Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Π.Καμμένος: "Θα γίνουμε νέο Κούγκι αν Βερολίνο και Βρυξέλλες επιμείνουν στο Μνημόνιο"


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΕΘΑ

"Aν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε και αυτό που δικαιούμαστε από την ευρωζώνη θα το κάνουμε Κούγκι"
. Σε αυτή την πεντακάθαρη δήλωση-μήνυμα προς την Ευρώπη και την ευρωζώνη  και ειδικά προς το Βερολίνο προχώρησε  πριν λίγα λεπτά ο ΥΕΘΑ και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους.

Και συνέχισε λέγοντας "αυτή είναι η θέση των ΑΝΕΛ και όχι μόνο, και ο Α.Τσίπρας και ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ την ίδια άποψη έχουν. Δεν μπορούμε βάση της εντολής του ελληνικού λαού να μείνουμε φυλακισμένοι και εξαθλιωμένοι στα μνημόνια που υπέγραψαν ο Γ.Παπανδρέου και ο Α.Σαμαράς".Με τη συγκλονιστική αυτή δήλωση ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος προέγγραψε, πρακτικά το τέλος της ευρωζώνης σε περίπτωση που η Γερμανία επιχειρήσει να "σκοτώσει" την Ελλάδα επιμένοντας στο μνημόνιο της εξαθλίωσης.

Στις 13 Δεκεμβρίου του 1803, το Σούλι ήταν υπό την πολιορκία του Αλή Πασά. Μετά από πολυήμερη άμυνα, οι Σουλιώτες λύγισαν από την πείνα και τις κακουχίες και αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν. Συμφώνησαν να παραδώσουν τα όπλα τους και να απομακρυνθούν από το Σούλι.
Ο κοσμοκαλόγερος Σαμουήλ έμεινε τελευταίος, μαζί με λίγους συντρόφους του, ηλικιωμένους και βαριά τραυματίες, για να παραδώσουν την μπαρουταποθήκη, που ήταν μέσα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Πριν την ανατίναξη, ένας από τους ανθρώπους του Αλή Πασά προκάλεσε λεκτικά τον Σαμουήλ, λέγοντας του:
«Πόσα κολαστήρια στοχάζεσαι καλόγερε, θα σε κάμη ο Βεζύρης οπόταν σε βάλει εις το χέρι, από το οποίο και δε γλιτώνεις;«. Τότε εκείνος του απάντησε: «Δεν είναι άξιος ο Βεζύρης, να πιάση άνθρωπον, όστις εκτός οπού δε φοβάται, γνωρίζει και άλλον δρόμον: του θανάτου...». Όταν οι άντρες του Αλή πασά έφτασαν στην αποθήκη, ο Σαμουήλ έβαλε φωτιά και μαζί με τους πέντε συντρόφους του ανατινάχθηκαν. Δεν παραδόθηκαν, παρά μόνο στον Θεό, όπως αρμόζει σε ελληνικές ψυχές.

http://www.defencenet.gr