Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Περί τους 1000 ευρωπαίους τζιχαντιστές είχαν επιστρέψει στην Ευρώπη ήδη από τον Σεπτέμβριο του '14!!!

Εκτίμηση για 3.000 Ευρωπαίους τζιχαντιστές – Πολλοί επέστρεψαν στις πατρίδες τους

Ορισμένοι εξ αυτών έχουν επιστρέψει στην κανονική τους ζωή, άλλοι υποφέρουν από μετατραυματικό άγχος, την ώρα που ένα μέρος εξ αυτών που έχει ριζοσπαστικοποιηθεί συνιστά μια απειλή.

O αριθμός των Ευρωπαίων τζιχαντιστών που μετέβησαν στη Συρία και το Ιράκ προκειμένου να πολεμήσουν ανήλθε «σε περίπου 3.000» δήλωσε σήμερα Τρίτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ευρωπαίος συντονιστής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Ζιλ ντε Κερσόβ, ο οποίος τον Ιούλιο είχε κάνει λόγο για περίπου 2.000 Ευρωπαίους τζιχαντιστές.


Οι μαχητές αυτές προέρχονται στην πλειονότητά τους από τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Δανία, όμως «ένας μικρός αριθμός» προέρχεται επίσης από την Ισπανία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και επιπλέον από την Αυστρία.

Πάντως, ο ευρωπαίος αξιωματούχος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 20% με 30% αυτών των Ευρωπαίων υπηκόων ή πολιτών που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους.

Ορισμένοι εξ αυτών έχουν επιστρέψει στην κανονική τους ζωή, άλλοι υποφέρουν από μετατραυματικό άγχος, την ώρα που ένα μέρος εξ αυτών που έχει ριζοσπαστικοποιηθεί συνιστά μια απειλή.

Σύμφωνα με τον Κερσόβ «η πρόκληση για κάθε κράτος μέλος είναι να αξιολογήσει καθέναν εξ αυτών, να αξιολογήσει το βαθμό επικινδυνότητάς τους και να απαντήσει μια τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

http://www.skai.gr/