Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Ποιό είναι πιο σημαντικό;Το ότι έπιασαν τον παιδόφιλο λίγο πριν βιάσει το παιδί;Ή το ότι είχε βιάσει άλλο παιδί, τον συνέλαβαν και τον άφησαν ελεύθερο;

Αποκαλύψεις-σοκ από τη δράση του παιδόφιλου που προσπάθησε να βιάσει 12χρονο στο Περιστέρι

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη δράση του 40χρονου παιδόφιλου που συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο Περιστέρι ενώ επιχειρούσε να βιάσει 12χρονο αγόρι μέσα σε βαν.

Ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Σφακιανάκης, αποκάλυψε ότι ο 40χρονος επιχειρηματίας είχε βιάσει κοριτσάκι στην Αθήνα.


Ο αδίστακτος παιδόφιλος γνώρισε το κοριτσάκι μέσω chatroom και έφτασε στο σημείο να το κουρέψει προκειμένου να μοιάζει με αγόρι. Αφού έκανε πράξη τις νοσηρές φαντασιώσεις του, βιάζοντας το παιδί, το εγκατέλειψε στον δρόμο.

Το απίστευτο είναι ότι ενώ η αστυνομία τον εντόπισε και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του, πριν τρεις μήνες, ο 40χρονος αφέθηκε ελεύθερος από τον αρμόδιο εισαγγελέα.
Το αποτέλεσμα ήταν να συνεχίσει να προσπαθεί να βιάσει παιδιά μέσα στο βαν, το οποίο είχε διαμορφώσει κατάλληλα με κρεβάτι και γλυκά που έδινε στα παιδιά.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο συλληφθείς είναι μέλος μεγάλου κυκλώματος διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας και μάλιστα είχε γράψει το «εγχειρίδιο των παιδόφιλων».

Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο περιέχει σύμβολα όπως βραχιολάκια , τα οποία έχουν γίνει το σήμα κατατεθέν των παιδόφιλων διεθνώς.

Την ίδια ώρα σε παράλληλη επιχείρηση της δίωξης συνελήφθη δεύτερος άνδρας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος προφασιζόμενος ότι είναι ιδιοκτήτης πρακτορείιου μοντέλων παγίδευε μέσω Ίντερνετ κορίτσια τα οποία στη συνέχεια αποπλανούσε.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο επιχείρησης της αστυνομίας υπό την ονομασία «Chat Scanning».


http://www.huffingtonpost.gr/