Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Απαγόρευσαν τα Χριστούγεννα!!!Ιδού τι σημαίνει Ισλάμ:Εδώ οι ισλαμιστές ΑΠΑΙΤΟΥΝ θρησκευτικά δικαιώματα...στις χώρες τους καταργούν και διώκουν τις Χριστιανικές θρησκευτικές εορτές (όταν δεν σφαγιάζουν τους Χριστιανούς)...πχ Μπρουνέι και Τατζικιστάν απαγόρευσαν τα "Χριστούγεννα"...συνεχίστε να χαϊδεύετε αυτή την "πολιτισμένη κοινότητα" που "ξέρει (πως) να συμβιώνει" με τους "αλλόδοξους"...


Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι απαγόρευσε τα Χριστούγεννα!

Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι ανακοίνωσε ότι όποιος γιορτάσει παράνομα τα Χριστούγεννα μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης πέντε ετών. 

Η συντηρητική μουσουλμανική χώρα στο νησί Βόρνεο δήλωσε ότι η τιμωρία θα ισχύει για όποιον βρεθεί να στέλνει εορταστικές ευχές - ή να φορά αγιοβασιλιάτικα καπέλα.
Οι μη-μουσουλμάνοι μπορούν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα - αλλά πρέπει να το πράξουν μόνο εντός των κοινοτήτων τους και αφού πρώτα προειδοποιήσουν τις αρχές. 

Τουλάχιστον το 65 τοις εκατό από τους 420.000 κατοίκους της πλούσιας σε πετρέλαιο χώρας είναι μουσουλμάνοι. 

Το Υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων ανέφερε σε δήλωσή του: "Αυτά τα μέτρα επιβολής... έχουν σκοπό να ελέγξουν την πράξη του εορτασμού των Χριστουγέννων υπερβολικά και ανοιχτά, η οποία θα μπορούσε να βλάψει τις πεποιθήσεις της μουσουλμανικής κοινότητας".

Σε μια προειδοποίηση προς τους μουσουλμάνους νωρίτερα αυτό το μήνα, μια ομάδα ιμάμηδων προειδοποίησαν ότι οποιαδήποτε γιορτή "που δεν σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με το Ισλάμ" θα μπορούσε να οδηγήσει σε "απομίμηση" και εν αγνοία τους να βλάψει την "πίστη" των Μουσουλμάνων. 

"Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, μουσουλμάνοι που ακολουθούν πράξεις όπως το να χρησιμοποιούν θρησκευτικά σύμβολα όπως ο σταυρός, να ανάβουν κεριά, να φτιάχνουν χριστουγεννιάτικα δέντρα και να τραγουδούν θρησκευτικά τραγούδια, ή να στέλνουν Χριστουγεννιάτικες ευχές […]είναι κατά της ισλαμικής πίστης" δήλωσαν οι ιμάμηδες, σύμφωνα με τη σχετικά ανακοίνωση.

Κάποιοι κάτοικοι του Μπρουνέι πάντως απέρριψαν την απαγόρευση, με την ανάρτηση χριστουγεννιάτικων φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας το hashtag #MyTreedom. 

Το Μπρουνέι, πρώην βρετανικό προτεκτοράτο, λειτουργεί ως μία απολυταρχική μουσουλμανική μοναρχία υπό τον Σουλτάνο, Χασανάλ Μπολκιάχ. Η πολιτική δυσαρέσκεια είναι περιορισμένη λόγω του υψηλού βιοτικού επιπέδου και της δωρεάν εκπαίδευσης και υγειονομικής περίθαλψης, παρόλο που τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν επικριθεί για υπερβολές του τρόπου ζωής τους. 

Ο Μάικλ Τζάκσον, ο αείμνηστος ποπ-σταρ, φέρεται να πήρε πάνω από 10 εκατ. λίρες για να δώσει μια συναυλία στο Μπρουνέι το 1996, για την 50ή επέτειο του σουλτάνου.

Πέρυσι, ο σουλτάνος προκάλεσε διαμάχες με την εισαγωγή του νόμους της Σαρία, που επιτρέπει τιμωρίες όπως ο λιθοβολισμός, το μαστίγωμα και ο ακρωτηριασμός. Η πολιτική αυτή προκάλεσε το μποϊκοτάζ διασημοτήτων (όπως ο Στίβεν Φράι, η Στέλα Μακ Κάρτνεϊ και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον) στην αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων που ανήκουν στον Σουλτάνο.

telegraph.co.uk


................................

Μετά το Μπρουνέι και το Τατζικιστάν απαγορεύει... τα Χριστούγεννα
Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα εορταστικά δείπνα και τα δώρα απαγορεύονται από φέτος στα σχολεία του Τατζικιστάν, μιας μουσουλμανικής χώρας όπου οι αρχές έχουν επιβάλει απαγορεύσεις άνευ προηγουμένου για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.

Με διάταγμα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, το υπουργείο Παιδείας της χώρας απαγορεύει "τη χρήση πυροτεχνημάτων, τα εορταστικά γεύματα, τα δώρα και τους εράνους" σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Σχολεία και πανεπιστήμια απαγορεύεται επίσης να στολίζουν χριστουγεννιάτικα δέντρα, "φυσικά ή τεχνητά".

Πρόκειται για τις αυστηρότερες απαγορεύσεις που έχει επιβάλει ποτέ αυτή η πρώην σοβιετική δημοκρατία. Από το 2013 απαγορεύεται η διοργάνωση πρωτοχρονιάτικων ρεβεγιόν, ενώ εκτός νόμου έχει τεθεί και ο... Άγιος Βασίλης αφού δεν επιτρέπεται να εμφανίζεται σε καμία εορταστική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.

Στη Ρωσία και σε πολλές άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες τοποθετούνται κάθε χρόνο στις πλατείες των μεγάλων πόλεων τεράστια χριστουγεννιάτικα δέντρα. Στην Ντουσαμπέ, την πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, θα τοποθετηθεί ένα έλατο λίγο πριν την Πρωτοχρονιά αλλά θα το απομακρύνουν αμέσως μετά, στις αρχές Ιανουαρίου.

Τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου 2011 ένας άνδρας που ήταν μεταμφιεσμένος σε Άγιο Βασίλη δέχτηκε την επίθεση τριών αγνώστων, που τον μαχαίρωσαν και τον σκότωσαν, κοντά στο σπίτι του στη Ντουσαμπέ. 

Οι συγγενείς του υποστηρίζουν ότι τα κίνητρα των δραστών ήταν θρησκευτικά, όμως η αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες βρίσκονταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Την παραμονή του φόνου ο θρησκευτικός ηγέτης της χώρας κάλεσε τους μουσουλμάνους να μην τηρήσουν την χριστιανική παράδοση για τον εορτασμό του νέου έτους.

Το 2007 το Τατζικιστάν υιοθέτησε επίσης έναν νόμο που απαγορεύει τον δημόσιο εορτασμό των γενεθλίων ενώ περιορίζει και τον αριθμό των προσκεκλημένων σε γάμους και κηδείες.