Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Μυστηριώδης ασθένεια στη Νιγηρία έχει ήδη σκοτώσει 18 ανθρώπους (αλλά τι μας νοιάζει;Έρχεται μήπως κανένας Νιγηριανός λαθραία στην Ελλάδα;ΕΕΕΕ;;;)Πονοκέφαλοι, θολή όραση και θάνατος μέσα σε 24 ώρες 

 Μια μυστηριώδης ασθένεια έχει σκοτώσει ως τώρα 18 ανθρώπους στη Νιγηρία, όπως αποκάλυψε η κυβέρνηση της χώρας.

Η ασθένεια, της οποίας τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκεφάλους και θολή όραση, έχει πλήξει την πόλη Ode-Irele, στα νότια χώρας και έγινε γνωστή στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

  "Είκοσι τρία άτομα επλήγησαν  και καταγράφηκαν 18 θάνατοι," , δήλωσε ο επίτροπος Υγείας Dayo Adeyanju, στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι τα θύματα έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μόλις μια ημέρα.  

 Εργαστηριακές δοκιμές έχουν μέχρι στιγμής αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για Έμπολα ή οποιοδήποτε άλλο ιό, τόνισε ο ίδιος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επιβεβαίωσε ότι ερευνά τις εκθέσεις, λέγοντας ότι γνωρίζει 14 περιπτώσεις με τουλάχιστον 12 νεκρούς.  

«Τα κοινά συμπτώματα ήταν ξαφνική θολή όραση, πονοκέφαλος, απώλεια των αισθήσεων και θάνατος, μέσα σε μόλις 24 ώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Ταρίκ Γιασάρεβιτς.  

Πρόσθεσε ότι τα δείγματα από τα δύο θύματα εξετάζονται από εμπειρογνώμονες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Λάγος.  

Εμπειρογνώμονες αποστέλλονται και από  διεθνείς οργανισμούς για τη διεξαγωγή περαιτέρω ερευνών. 


Πηγή: www.lifo.gr

σχετικά:

Κι όμως δεν τους ελέγχουν υγειονομικά επαρκώς