Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015

Εθνικό έγκλημα: 500.000+ Ελληνόπουλα πεινάνε, κρυώνουν και σβήνουν χωρίς φάρμακα…βλέπεις ΟΛΟΙ τους εκεί πάνω έχουν βάλει προτεραιότητα τους πρόσφυγες...ούτε καν τους ένοιαξε πως οι οικογένειες αυτών των παιδιών ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ περίμεναν πχ πως και πως το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ για να βοηθηθούν στα Χριστούγεννα...στα παλιά τους τα παπούτσια οι αδίστακτοι κυβερνήτες μας...το έστειλαν για τον Ιανουάριο...αντί να κόψουν απ' τους μισθούς τους κι αυτούς των δημοσίων υπαλλήλων και να δώσουν ένα έκτακτο επίδομα στην φτωχολογιά...αντ' αυτού, έδωσαν στα "δικά τους (δημόσια) παιδιά" κι αυξήσεις από πάνω...αλλά τι ξέρουν οι κυβερνήτες από φτώχεια; δεν ξέρουν πως είναι να μην πληρώνεις τον ΟΑΕΕ και το ΦΠΑ για να ζήσει η 4μελής οικογένεια με αυτά τα 250 ευρώ το μήνα...αλλά που θα πάει ρε εγκληματίες...θα σκάσει το καζάνι κύριοι - κάθε τύπου καθεστωτικοί...κι εκεί θ' αλλάξουν "πολλά πράγματα"...να το "θυμάστε" αυτό...

Αν σας φέρνει κάτι σε αλλεργία η Σημαία στο φόντο, κλείστε τα μάτια και φανταστείτε μια άλλη (πχ ισλαμική) σημαία...αν δεν σας ενοχλεί τώρα, τότε αυτό θα πρέπει να σας προβληματίσει λίγο...θα πρέπει να "το κοιτάξετε"...γιατί μάλλον θα είναι πηγή σοβαρών προβλημάτων σύντομα...ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΩΝ...

Επιστροφή στα πρώτα μετακατοχικά χρόνια βιώνει το μέλλον της Ελλάδας, τα παιδιά.

Η πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας που συνεργάζονται με την τρόϊκα για να «διασώσουν» την Ελλάδα, υποτίθεται, έχουν δημιουργήσει το πρωτοφανές για τα κοινωνικά δεδομένα της χώρας: 

500.000 Ελληνόπουλα να ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας που σημαίνει ότι δεν χορταίνουν το φαγητό που τρώνε, δεν θερμαίνονται τον χειμώνα όπως πρέπει, δεν ντύνονται όπως πρέπει, δεν έχουν φάρμακα όταν αρρωσταίνουν, ούτε παροχές υγείας, δεν έχουν την παιδική ηλικία που πρέπει.

Στο σύνολο των παιδιών της χώρας το 25% είναι φτωχά παιδιά, μια γενιά που μοιάζει σε πολλά με τηην πρώτη μετακατοχική γενιά των Ελληνόπουλων.

Η οικονομική κρίση εκτός από την ανεργία, τη φτώχεια και τη διεύρυνση των ανισοτήτων συνοδεύεται από μειωμένες παροχές υγείας, μειώμενη σίτιση, χαμηλή ποιότητα διατροφής και αυξημένη παιδική νοσηρότητα και θνητότητα, αναφέρουν τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν πριν λίγο στην δημοσιότητα.
Και όλα αυτά σε πληθυσμό «καθαρών» Ελλήνων λιγότερο από 10 εκατ. ψυχές.

«Η κακή διατροφή μιας ολόκληρης γενιάς Ελληνοπαίδων σήμερα θα έχει μακροπρόθεσμα αρνητικές επιπτώσεις και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα δεκαετίες αργότερα, όταν πια αυτά τα παιδιά γίνουν ενήλικες» επισημαίνει ο παιδίατρος -σύμβουλος γαλουχίας Στέλιος Παπαβέντσης σε ανακοίνωσή του με θέμα «Οικονομική κρίση και βρεφική διατροφή» στο 10ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.
Γι αυτό το εθνικό έγκλημα ποιος θα πληρώσει;
Ή μάλλον ποιος θα πρωτοπληρώσει, γιατί στην ουρά της … κολάσεως περιμένουν πολλοί και από τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα…