Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Ισλαμικός Πολιτισμός:Τζιχαντιστές πετούν ομοφυλόφιλο από πολυκατοικία επτά ορόφων και τον λιθοβολούν μέχρι θανάτου (εικόνες)Οι τζιχαντιστές, που κατέχουν τις πόλεις της Συρίας, σοκάρουν ακόμα μια φορά τον πολιτισμένο κόσμο. Αυτήν την φορά, θύμα τους ήταν ένας άντρας που είχε κατηγορηθεί για ομοφυλοφιλική σχέση και τιμωρήθηκε με την θανατική ποινή.

Οι φανατικοί αποφάσισαν ότι ο άντρας θα πρέπει να ριχτεί στο κενό από το ψηλότερο σημείο της πόλης, μια πολυκατοικία επτά ορόφων.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Συρία, βλέπουμε τον άντρα να κάθεται σε μια πλαστική πολυθρόνα, με τα μάτια καλυμμένα με ένα μαντήλι.

Δίπλα του στέκονται οι δυο εκτελεστές, που φορούν κουκούλες στο πρόσωπο και τον σπρώχνουν στο κενό.Σε μια άλλη φωτογραφία, βλέπουμε τον άντρα να πέφτει στο κενό αλλά η αγριότητα δεν σταματάει σε αυτό το σημείο. Ο άντρας φαίνεται ότι έχει επιζήσει από την πτώση και ένας τζιχαντιστής τον πλησιάζει για να διαπιστώσει την κατάσταση της υγείας του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πλήθος που είχε μαζευτεί για να παρακολουθήσει την εκτέλεση διατάχτηκε από τους φανατικούς να λιθοβολήσει τον άντρα μέχρι θανάτου.

Αυτές οι συγκλονιστικές εικόνες είναι μια νέα απόδειξή του τρόμου που κυριαρχεί στα εδάφη που κατέχουν οι τζιχαντιστές. Τον προηγούμενο μήνα, δύο άντρες είχαν,επίσης, εκτελεστεί με τον ίδιο τρόπο ενώ άλλοι δύο είχαν σταυρωθεί, λόγω του ότι ήταν ομοφυλόφιλοι.

http://www.defencenet.gr/