Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Εξέγερση - Ανταρτοπόλεμος:ανάπτυξη αυτοσχέδιου Πυροβολικού (η εμπειρία του Συριακού εμφυλίου)


γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Το "αυτοσχέδιο πυροβολικό" δεν γεννήθηκε ούτε στην Μέση Ανατολή (κυρίως Συριακό εμφύλιο και δευτερευόντως Παλαιστίνη - Ισραήλ), ούτε στην Λιβύη.

Απλά, χάρη στο διαδίκτυο, αυτές οι "πολεμικές στιγμές" είναι που έτυχαν της μεγαλύτερης δημοσιότητας.

Σ' αυτές λοιπόν θα αναφερθούμε κι εδώ με εικόνες που συλλέχθηκαν από το διαδίκτυο.
Και που δείχνουν ούτε λίγο ούτε πολύ, πως η εφευρετικότητα των στρατιωτικών εκεί κάτω έχει εκτοξευθεί και τα σιδηρουργεία έχουν πάρει φωτιά. 

Αυτή η εμπειρία δείχνει εν ολίγοις πως ακόμη κι όταν λείπουν τα όπλα και τα πυρομαχικά (πχ λόγω έλλειψης πόρων ή λόγω εμπάργκο ή λόγω εσωτερικών Πολιτειακών απαγορεύσεων πχ ενός στρατού κατοχής) τόσο τα όπλα, όσο και τα πυρομαχικά μπορούν να κατασκευασθούν...


Κι εντέλει, ακόμη κι έτσι, ναι, μπορεί να διεξαχθεί πόλεμος και δη με "αξιώσεις"...

Ακόμη και απέναντι σε υπερεξοπλισμένο αντίπαλο...

Όσο κι αν διαφωνεί κανείς με το εγκληματικό εξτρεμιστικό Ισλάμ, η εμπειρία του ανταρτοπολέμου που αυτό διεξάγει σε πολλά μέτωπα αποδεικνύει πως ναι, ακόμη και σήμερα, ακόμη και με "αυτοσχέδιο οπλισμό", ο Πόλεμος και η Ολική Αντίσταση είναι και εφικτά και αποτελεσματικά.