Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Ήταν που ΔΕΝ θα παραγράφονταν το μεγαλύτερο μέρος της διαφθοράς ΑΚΟΜΗ και των τελευταίων 10 ετών!!! Φαντάσου γέλιο που ρίχνουν "μερικοί" όταν ακούνε πως η έρευνα της διαφθοράς θα πέσει και στα 40 τελευταία χρόνια!!!Συνεχίστε τα "πειράματα" ΟΛΟΙ...Και συνεχίστε να ξεσκίζετε ΜΟΝΟΝ και διαρκώς την ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ...Να θυμάστε όμως πως όταν η Πολιτική, η Δικαιοσύνη και οι Θεσμοί "καταρρέουν" και αποδεικνύονται ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ, εκεί είναι που γεννιέται η ΟΡΓΗ, η ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ, το ΑΙΜΑ και ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ...


Στον "αέρα" μια στις τρεις υποθέσεις του ΣΔΟΕ για μίζες και φοροδιαφυγή
Στον «αέρα» παραμένει η τύχη περίπου 37.000 υποθέσεων του ΣΔΟΕ από τις οποίες οι 12.500 παραγράφονται στο τέλος του χρόνου λόγω της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του σώματος από το υπουργείο οικονομικών στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μέχρι το τέλος του μήνα, αφού για την τύχη τους θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι θεσμοί.

Ως γνωστό με βάση την «πρόβλεψη» του μνημονίου στην ΓΓΔΕ περνούν οι αρμοδιότητες του ΣΔΟΕ δηλαδή ο φορολογικός και τελωνειακός έλεγχος , το μεγαλύτερο μέρος από το προσωπικό (500 από τα συνολικά 700 άτομα) αλλά όχι και το χαρτοφυλάκιο των υποθέσεων που χειρίζονταν η υπηρεσία.

Περίπου 37.000 υποθέσεις με αντικείμενο την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, το πολιτικό χρήμα, τα εξοπλιστικά προγράμματα κλπ περνούν στην ανεξάρτητη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και διατρέχουν ένα βάθος χρόνου μιας 10ετίας κινδυνεύουν είτε με άμεση παραγραφή είτε με πάγωμα επ' αόριστο.

Περισσότερα ερωτηματικά - αν όχι υποψίες - δημιουργεί το γεγονός ότι περίπου 3.500 υποθέσεις με αντικείμενο πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που ήταν στο στάδιο του πορίσματος ελέγχου, δηλαδή ένα βήμα πριν από τον καταλογισμό προστίμων περνούν μεν στην ΓΓΔΕ αλλά υποβιβάζονται από εκθέσεις ελέγχου σε απλά «πληροφοριακά δελτία» και θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή υπό την σκέπη της ΓΓΔΕ.

Το θέμα τέθηκε στην συνάντηση που είχα εκπρόσωποι των Εφοριακών με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη συμφωνήθηκε να επανεξεταστεί το μέτρο που περιλαμβάνεται στον βασικό νόμο του μνημονίου που περιέγραφε με λεπτομέρεια στο σημείο αυτό την διαχείριση των υποθέσεων της υπηρεσίας που εκκρεμούν ή ακόμη βρίσκονται στην αρχή τους.


Οι λύσεις που συζητήθηκαν είναι δύο

Το μέτρο της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του ΣΔΟΕ στην ΓΓΔΕ να αναβληθεί για το 2016 και να επιταχυνθούν οι έλεγχοι ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα μέχρι και το τέλος του χρόνου τουλάχιστον για τις υποθέσεις που κινδυνεύουν με παραγραφή.

Το επιχείρημα προς την κατεύθυνση αυτή θα είναι ότι η επανεκκίνηση του ΣΔΟΕ μέσα από την Γενική Γραμματεία εσόδων κινδυνέψει να πάει μήνες αν όχι χρόνια πίσω μια «κρίσιμη μάζα» υποθέσεων διαφθοράς και φοροδιαφυγής η καταπολέμηση της οποίας είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα του νέου ελληνικού προγράμματος σταθεροποίησης.

Αν πάλι δανειστές δεν δεχθούν την αναβολή του μέτρου με το πρόσχημα ότι θα καθυστερήσει την πλήρη ανεξαρτητοποίηση της ΓΓΔΕ εξετάστηκε μια ενδιάμεση λύση.

Να γίνει μια επιλογή και 9000 -10.000 υποθέσεις να μεταφερθούν και να διεκπεραιωθούν με από το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) το οποίο όμως είναι επίσης υποστελεχωμένο.

Για τον λόγο αυτό θα μεταφερθούν στο κέντρο και τα στελέχη του ΣΔΟΕ που χειρίζονταν αυτές τις υποθέσεις.

Μέσα στις επόμενες μέρες το θέμα θα εξεταστεί με περισσότερη επιμέλεια αφού το υπουργείο οικονομικών δέχεται μεγάλη πίεση και από τις ενώσεις εφοριακών αλλά και από τα ίσια τα στελέχη του ΣΔΟΕ τα οποία δεν θέλουν πολύμηνοι έλεγχοι για μεγάλες υποθέσεις τα τιναχθούν στο αέρα...

pronews.gr