Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Ψέματα και Μύθοι γύρω από τη «Μάχη με Μαχαίρια» (Μέρος 18ο) 
του MarcAnimalMacYoung

Επιμέλεια - Μετάφραση – Απόδοση στα Ελληνικά: Γιώργος Ανεστόπουλος

συνέχεια από το Μέρος 17ο  Μύθος 16: Είναι εύκολο να αφοπλίσεις έναν οπλισμένο αντίπαλο
...........................................

Μύθος 17: Μπορείτε να αντιμετωπίσετε με επιτυχία έναν οπλισμένο επιτιθέμενο

Όλη αυτή η σελίδα έχει αφιερωθεί στο να αντικρούσει αυτό το "Μύθο".

Ο κύριος λόγος για τον οποίο αυτό αποτελεί "Μύθο" είναι το ότι δεν μπορείτε να "πολεμήσετε/αντιμετωπίσετε" έναν οπλισμένο αντίπαλο.

Μπορεί και να επιβιώσετε από μια τέτοια μάχη και ίσως ακόμη και να καταφέρετε να τον βάλετε κάτω ...πριν σας προκαλέσει κάποια σοβαρή ζημιά ...αλλά, οτιδήποτε κι αν κάνετε, θα πρέπει να είναι γρήγορο, αποτελεσματικό και βάναυσο (ακραίο).

Αν δεν είναι, τότε δεν θα τον σταματήσετε έγκαιρα, δηλαδή, προτού σας προκαλέσει σοβαρή ζημιά.


Δεν μπορείτε απλά να σταθείτε εκεί και να συμμετάσχετε σε μια μακρά, παρατεταμένη  εμπλοκή με έναν οπλισμένο αντίπαλο.

Αν το επιχειρήσετε, θα χάσετε.

Και δεν είναι θέμα εάν, αλλά πότε.

Με απλά λόγια, κάθε φορά που θα σας "αγγίζει" με το μαχαίρι θα σας προκαλεί σοβαρή ζημιά.

Πώς μπορείτε να ελπίζετε να εξαπολύσετε μια μακρά σε χρόνο αντεπίθεση εναντίον του, όταν κάθε φορά που σας αγγίζει προκαλεί «βιο-μηχανικά κοψίματα» πάνω σας;

Θα αρχίσετε να αιμορραγείτε και θα καταρρεύσετε πολύ πριν η στρατηγική σας αποδώσει καρπούς.Συνιστάται ν’ αρχίσετε από το 1ο Μέρος: http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/10/1_14.html