Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Πεντάγωνο για την λαθρομεταναστευτική κρίση: «Θα διαρκέσει τουλάχιστον 20 χρόνια»!Ο επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Μάρτιν Ντέμπσει μιλώντας στο ABC χαρακτήρισε την ροή μεταναστών στην Ευρώπη από την Συρία και την Βόρεια Αφρική «ένα τεράστιο πρόβλημα», προσθέτοντας ότι υπάρχει αυξανόμενη αναγνώριση μεταξύ των ΗΠΑ και των στρατιωτικών ηγετών του ΝΑΤΟ ότι «πρόκειται για πραγματική κρίση».
Ο ίδιος υπογράμμισε στην συνέντευξη του, που θα μεταδοθεί την Κυριακή στην εκπομπή του ABC «This Week with George Stephanopoulos» ότι η ροή μεταναστών στην Ευρώπη υπήρξε το πλέον εξέχον θέμα που συζήτησαν οι ηγέτες των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στις συναντήσεις τους, τους τελευταίους μήνες.

Ο Ντέμπσει δηλώνει την «ανησυχία» του για την φυγή μεταναστών λόγω της βίας στην Συρία και την Βόρεια Αφρική.

Είπε δε ότι οι επιπτώσεις από την κατάρρευση των οικογενειών μεταξύ των 60 εκατ. προσφύγων είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει οι μελλοντικοί ηγέτες να αντιμετωπίσουν τις επόμενες δεκαετίες».

«Η γνώμη μου είναι ότι θα χρειαστεί να εξετάσουμε μονόπλευρα καθώς και με τους εταίρους μας τα ζητήματα αυτά ως ένα πρόβλημα γενιάς και να οργανωθούμε σε ένα βιώσιμο επίπεδο για να το αντιμετωπίσουμε τα επόμενα 20 χρόνια», πρόσθεσε.
ΛΟΓΙΟΣ ΕΡΜΗΣ