Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Όποιον και να ψηφίσουμε δεν θα αλλάξει τίποτε


του Γ. Επιτήδειου

Με τους πολιτικούς μας να αλληλοκατηγορούνται για τα πάντα δεν μπορώ παρά να υπενθυμίσω πως καμία δημοκρατική κοινωνία δεν έχει στεγανά.

Δεν μαζεύτηκαν όλοι οι άσχετοι, καθάρματα, προσκυνημένοι σε ένα κόμμα ενώ κάποιο άλλο κατάφερε να συγκεντρώσει όλους τους ικανούς, γενναίους, πατριώτες.

Την εποχή που οι αριστεροί (Δημοκρατικοί) είχανε αρχηγό το Θεμιστοκλή, οι Αθηναίοι δεξιοί (Αριστοκρατικοί) πρόταξαν ως αντίπαλό του τον πανελλήνια φημισμένο Αριστείδη τον Δίκαιο.

Και όταν οι Αριστοκρατικοί πήραν το πάνω χέρι με αρχηγό τον Κίμωνα, οι Δημοκρατικοί απάντησαν με τον Περικλή.


Όταν μια κοινωνία είναι υγιής όλες οι παρατάξεις βγάζουν ικανούς ηγέτες.

Όταν όλα είναι σάπια δεν υπάρχει κανένας πραγματικά άξιος.

Ό,τι και να ψηφίσουμε λοιπόν το πολύ πολύ να αλλάξει η απόχρωση, το στυλ και τα πρόσωπα.


Καλύτερα να κρατάμε μικρό καλάθι γιατί οι απογοητεύσεις θα είναι μεγάλες.


Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστής, πολιτικά ανένταχτος

Υ.Γ. Απογοητευμένος όπως πάντα. 

Ο Κόσμος του Αύριο» 

http://blogs.in.gr/