Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Όταν η κυβέρνηση «βαφτίζει το κρέας ως ψάρι» και αλλάζει ονομασία στο Μνημόνιο


Φαίνεται ότι οι υποκριτικές επισκέψεις του Τσίπρα στο Άγιο Όρος πριν από λίγους μήνες δεν του εμφύσησαν έστω και αργά κάποιο γνήσιο θρησκευτικό συναίσθημα, αλλά τον οδήγησαν στο να ακολουθήσει την μεθοδολογία του γνωστού ρητού, σύμφωνα με το οποίο κάποιοι καλόγεροι του Μεσαίωνα «βάφτιζαν το κρέας ως ψάρι». Με την μέθοδο της βάφτισης, λοιπόν, η τρόικα έγινε «τεχνικό κλιμάκιο».Όλως τυχαίως, φυσικά, τα πρόσωπα του τεχνικού κλιμακίου είναι τα ίδια ακριβώς μ΄αυτά που συγκροτούσαν την τρόικα… Συν τοις άλλοις, δεν θα έρχονται πλέον στην Αθήνα, αλλά θα τους επισκεπτόμαστε εμείς στις Βρυξέλλες. Μια ακόμη βάφτιση αφορά την μετατροπή του μνημονίου σε «πρόγραμμα – γέφυρα». Μια γέφυρα, η οποία θα αφορά το 30% του προηγούμενου προγράμματος, καθώς το υπόλοιπο 70% έχει την έγκριση της κυβέρνησης, όπως άθελά του (;) αποκάλυψε ο Βαρουφάκης.

Η τρίτη βάφτιση αφορά την παράταση του νυν μνημονίου και την υπογραφή ενός ακόμη, τα οποία η κυβέρνηση θα τα υπογράψει λίαν συντόμως. Θα τα υπογράψει, όμως, κάτω από κάποιον ψευδεπίγραφο τίτλο, ο οποίος θα επιχειρηθεί να έχει επικοινωνιακό αντίκτυπο προς τον Ελληνικό Λαό. Οι συγκεκριμένοι καλόγεροι του Μεσαίωνα μπορούσαν να ξεγελούν και να εξευτελίζουν την συνείδησή τους με τέτοιου είδους βαφτίσεις.

Ο Τσίπρας και το επιτελείο του, όμως, μπορεί αρχικά να καταφέρουν να ξεγελάσουν αρκετό κόσμο με τις «θριαμβευτικές» συμφωνίες τους (με την απαραίτητη συνδρομή φυσικά των καθεστωτικών ΜΜΕ), οι παρενέργειες όμως των νέων μνημονιακών μέτρων θα επαναφέρουν γρήγορα τον Ελληνικό Λαό στην πραγματικότητα και στο σβήσιμο των απατηλών ψευδαισθήσεων που τους δημιούργησε η κυβερνητική προπαγάνδα.

Γιώργος Μάστορας

ΠΗΓΗ