Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Οι "απολογίες" του Independent για το ότι κάποτε ζητούσε την νομιμοποίηση της Κάνναβης


Το 1997 η εφημερίδα INDEPENDENT ξεκίνησε μία σταυροφορία υπέρ της μαριχουάνας με πορείες που έφτασαν να έχουν τη συμμετοχή 16.000 ανθρώπων!

Λίγα χρόνια μετά … η εφημερίδα ζητούσε ένα τεράστιο πρωτοσέλιδο συγνώμης δημοσιεύοντας παράλληλα τα τραγικά αποτελέσματα της "χαλάρωσης" της νομοθεσίας για την μαριχουάνα.


H εφημερίδα αναφέρεται στον ετήσιο διπλασιασμό των νέων χρηστών που χρειαζόντουσαν ιατρική συνδρομή για αποτοξίνωση καθώς και σε ένα ποσοστό άνω του 10% των ασθενών με σχιζοφρένεια που αφορούσε αποκλειστικά χρήστες μαριχουάνας .

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό 10.000 άνθρωποι ηλικίας κάτω των 20 ετών ( σε σύνολο 22.000) νοσηλεύτηκαν πέρυσι ως τοξικομανείς της κάνναβης - διπλάσιος αριθμός από το 2005 και δεκαπλάσιος από αυτόν του 1997. 

Κι αυτό γιατί το χασίς που κυκλοφορεί σήμερα - το σκανκ - είναι 25 φορές ισχυρότερο από αυτό που υπήρχε προ 10ετίας και έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί βλάβες στην ψυχική υγεία που δεν είναι αναστρέψιμες. 

Ο καθηγητής Κόλιν Μπλέικμορ, επικεφαλής του Ιατρικού Συμβουλίου Ερευνών στη Βρετανία, ο οποίος υποστήριξε το 1997 την εκστρατεία αποποινικοποίησης, σήμερα άλλαξε γνώμη και δηλώνει ότι «η σχέση ανάμεσα στην κάνναβη και στην ψύχωση είναι απόλυτα προφανής τώρα». 

Προφανώς αδιάβαστος, όπως και οι περισσότεροι ομοϊδεάτες του στην Ελλάδα, δεν γνώριζε ότι ένας έλληνας γιατρός, ο Μ. Στριγγάρης, από το 1937 στο βιβλίο του «Χασίς» υποστήριζε ότι «με τη χρήση της κάνναβης κινητοποιείται μια σχιζοφρένεια, η οποία αλλιώς δεν θα εκδηλωνόταν».

http://www.independent.co.uk


η μετάφραση από το

https://www.facebook.com/stopmpafo?notif_t=fbpage_fan_invite

σχετικά:

Ακόμα και η περιστασιακή χρήση μαριχουάνας προκαλεί εγκεφαλικές αλλοιώσεις


Μειώνει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου η χρήση ινδικής κάνναβης

Χόρτο: το να είσαι "κόκκαλο" και με "αλλαγμένο" το νου, τις "προσλήψεις" του, τις "ευαισθησίες", τις "μεταφράσεις" και τις "αντιδράσεις" του, πιστεύεις πως σε κάνει ασφαλή για τους άλλους και τον εαυτό σου;

Τι θα μπορούσε να προκαλέσει άραγε μια "επιδημία παραισθήσεων ένεκα κάποιας τοξίκωσης";Ιδού μια περίεργη τέτοια επιδημία του Μεσαίωνα