Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Πήγαν να κόψουν το ρεύμα (Χριστουγεννιάτικα!!!) και έφαγαν της χρονιάς τους


Συνεργείο της ΔΕΗ έφαγε της χρονιάς του όταν πήγε να κόψει το ρεύμα άνεργου οικοδόμου στην περιοχή των προσφυγικών.

Το συνεργείο εμφανίστηκε την πρώτη εργάσιμη μετά τον εορτασμό των Χριστουγέννων στην οδό Ιωνίας, όπου χτύπησε την πόρτα ενός μεροκαματιάρη με ανήλικα παιδιά και τον ενημέρωσε πως έχει εντολή διακοπής ρεύματος.

Η αντίδραση του άνεργου οικοδόμου αρχικά ήταν ήπια, καθώς τους ρώτησε να γνωρίζουν τι ημέρες είναι και αν αναρωτήθηκαν...πόσο καιρό έχει να κάνει μεροκάματο.
Η απάντηση που έλαβε – εμείς εντολές εκτελούμε και πρέπει να κόψουμε το ρεύμα τώρα – προκάλεσε την οργή του οικοδόμου πατέρα ανήλικων παιδιών ο οποίος λόγω  και του σωματότυπου που διαθέτει τους έκανε του αλατιού.

Ανάλογο σκηνικό στα Δεμένικα

Με διαφορά λίγων ωρών άλλο συνεργείο της ΔΕΗ εμφανίστηκε στην περιοχή των Δεμενίκων, προκειμένου να κόψει το ρεύμα σε ένοικο διαμερίσματος.

Το συνεργείο έφερε σε πέρας το …έργο του δύο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα επιλέγοντας μάλιστα να προβεί σε διακοπή του ρεύματος χωρίς οι ένοικοι να βρίσκονται μέσα στο σπίτι.

Η επιστροφή τους σε αυτό τους βρήκε να μένουν άφωνοι καθώς αδυνατούσαν να πληρώσουν το λογαριασμό ενώ πλησίαζε και η πρωτοχρονιά.


Από patrastimes