«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

Επικό Θράσος Καμίνη: σήμερα εγκαλεί την κυβέρνηση για τους λαθρο στην πλ. Βικτωρίας, όταν αυτός ως Συνήγορος του Πολίτη το 2010 ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ να τους αφήνουν να μπαίνουν ελεύθερα στη χώρα και το 2008 αρνήθηκε να επιτρέψει την εκκαθάριση του παράνομου καταυλισμού των λαθρο στην Πάτρα...ΑΙΔΩΣ κυρ-Δήμαρχε...κάποιοι άλλοι έχουμε το δικαίωμα να εγκαλούμε όσους ευθύνονται γι' αυτό το χάλι...κι εσάς μαζί...αλλά όχι κι εσείς τέτοια πιρουέτα!!!(Σχόλια - επιμέλεια πηγών: Γιώργος Ανεστόπουλος: Διαβάστε πρώτα το τωρινό δημοσίευμα και μετά ακολουθούν τα "παλαιότερα" με τα "φιλολάθρο έργα" του Δημάρχου:

11/11/15

Αντίδραση είχαμε από το Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη για τη δήλωση του Γιάννη Μουζάλα που παρομοίασε την πλατεία Βικτωρίας με το σταθμό του Μονάχου. 

Την χαρακτήρισε «ολωσδιόλου ατυχή» και συνέχιζε λέγοντας πως «στο σταθμό του Μονάχου πήγαιναν νόμιμοι Έλληνες μετανάστες που είχαν βρει δουλειά, εδώ η πλατεία Βικτωρίας είναι χώρος παράνομης διακίνησης μεταναστών στον οποίο αναπτύσσεται κύκλωμα παρανομίας με πορνεία κλπ».
Τόνισε επίσης κατακρίνοντας την κυβέρνηση πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για τους μετανάστες!
Ο Δήμαρχος Αθηναιών συνέχισε την αναφορά του στο πρόβλημα υποστηρίζοντας ότι «με τους πρόσφυγες αργά ή γρήγορα θα μπει τάξη, υπάρχει σχεδιασμός, υπάρχουν πόροι, όμως ο εγκλωβισμός των μεταναστών μπορεί να που δεν μπορούν να επιστέψουν στις πατρίδες τους και παραμένουν στη χώρα χωρίς αντικείμενο μπορεί να εξελιχθεί σε πρόβλημα. Φοβάμαι οτι θα κυλήσουμε στο 2012 και στο 2013».
Επεσήμανε ακόμη ότι «όταν λεμε αποτελεσματική φύλαξη συνόρων δεν λεμε το Πολεμικό Ναυτικό να σπρώχνει ή να βυθίζει βάρκες, θα τους πάρει συντεταγμένα θα τους παει στα hot spots θα ξεχωρίσει ποιοι είναι πρόσφυγες, μπορούν πολύ γρήγορα και με τη βοήθεια της Frontex, ποιοι δεν είναι, και όσοι δεν είναι θα επαναπροωθηθούν στην Τουρκία που έχει συμφωνήσει σε αυτό, είναι πολύ απλό. 

Aν δεν μπει δυνατά το ΠΝ μαζί με τη Frontex να φυλάξουν τα σύνορα και να συνδράμουν στα hot spots θα πληρώσει το πρόβλημα και πάλι η Αθήνα, και θα επανέλθουμε στην κατάσταση του παρελθόντος. 

Και τα hot spots εδώ προσωρινά είναι, ας κάνουμε τα hot spots στα νησιά και γρήγορα οι μετανάστες θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία που έχει συμφωνήσει σε αυτό».
http://www.voicenews.gr

Τι έκανε όμως ο κος Καμίνης επ' αυτού του ζητήματος, τότε που ήταν Συνήγορος του Πολίτη;
2008

Γνωμοδότηση Καμίνη (ως Συνήγορος του Πολίτη) υπέρ των λαθρομεταναστών στην Πάτρα

Το 2008, ο Γιώργος Καμίνης ως Συνήγορος του Πολίτη, γνωμοδότησε κατά της απομάκρυνσης του παράνομου οικισμού των λαθρομεταναστών στην Πάτρα. Θα θυμάστε τον καταυλισμό με χιλιάδες λαθρομετανάστες και με άθλιες συνθήκες τόσο για την υγεία των ίδιων, όσο και για την υγεία των κατοίκων της Πάτρας. Και όμως ο "ανθρωπιστής" Καμίνης ήθελε να διατηρηθεί αυτή η άθλια κατάσταση. Ωραίο όραμα για τις συνθήκες διαβίωσης έχετε κ. Καμίνη... Αυτά θέλετε να εφαρμόσετε και στην Αθήνα?
Δηλαδή, σήμερα στην Πλ. Βικτωρίας πρόκειται περί μιας "ρυπαρής κατάστασης που από μίλια μακριά ζέχνει ως εστία παρανομίας"...

Τότε στην Πάτρα, ο αντίστοιχος - και χειρότερος καταυλισμός των λαθρομεταναστών - δεν ήταν κάτι ακόμη χειρότερο κε Καμίνη;

Γιατί λοιπόν γνωμοδοτήσατε θετικά τότε ανοίγοντάς τους το δρόμο (και την όρεξη) για να έρθουν ακόμη περισσότεροι τα επόμενα χρόνια και να εγκαθίστανται πλέον στην κάθε πλ. Βικτωρίας και στο κάθε ολυμπιακό στάδιο και στο κάθε δημοτικό χώρο καταλαμβάνοντας τα πάντα γινόμενοι μέρα τη μέρα όλο και πιο απειλητική κατάσταση;

Προσωπικές ευθύνες δεν έχετε εσείς κε Καμίνη;

Θα απολογηθείτε ποτέ γι' αυτές;

Ή θα κρύβεστε πίσω από το "κράξιμο" άλλων (πχ των σημερινών ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ που ΣΑΦΩΣ κι έχουν τεράστιες ευθύνες για την επιδείνωση του προβλήματος) μπας και ξεχαστούν οι δικές σας ευθύνες;

Γιώργος Ανεστόπουλος