Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Κι όμως άρχισε ήδη να συμβαίνει...Πόλη του Michigan έγινε ο πρώτος δήμος στην ιστορία των ΗΠΑ που θα ελέγχεται από ισλαμιστές το δημοτικό συμβούλιο
ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ... - ΙΜΑΜΗΔΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ


του Γιάννη Πετρίδη

Ο ισλαμισμός δεν επελαύνει μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ: Μια πόλη κοντά στο Detroit έγραψε ιστορία, καθώς εξέλεξε για πρώτη φορά μουσουλμανική πλειοψηφία σε δημοτικό συμβούλιο στις ΗΠΑ.

Η πόλη Hamtramck, μια μακροχρόνια καθολική περιοχή, έχει αλλάξει δημογραφικά εδώ και δεκαετίες και οι εκλογές συμβόλισαν ακριβώς αυτή την αλλαγή.


Οι πρώτοι τρεις σε ψήφους ήταν μουσουλμάνοι και μάλιστα οι δύο ήταν ιμάμηδες - ο Anam Miah και ο Abu Musa - και ο τρίτος, ο νεοφερμένος Saad Almasmari, είχε τους περισσότερους ψήφους απ' όλους στις εκλογές.

Ο Saad Almasmari είναι ένας 28χρονος φοιτητής, ο οποίος πήγε στις ΗΠΑ το 2009 και έγινε αμερικανός πολίτης δύο χρόνια αργότερα (2011).

Ο επικεφαλής της κοινότητας Bill Meyer είπε ότι "η πόλη Hamtramck έγραψε ιστορία". "Υπήρχε μεγάλη διαφορά μεταξύ των υποψηφίων, με τους τρεις μουσουλμάνους νικητές να κερδίζουν πάνω από 1.000 ψήφους ο καθένας, ενώ οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι συγκέντρωσαν λιγότερους από 700 ψήφους ο καθένας".

Οι μουσουλμάνοι, 14 χρόνια μετά την τραγωδία στους Δίδυμους Πύργους, αποτελούν πλέον μια υπολογίσιμη θρησκευτική μειονότητα στις ΗΠΑ και ο πληθυσμός των Αμερικανών που ασπάζονται το Ισλαμ, κάθε χρόνο τριπλασιάζεται.

Τπολογίζεται ότι κράτη όπως το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία δαπανούν ετησίως πάνω από 2 δισ. δολάρια για να κάνουν ελκυστική την μουσουλμανική θρησκεία στις ΗΠΑ με διάφορους τρόπους.