Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015

Ψέματα και Μύθοι γύρω από τη «Μάχη με Μαχαίρια» (Μέρος 17ο)του MarcAnimalMacYoung

Επιμέλεια - Μετάφραση – Απόδοση στα Ελληνικά: Γιώργος Ανεστόπουλος

συνέχεια από το Μέρος 16ο  Μύθος 15: Οι FMA (Φιλιπιννέζικες Πολεμικές Τέχνες) είναι το απόλυτο Μαχητικό Σύστημα (χρήσης) Μαχαιριού  http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/12/16.html
.................
 
Μύθος 16: Είναι εύκολο να αφοπλίσεις έναν οπλισμένο αντίπαλο

Κάθε φορά που ακούω κάποιον να το λέει αυτό, εγώ σωπαίνω.

Επειδή:

α) μόλις μου έχουν πει, απλά ότι, δεν έχουν ποτέ αντιμετωπίσει κάποιον με πρόθεση να προσπαθήσει να τους σκοτώσει.

β) Το πιο πιθανό είναι ότι αυτός που "τα λέει αυτά" είναι απλώς ένας "ψευτονταής και καυχησιάρης"


και

 γ) Σε περίπτωση που διδάσκουν σε ανθρώπους αυτές τις ανοησίες τότε θα γίνουν αιτία κάποιος να σκοτωθεί.

Για την ακρίβεια, κάποιος που στέκεται εκεί μπροστά σου κραδαίνοντας ένα μαχαίρι, δεν προσπαθεί να σε σκοτώσει ... προσπαθεί να σε τρομάξει και να σε κάνει να σηκωθείς και να φύγεις.

 Τώρα, εγώ θα παραδεχτώ ότι ναι μεν συχνά είναι ευκολότερο να καταβάλλεις ένα άτομο αυτού του τύπου, διότι δεν βρίσκεται σε "φάση επίθεσης", αλλά κάτι τέτοιο - από την άλλη - δεν είναι ποτέ (έτσι απλά) "εύκολο".

 Άνθρωποι αυτής της "κατηγορίας" μπορούν να αιφνιδιαστούν και συχνά δεν μπορούν να αντιδράσουν έγκαιρα.

 Ωστόσο, κάποιον που έχει πραγματικά την πρόθεση να σου επιτεθεί με μια "λεπίδα" δεν είναι ποτέ εύκολο να τον αφοπλίσεις ή να τον υποσκελίσεις.

 Και προωθώντας αυτό το ψέμα είναι κυριολεκτικά σαν να παρακαλάς να σκοτωθεί κάποιος - ιδίως μάλιστα όταν αντιμετωπίζουν έναν "αποφασισμένο επιτιθέμενο που δεν θα κάνει πίσω με τίποτα".

 Το πρόβλημα που έχω συναντήσει με τους "ψευτονταήδες" έχει να κάνει με το ότι είναι πολύ επιλεκτικοί σχετικά με το ποιον επιλέγουν να εκφοβίσουν.

 Έχω δει άτομα που έχουν κακοποιήσει βάναυσα πιο αδύναμους αντιπάλους - ως δια μαγείας - να εξαφανίζονται όταν αρχίζουν φασαρίες με αληθινά σκληρές περιπτώσεις.

Αυτά τα άτομα μπορεί να έχουν τραβήξει λεπίδες για να τρομοκρατήσουν απλά παιδιά, αλλά με κάποιον (παράξενο) τρόπο ποτέ δεν φαίνεται να είναι κάπου εκεί γύρω για να κάνουν τα ίδια εναντίον κάποιου ο οποίος είναι ένας έμπειρος και σκληραγωγημένος "ποντικός του πεζοδρομίου" ή πρώην κατάδικος.

 Οπότε, αποδεικνύοντας ότι η ακριβής επιλογή των λέξεων είναι σημαντική, μας έμεινε μια μικρή, αλλά σημαντική τροποποίηση του τι συνήθως διδάσκεται και τι πρέπει να ειπωθεί:

Οι έννοιες πίσω από τον αφοπλισμό ένοπλου αντιπάλου είναι απλές, δεν είναι, ωστόσο, εύκολες - ούτε και η ίδια η πράξη αφοπλισμού από μόνη της...
Συνιστάται ν’ αρχίσετε από το 1ο Μέρος: http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/10/1_14.html