Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

200 τζιχαντιστές επέστρεψαν στην ΓερμανίαΤον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας, Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, ο οποίος προειδοποίησε πως περίπου 200 τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στη Γερμανία από Ιράκ και Συρία.

Μιλώντας στο περιοδικό Spiegel, ο Μάασεν δήλωσε ότι ο κίνδυνος επιθέσεων στην Ευρώπη είναι ακόμα μεγαλύτερος.


«Πρέπει να υποθέσουμε ότι θα είμαστε στο στόχαστρο τρομοκρατών και πρέπει να προσαρμοστούμε», είπε ο Μάασεν προσθέτοντας πως τουλάχιστον οι 70 από όσους έχουν επιστρέψει είναι ύποπτοι για σοβαρά εγκλήματα και εγκλήματα πολέμου.

Ωστόσο, επισήμανε πως είναι δύσκολος και «σχεδόν απίθανος» ο διαρκής έλεγχος, προειδοποιώντας ότι υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες στην πρόβλεψη τρομοκρατικών επιθέσεων, αν και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για ειδικά σχέδια επίθεσης.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας εξήγησε ότι το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη Δύση σκορπώντας τον τρόμο και τον φόβο μέσω των επιθέσεών τους, ενώ επιθυμούν να εδραιώσουν την ιδεολογία τους στη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Όλα αυτά, ενώ αμφότερες οι τρομοκρατικές οργανώσεις ζητούν επίδοξους μαχητές που θα είναι πρόθυμοι να εξαπολύσουν φονικές επιθέσεις.

Στο μεταξύ, η ιστοσελίδα Tagesschau.de αναφέρει πως από τους 600 Γερμανούς υπηκόους που έχουν μεταβεί σε Συρία και Ιράκ, οι 70 θεωρούνται νεκροί καθώς λέγεται πως έγιναν καμικάζι, ενώ τον περασμένο μήνα η γερμανική κυβέρνηση υπολόγιζε στους 120 τους μαχητές που έχουν επιστρέψει σε γερμανικό έδαφος.

http://www.ekriti.gr