Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

(Θέλει η π.....να κρυφτεί και η "χαρά" δεν την αφήνει...βρε λες να' ναι αλήθεια τελικά πως η CIA είναι πίσω από την Αλ Κάϊντα και την ISIS;) Στρατηγός Πετρέους: «Να οπλιστεί η Αλ Κάιντα εναντίον του ISIS»!!!
Ο πρώην επικεφαλής της CIA στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους – ο οποίος εξακολουθεί να ασκεί μεγάλη επιρροή στην Ουάσιγκτον – προτείνει οι ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την Αλ Κάιντα για την καταπολέμηση του ISIS, υποστηρίζει το Ινστιτούτο Αναλύσεων Global Research.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, τα μέλη του κλάδου της Αλ Κάιντα που δρα στη Συρία βρήκαν έναν παράξενο «σύμμαχο» στο πρόσωπο του απόστρατου στρατηγού και πρώην διευθυντή της CIA Ντέιβιντ Πετρέους.Ο πρώην διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν προτρέπει εδώ και καιρό αξιωματούχους των ΗΠΑ να εξετάσουν τη χρήση ορισμένων χαρακτηριζόμενων ως μετριοπαθών μελών της Αλ Κάιντα για την καταπολέμηση του ISIS στη Συρία, σύμφωνα με τέσσερις πηγές που γνωρίζουν για τις συνομιλίες, μεταξύ των οποίων κι ένα άτομο που μίλησε ο Πετρέους απευθείας, αναφέρει η The Daily Beast.

Όπως τονίζεται στο άρθρο, ο Πετρέους δεν είναι ο μόνος που υποστηρίζει τον οπλισμό της Συριακής Αλ Κάιντα από τις ΗΠΑ. 

Παρόμοιες απόψεις έχουν εκφράσει ο Μπαράκ Μέντελσον – Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Haverford College και ανώτερος ερευνητής στο Ινστιτούτο Ερευνών Εξωτερικής Πολιτικής και ο σημαίνων αρθρογράφος της New York Times, Thomas Friedman.

http://www.crashonline.gr