Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

ΟΝΕΙΔΟΣ: 100.000 ευρώ εξτρά αποζημίωση σε κάθε συνταξιούχο βουλευτή (που κατέστρεψε τη χώρα με τα νομοθετήματά του...) - με την "βοήθεια" των Δικαστών που πήραν "ευνοϊκή απόφαση" υπέρ των βουλευτών...έτσι, ενώ η φτωχολογιά πεθαίνει της πείνας, κάποιοι (βουλευτές, δικαστές, δημόσιοι υπάλληλοι, κλπ) παίρνουν αυξήσεις...ΕΥΓΕ!!!!


ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΊΤΕ Ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;


του Γιάννη Πετρίδη

Πολλά ερωτηματικά για το επίπεδο της δημοκρατίας και το επίπεδο ισότητας των πολιτών προκαλεί η διάταξη νομοσχεδίου του ΥΠΟΙΚ με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση που θα φτάσει τα 100.000 ευρώ σε ... συνταξιούχους βουλευτές (!) την ώρα που οι λοιποί πολίτες πένονται, όταν δεν αυτοκτονούν από την οικονομική καταστροφή που βιώνει η χώρα.


Το τραγικό είναι ότι η χώρα έχει καταστραφεί και λόγω των νομοθετημάτων που της φόρτωσαν όταν ήταν εν ενεργεία αυτοί οι συνταξιούχοι βουλευτές που θα αμειφθούν πλουσιοπάροχα, ένας Θεός ξέρει γιατί!

Με την εν λόγω διάταξη, όπως έγραψε πρώτο το pronews.gr (διαβάστε σχετικά εδώ) οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν, να αυξηθούν από το 2008 αναδρομικά και να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν τότε (Νόμος 3691/08) στους δικαστικούς, καθώς οι συντάξεις των βουλευτών υπολογίζονται κάθε φορά με τους εκάστοτε μισθούς των δικαστικών.

Οι αποφάσεις της τριμελούς επιτροπής του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι άμεσα εκτελεστές, χωρίς δυνατότητα αναίρεσης ή καθυστέρησης.

Τώρα, αν εσείς πεινάτε ή δεν έχετε 20, 30 ή 50 ευρώ να πάρετε στα παιδιά σας για τα Χριστούγεννα, μπορείτε να ζητήσετε από τους συνταξιούχους βουλευτές μια μικρή προκαταβολή...

Μην ξεχνάμε ότι σε αυτούς τους "συνταξιούχους βουλευτές" που θα εισπράξουν 100.000 ευρώ, περιλαμβάνονται και αυτοί που ψήφισαν τα Μνημόνια το 2010, το PSI που κατέστρεψε τα ταμεία το 2012, το δεύτερο Μμημόνιο, επίσης το 2012 και πάει λέγοντας. Καλοφάγωτα...


http://www.pronews.gr

(Σχόλιο Γ. Ανεστόπουλου: τον κατά συρροήν κλέφτη - λέει η "πείρα" - δεν τον πιάνεις όσο "κρατιέται αυτοελεγχόμενος σε χαμηλές στροφές και δράση"...

...αναπόφευκτα όμως, κάποια στιγμή αγγίζει και ξεπερνάει μια κόκκινη γραμμή...


...ένα όριο ασφαλείας που ως τότε τον προστατεύει να μην τον εντοπίσουν...


...γίνεται "άπληστος"....


...και τότε, μόλις ξεπεράσει αυτό το "όριο απληστείας" έρχεται η "ώρα του"....


...είναι η ώρα που τον εντοπίζουν και ενεργοποιείται ο μηχανισμός σύλληψής του και δη "με την γίδα στην πλάτη"....


...τότε είναι η ώρα του "διασυρμού" και του "παραδειγματικού κολασμού" του...


...δυστυχώς όμως, ακόμη και για το τότε έχουν "φροντίσει οι άτιμοι"...


...έχουν φροντίσει να "πέφτουν στα μαλακά"...


...μέχρι να πάρει φωτιά ο τόπος....


...και τότε, δεν θα τους σώσει τίποτα και κανένας....


...όσους προστατευτικούς νόμους κι αν έχουν ψηφίσει...


...κι όσους οπλισμένους πραιτωριανούς κι αν έχουν μαζέψει γύρω τους....)