Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

(ΤΑΡ και Αζέρικος αγωγός φυσικού αερίου είπατε;) Αζερμπαϊτζάν, Τουρκία, Γεωργία σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις σε τουρκικό έδαφος (γιατί δεν κάνετε συμβόλαιο αγοράς ενέργειας κατευθείαν από τον Τουρκικό Στρατό;)


Συνεχή στρατιωτική » επικοινωνία» μεταξύ Τουρκίας, Αζερμπαϊτζάν και Γεωργίας, προμηνύει πιθανές εξελίξεις στην κεντρική Ασία. Πρόκειται για την δημιουργία ενός αμυντικού άξονα με πολύ μέλλον στην περιοχή.

Η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και η Γεωργία θα πραγματοποιήσουν  κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την επίσημη ονομασία  «Καυκάσιος Αετός» (Kafkas Kartalı) , ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας στην ιστοσελίδα του στις 30 Μαΐου 2015, αναφέρει το αζέρικο πρακτορείο ειδήσεων.Οι κοινές ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στην Τουρκία , πιθανόν κοντά στο κέντρο εκπαιδεύσεων καταδρομών στην Άγκυρα , από τις 31 Μαΐου έως  τις 10 Ιουνίου 2015 .

Στην κοινή άσκηση θα μετάσχουν από Τουρκία μια ομάδα ειδικών δυνάμεων, δυο ελικόπτερα γενικής χρήσης και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος ,  από Αζερμπαϊτζάν και Γεωργία μια ομάδα ειδικών δυνάμεων.

Πρόκειται για ασκήσεις που ενεργοποιούν τον  άξονα  των «Τούρκων» στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας. Η  στρατιωτική συνεργασία των τριών χωρών προκαλεί αναταράξεις και την Αρμενία λόγου του ζητήματος του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Στις  25 Μαΐου 2015 , στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, φιλοξενήθηκαν οι τακτικές ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας.

Στο πλαίσιο στρατιωτικής συμφωνίας, η οποία υπογράφηκε από το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία, αρχής γενομένης από τις 12 Μαΐου, η πρωτεύουσα Μπακού και η αυτόνομη επαρχία του  Ναχιτσεβάν φιλοξένησαν τις κοινές τακτικές ασκήσεις, με τη συμμετοχή διαφόρων τύπων των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.

Στις ασκήσεις συμμετείχαν  περίπου 1.000  στρατιωτικοί , με περίπου 80 τεθωρακισμένα οχήματα, πάνω από 60 συστήματα πυροβολικού και όλμους, 12 στρατιωτικά ελικόπτερα για την  μεταφορά δυνάμεων , καθώς και   μονάδες αντιαεροπορικών πυραύλων  και μονάδων αεράμυνας, εξοπλισμένες  με σύγχρονα αμυντικά συστήματα.

Οι δυνάμεις πεζικού, αρμάτων μάχης , πυραύλων, πυροβολικού και αντιαεροπορικών πυραύλων, καθώς και τα πληρώματα των ελικοπτέρων  πραγματοποίησαν βολές με πραγματικά πυρά .

Σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η Άγκυρα μέσω αυτών των στρατιωτικών συμμαχιών με τους τουρκογενείς Αζέρους, και την Γεωργία επιδιώκει να « απλώσει» το «χέρι της» στο Καύκασο. Η κίνηση αυτή αποτελεί σαφή ένδειξη «παρουσίας» στα γεωπολιτικά τεκταινόμενα στην περιοχή , καθώς αφορά την  «τοποθέτηση» των Τούρκων στο πέρασμα του κινεζικού  «δρόμου του Μεταξιού».

Οι Οθωμανοί όμως πρωτίστως προσπαθούν να ενεργοποιήσουν παμπάλαιες συμμαχίες με όλους  τους τουρκογενείς πληθυσμούς, σε μια προσπάθεια να εμφανίσουν τον εαυτό τους  ως « ηγεμόνα της περιοχής». Για αυτό είναι  επιτακτική ανάγκη όσο ποτέ να ενεργοποιηθεί ο χριστιανικός άξονας ( Ελλάδος, Σερβίας, Ρωσίας, Αρμενίας, Κύπρου).

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/