Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Πτήση με το "ατομικό τζετ" στην πλάτη...ένα ακόμη μεγάλο βήμα πιο κοντά στον "(Υπερ)στρατιώτη του Μέλλοντος" (και στις νέες πολεμικές τακτικές)...(VIDEO)


Με το...τζετ στην πλάτη: Πτήση πάνω από το Ντουμπάι

Η εικόνα των jetpacks – των προσωπικών συσκευών πτήσης, που φοριούνται στην πλάτη – ήταν «παραδοσιακά» κάτι που πιστευόταν ότι ήταν βγαλμένο από σελίδες κόμικ, ταινίες και καρτούν επιστημονικής φαντασίας.


Ωστόσο, ο Υβ Ρόσι αποδεικνύει ότι αυτό δεν ισχύει πλέον: πρόκειται για έναν από τους ελάχιστους ανθρώπους στον κόσμο που έχουν το δικό τους jetpack, το οποίο έχει χρησιμοποιήσει ξανά στο παρελθόν, πετώντας κοντά σε βομβαρδιστικό Β17 (εποχής Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου) γύρω από το όρος Φούτζι και στο Γκραν Κάνιον.

Ωστόσο, το τελευταίο του κατόρθωμα είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό όλων, καθώς πέταξε μαζί με τον Βινς Ρεφέ, πάνω από το Ντουμπάι.


(https://www.youtube.com/watch?t=557&v=Czy0pXRRZcs)
http://www.defencenet.gr