Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Πρωτοφανές! Η Τουρκία συνέλαβε 13 δουλέμπορους – διακινητές!!!
Πρωτοφανές. Η Τουρκία συνέλαβε 13 δουλέμπορους που μεταφέρουν πρόσφυγες στις ακτές μας. Την είδηση και τη φωτογραφία δημοσιεύει η Χουριέτ στη διαδικτυακή της έκδοση.

Λεπτομέρεια: όλοι οι συλληφθέντες Τούρκοι δουλέμποροι χαμογελούν στον φακό! Τυχαίο;


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας, 13 διακινητές λαθρομεταναστών συνελήφθησαν στη Σμύρνη την Πέμπτη 23 Απριλίου, μετά τις τελευταίες «εισβολές» προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρχικά είχαν προσαχθεί και ανακρίθηκαν 17 ύποπτοι, από τους οποίους διατάχθηκε η κράτηση των 13.

Οι δουλέμποροι είναι 4 Τούρκοι και 9 είναι Σύροι. Επίσης και οι 4 που αφέθηκαν ελεύθεροι είναι Σύροι.

Οι 13 διακινητές λαθρομεταναστών συνελήφθησαν από τη δίωξη Λαθρεμπορίου της τουρκικής Αστυνομίας, ύστερα από επιδρομές σε συνοικίες της Σμύρνης της Τετάρτη.

Επίσης, η τουρκική Αστυνομία κατάσχεσε 7.055 τουρκικές λίρες, 270 ευρώ, 538 δολάρια, 97 σωσίβια, κινητά τηλέφωνα, SIM κάρτες, κάρτες μνήμης, CD και φορητούς υπολογιστές.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι και το δικό τους Λιμενικό προσπαθεί να σταματήσει τις ροές μεταναστών. Μάλιστα λένε ότι στις 21 Απριλίου ένα σκάφος της ακτοφυλακής τους διέσωσε 30 Σύρους, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, από σκάφος που κινούνταν προς την Ελλάδα και είχε αρχίσει να βυθίζεται. Οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες προσπαθούσαν να φτάσουν στην Κω, από την ακτή της Αλικαρνασσού, αλλά το πλεούμενό τους άρχισε να μπάζει νερά λόγω καταιγίδας και να βυθίζεται.

Οι Τούρκοι τους διέσωσαν και από εκείνη την ημέρα και μετά, γράφει η Χουριέτ, ξεκίνησαν να «κυνηγάνε» τους διακινητές… Εν τω μεταξύ, τόσα χρόνια, έχουν περάσει μέσα από την Τουρκία προς την Ελλάδα τουλάχιστον 1.500.000 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, έπιασαν και 13 διακινητές…