Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Ιταλία: Τα κατοικίδια δεν θα... κατάσχονται για οφειλές στο δημόσιο (ενώ ως τώρα κατάσχονταν βάση νόμου!!!Υπομονή...σύντομα κι εδώ...)

Και όμως υπάρχει νόμος
Όχι, ο τετράποδος δεν θα... κατασχεθεί για οφειλές του μπαμπά  

Ρώμη, Ιταλία

Τον νόμο που επιτρέπει την κατάσχεση κατοικίδιων ζώων για οφειλές προς το δημόσιο και προς ιδιώτες αλλάζει η κυβέρνηση Ρέντσι. 


«Είναι ασύλληπτο τα κατοικίδια ζώα να μπορούν να θεωρηθούν κατασχέσιμα αντικείμενα, ο νόμος πρέπει να αλλάξει» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος Τζαν Λούκα Γκαλέτι, ανακοινώνοντας την κατάθεση τροπολογίας «η οποία θα πρέπει να θέσει τέρμα σε αυτή την βάναυση πρακτική».Η ιταλική κυβέρνηση με τον τρόπο αυτό δεσμεύεται «να προστατεύσει την ιδιαίτερη σχέση αγάπης του ιδιοκτήτη με τα κατοικίδιά του, λαμβάνοντας υπόψη και την χρησιμότητά τους για την συνδρομή στην ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και ηλικιωμένων».

Μη κυβερνητικές οργανώσεις συνέλεξαν δεκάδες χιλιάδες υπογραφές τις οποίες και παρέδωσαν στον υπουργό Δικαιοσύνης Αντρέα Οράλντο, με αίτημα τη θέσπιση νομοθεσίας για την προστασία σκύλων και γάτων σε περιπτώσεις που διατάσσεται η κατάσχεση ακίνητης περιουσίας για χρέη προς το δημόσιο ή και ιδιώτες.

«Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για μια καλή είδηση. Ιδίως για τα 25 εκατομμύρια ιταλών που μοιράζονται την καθημερινότητά τους με ένα κατοικίδιο» σχολίασε ο Ερμέτε Ρεαλάτσι, πρόεδρος της Επιτροπής Περιβαλλοντικών Υποθέσεων της ιταλικής Βουλής.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν ότι οι κατασχέσεις συνήθως αφορούν αντικείμενα αξίας, έπιπλα και άλλα. Στο παρελθόν, όμως, υπήρξαν δικαστικοί κλητήρες οι οποίοι δήλωσαν στην Rai ότι ο νόμος τους δίνει την δυνατότητα να διατάσσουν και την κατάσχεση γάτας ή σκύλου που ζουν στο διαμέρισμα οφειλέτη.