Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

Ο ρωσικός στόλος Μεσογείου σε στρατιωτική επέμβαση στην Λιβύη μαζί με την Ιταλία (μια Νατοϊκή χώρα);;;Λιβύη: Ετοιμάζεται  μεγάλη στρατιωτική επέμβαση   από Αίγυπτο,  Ιταλία, με συμμετοχή ρωσικού στόλου;


Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ετοιμάζεται μεγάλης έκτασης στρατιωτική επιχείρηση στην Λιβύη, πιθανόν και την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει η ιστοσελίδα breitbart.com, αλλά και διάφορα δημοσιέυματα από τον δυτικό και ρωσικό τύπο  .


Η Αίγυπτος έχει ήδη διεξάγει αεροπορικές επιδρομές κατά του ISIS, που συνδέονται με επίγειους στόχους στην πόλη Ντέρνα, λόγω της μαζικής εκτέλεσης 21 Αιγυπτίων χριστιανών Κοπτών . Το ισραηλινό πρακτορείο ειδήσεων Debka αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-αλ-Σίσι σχεδιάζει «περαιτέρω στρατιωτική δράση» στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένων νέων αεροπορικών επιδρομών, αλλά  και πιθανής χερσαίας επέμβασης , τις αμέσως επόμενες ημέρες.


Σύμφωνα με εκθέσεις πολλών δυτικών μυστικών υπηρεσιών , Αιγύπτιοι κομάντος και ναυτικές δυνάμεις,  προετοιμάζονται πυρετωδώς  για απόβαση στην Derna, με σκοπό να εξουδετερώσουν την βάση του ισλαμικού στρατού που υπάρχει εκεί. Αν πραγματοποιηθεί αυτή η επίθεση, θα  είναι στην πραγματικότητα,  η πρώτη φορά στη σύγχρονη εποχή, που μια αραβική χώρα θα  στείλει χερσαίες δυνάμεις σε μια άλλη αραβική χώρα.

Το Al-Jazeera  αναφέρει ότι το Ιταλικό Ναυτικό ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει εξελιγμένες στρατιωτικές ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης,  νωρίς την Δευτέρα. Παρά το γεγονός ότι η Ιταλία ισχυρίζεται ότι θα είναι μια συνηθισμένη τακτική άσκηση, υπάρχουν πολλά περισσότερα σκάφη, τα οποία θα συμμετέχουν στην φετινή άσκηση  από ότι στο παρελθόν, την οποία επίσημα η Ιταλία, την δικαιολογεί ως  άσκηση ναυτικής ισχύος,  στην οποία θα δοκιμασθούν  εξελιγμένες νέες τεχνολογίες.
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η Ιταλία ακολουθεί αυτή την επίδειξη δύναμης:
Η Ιταλία θεωρεί ότι η πλημμύρα των μεταναστών από την Λιβύη προς την Ιταλία, αποτελεί μια υπαρκτή απειλή για την ίδια την Ιταλία, διότι μπορεί να υπάρχουν μεταξύ των μεταναστών, εκπαιδευμένοι τρομοκράτες του ISIS. Η Ιταλία πιθανόν  να σχεδιάζει κάποιας μορφής στρατιωτική δράση στη Λιβύη, σε συνδυασμό με τις αεροπορικές επιδρομές της Αιγύπτου .
Επίσης, ο αγωγός Greenstream είναι ένας αγωγός φυσικού αερίου που τροφοδοτεί με αέριο  κάτω από την Μεσόγειο Θάλασσα, από την Λιβύη προς την Σικελία. Ο αγωγός είναι ζωτικής σημασίας για τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Ιταλίας και της Λιβύης. Τους τελευταίους μήνες, υπήρξαν επιθέσεις από ενόπλους σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Λιβύη, αναγκάζοντας σε συνεχείς διακοπές τον αγωγό αυτόν .  Η νέα εμφάνιση της ιταλικής ναυτικής δύναμης μπορεί να σχετίζεται  με  απειλές που οφείλονται σε  σαμποτάζ στον αγωγό.
Για πάνω από ένα χρόνο, η Ιταλία διενεργούσε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, υλοποιώντας  πρόγραμμα με την  ονομασία που ονομάζεται «Mare Nostrum» («η θάλασσά μας»), το οποίο έσωσε τις ζωές χιλιάδων μεταναστών που προσπαθούσαν, να ταξιδέψουν από την Λιβύη προς την Ιταλία, σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα στο pentapostagma.gr .
Σύμφωνα με πληροφορίες , αναφέρονται κινήσεις του ρωσικού ναυτικού, λόγω ρωσικών υπαινιγμών, περί προθυμίας συμμετοχής σε ναυτικό αποκλεισμό της Λιβύης, με σκοπό την αποτροπή της  εισόδου παράνομου οπλισμού στην Λιβύη από άλλες χώρες. Η Ρωσία θα μπορούσε να διαδραματίσει καίριο ρόλο σε αυτό, διότι διαθέτει ήδη 10 πολεμικά πλοία μέσα στην Μεσόγειο, καταλήγει το δημοσίευμα .
Αυτές είναι όλες οι ανεπιβεβαίωτες αναφορές για πιθανή στρατιωτική δράση στη Λιβύη, από την Αίγυπτο, την Ιταλία και την Ρωσία. Δεν υπάρχουν αναφορές για πιθανή συμμετοχή από το ΝΑΤΟ ή των Ηνωμένων Πολιτειών. αναφέρει το Debka .
Είναι σίγουρο ότι κάτι ετοιμάζεται σε σχέση με την Λιβύη, τις «λεπτομέρειες» θα τις μάθουμε τις επόμενες ημέρες.