Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Βακτηριοφάγοι: ο (πιθανά) "επικίνδυνος" (προσωρινός) αντικαταστάτης του "άχρηστου αντιβιοτικού" στη μάχη κατά των "ανθεκτικών βακτηρίων";

Οι βακτηριοφάγοι το «κλειδί» στη μάχη κατά των λοιμώξεων;


Η όψη τους μπορεί να μην προϊδεάζει για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, αλλά οι ιοί με την ονομασία φάγοι ή βακτηριοφάγοι μπορούν να αποτελέσουν το νέο σημαντικό όπλο στην μάχη κατά των μεταδοτικών ασθενειών.

Στο Ινστιτούτο Eliava του Tbilisi της Γεωργίας, οι ασθενείς λαμβάνουν θεραπεία για πολλές μορφές βακτηριακών λοιμώξεων μέσω της «αξιοποίησης» των ιών-βακτηριοφάγων.

Στα περισσότερα μέρη του κόσμου, όμως, χορηγούνται ακόμη αντιβιοτικά για να αντιμετωπιστούν οι συγκεκριμένες λοιμώξεις – γεγονός που ίσως εξηγεί και την αυξημένη ανθεκτικότητά τους στα φάρμακα.

Ένας ασθενής αναφέρει ότι «χρησιμοποιεί» συχνά φάγους για να θεραπεύσει μία επίμονη οφθαλμική λοίμωξη… «Δοκίμασα όλες τις μεθόδους.. Οι χειρουργικές επεμβάσεις δεν με βοήθησαν τελικά…Αλλά αυτή η θεραπεία όντως βοηθά..,» αναφέρει ο ασθενής..

Οι φάγοι είναι μία ειδική κατηγορία ιών που βρίσκονται στην φύση και προσβάλλουν τα βακτήρια. Μόλις εισχωρήσουν στα βακτηριακά κύτταρα το DNA τους αντιγράφεται εώς ότου τελικώς «σκοτώσει» το βακτήριο-ξενιστή.  

pentapostagma.gr

σχετικά:


Παγκόσμια απειλή: Τα σούπερ μικρόβια βγάζουν άχρηστα τα αντιβιοτικά

Η "ανθεκτική στα αντιβιοτικά" Μεγα-Φυματίωση είναι εδώ...μπράβο φονιάδες...τα καταφέρατε...φέρτε κι άλλους λαθρο να τελειώσουμε μια και καλή...

Αναμένονται 10 εκατομ. νεκροί ετησίως (!) από "ανθεκτικά (στα αντιβιοτικά) βακτήρια" κάθε χρόνο - από 23.000 το 2014!!!