώρας τους. Σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλεμο....
Η Ελλάδα θα ξαναβρεί την ιστορική αίγλη και ισχύ της μόνον μέσα από την αναβίωση του αρχετυπικού της χαρακτήρα: του Πολεμικού.

Θλιβερά Ουτοπικό;

Ίσως...

Λιγότερο θλιβερό πάντως απ’ την καθημερινότητα της Ελληνικής φτωχολογιάς που δεν βλέπει διέξοδο στη μιζέρια της τα «χρόνια της περιβόητης ειρήνης»....

Δυστυχώς, όμως, αυτοί που έχουν την «τεχνική (και οικονομική) δυνατότητα» να σχηματίσουν τέτοιες «Επαγγελματικές Διεθνείς Πολεμικές Ομάδες Ελλήνων» (ναι, «ακριβοπληρωμένων Ελλήνων Μισθοφόρων») δεν το κάνουν.

Γιατί άραγε;

Τι λέγαμε πως το «βόλεμα» και η «εξαγορά» έχουν «διεισδύσει παντού»;

Κανείς από τους «Ύπατους Αρμοστές» της χώρας (ούτε βεβαίως και τα «Υποτακτικά» τους τα «εγχώρια») δεν θα ήθελαν μια τέτοια «Πολεμική Μεταστροφή» του χαρακτήρα της Ελληνικής κοινωνίας....

(Αυτό αυτομάτως αποδεικνύει την ορθότητα και χρησιμότητα του παραπάνω σεναρίου)...

Άρα, κανείς τους δεν θα ήθελε την ίδρυση κάποιων τέτοιων Ελληνικών Πολεμικών Δυνάμεων/Παροικιών πχ στα ρωσικά πολεμικά πεδία (ως φιλορωσικές δυνάμεις) ή στη Μέση Ανατολή ως τμήμα των διωκόμενων χριστιανικών δυνάμεων ή στην Αφρική ως τμήματα των ευρωατλαντικών στρατιωτικών δυνάμεων, κλπ

Εδώ μεθοδεύουν την αιφνίδια κατάσχεση ακόμη και των κυνηγετικών όπλων στη σάπια Ελλαδική Μητρόπολη (στα πλαίσια του γενικού αφοπλισμού των Ελλήνων)!

 Αυτό θα επέτρεπαν;

Για την ακρίβεια τρέμουν σύγκορμοι στην σκέψη και μόνον μιας τέτοιας εξέλιξης...


Το μόνο που τους ανακουφίζει είναι πως δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας Αξιωματικός ή/και Έλληνας κεφαλαιούχος να τολμήσει κάτι τέτοιο....

Ο Δαίμονας του Βολέματος έκανε καλά τη δουλειά του...

Άλλους εξαγόρασε, άλλους απείλησε...και όλοι υποτάχθηκαν.... 

Αν έρθει μια τέτοια εξέλιξη θα έρθει μόνον από «ανεξάρτητους ανεξέλεγκτους τρελούς» (μη ένστολους Έλληνες Πολίτες Πατριώτες) που θα τύχει να τους στηρίξουν λαϊκές δυνάμεις και πιθανόν κάποιες ξένες δυνάμεις που ευκαιριακά θα δουν ίσως την εξυπηρέτηση κάποιου δικού τους συμφέροντος μέσα από τέτοιες δράσεις.


΄Αλλωστε, οι Πατριωτικές δυνάμεις είναι πια τόσο πασίδηλα διωκόμενες τόσο από το μνημονιακό αποικιακό καθεστώς όσο και από την αντεθνική (κεντρο)αριστερά, τόσο εγκλωβισμένες στην ανυπαρξία της συστημικής απομόνωσης που αν δεν συμβεί το παραπάνω σενάριο τότε πολύ απλά θα τις δούμε, πολύ σύντομα ακόμη πιο «παγιδευμένες» σε κάποιο Νέο (δήθεν) Πατριωτικό Σχήμα που θα στηθεί εσπευσμένα από την Τρόϊκα και τα εγχώρια τσιράκια της για να ελέγξουν – για μια ακόμη φορά – τα Εθνικά δρώμενα με προδοτική κατεύθυνση.

Δικαίωμα στο Όνειρο...και στην παραίσθηση...σωστά;

Ωραία...πάρε ένα πατατάκι ακόμη λογικέ μου ultra logicus pretenderious (εκ του pretend=ψεύτικο, υποκρίνομαι, προσποιούμαι, κλπ – οποιαδήποτε ομοιότητα με ονόματα ΜΜΕ τύπου «Πρετεντέρης» είναι καθαρά συμπτωματική) που προσποιείσαι εθνικοπατριωτικές ευαισθησίες και μόλις φτάνει η ώρα για «δυναμικές λύσεις» βουλιάζεις πιο πολύ στον καναπέ σου...

...Και κλίκαρε στο επόμενο θέμα με τον κέρσορά σου...κάτι σε πιο politically correct και μνημονιακό, να ξελαμπικάρεις από τους πολεμικούς παραλογισμούς...

πχ σε κείνη την ανάπτυξη που τάχαμου όλο κοντοζυγώνει...και που εσύ νομίζεις ότι αφορά κι εσένα...και όχι μόνον εκείνους εκεί πάνω...


Για να το εμπεδώσεις: 


 ολόκληρη η ορολογία του σχετικού μνημονιακού concept είναι:  "ανάπτυξη βιονικού πέους" (δηλ. τεχνικών δυνατοτήτων" για μεγαλύτερα και πιο επιθετικά επιτεύγματα επί του "πεδίου")...


...εσύ φτωχέ, άβουλε και καθησυχασμένε ηλίθιε είσαι το "πεδίο"...


....το κατάλαβες τώρα;Γιώργος Ανεστόπουλος

σχετικά:

Έλληνες Μισθοφόροι στην Αρχαιότητα.Μια χαμένη ιστορική Ελληνική Παράδοση... 

Έλληνες Μισθοφόροι στη Μέση Ανατολή 

Μιλήσιοι Έλληνες μισθοφόροι ίδρυσαν στο Νείλο αποικία και την ονόμασαν: “Ναύκρατις”, Νικήτρια του Στόλου...

Σεισάχθεια...Λαϊκός Ξεσηκωμός...τρίχες, φλασιές και ψυχοφάρμακα...