«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

(αμφισβητούμενη) Προφητεία Τραχωνίου: όταν σκοτώσουν αυτόν που τ' όνομά του αρχίζει από "Ο",τότε θ' αρχίσει ο Γ΄Παγκ.Πόλεμος (ειπώθηκαν από καιρό τα ονόματα Οσάμα, Ομπάμα, Ολάντ, Οτσαλάν...αλλά στην πορεία προέκυψε ένας ηρωϊκός Ρώσος πιλότος που σκότωσαν άτιμα οι Τούρκοι:και τ' όνομα αυτού:ΌΛΕΓΚ ΠΕΣΚΟΦ!!!Ο θάνατός του εκτόξευσε κυριολεκτικά την πολεμική ένταση...απλή διαπίστωση..)


Εισαγωγικά Σχόλια Γ. Ανεστόπουλος: Οι προφητείες του Τραχωνίου στην Κύπρο είναι μια περίπτωση με φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς...

Αν και - από την μια - η σχετική ομάδα περιλαμβάνει στους κόλπους της ακόμη και κληρικούς, από την άλλη πλευρά, η Ιερά Σύνοδος της Κύπρου την έχει καταδικάσει ως "χιλιαστικής αποκλίσεως" και μη συμβατική με την Ορθόδοξη Πίστη.

Οι προφητείες παρατίθενται αμέσως πιο κάτω...

Οι αιτιάσεις και επιχειρηματολογία της άλλης πλευράς που βάλλουν κατ' αυτής της υπόθεσης παρατίθενται αμέσως μετά σε σχετικό κείμενο:

Oι προφητείες του Αγιου Γεωργίου του Χοζεβίτη:

Αυτες ειναι :

1) Είναι θέμα χρόνου να αχρηστευθεί το Τέμενος του Ομάρ.


2) Αναμένεται νέο χτύπημα, ακόμη πιο εντυπωσιακό στις ΗΠΑ, που θα δώσει το δικαίωμα στους Αμερικάνους να επιβάλλουν στυγνή δικτατορία, εν ονόματι της δημοκρατίας και της ασφάλειας.

3) Θα γίνει σεισμός μέγας στη Μεσόγειο.

4) Με αιτία την Κύπρο θα πλησιάσει ελληνοτουρκικός πόλεμος. Θα γίνουν αψιμαχίες τρεις μέρες, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα.

5) Κατά την διάρκεια των αψιμαχιών με την Ελλάδα οι Τούρκοι θα τα παρατήσουν όλα και θα στραφούν με όλες τις δυνάμεις τους προς την Αρμενία.

6) Αμέσως μετά θα επέμβει η ΡΩΣΙΑ. Τρεις μέρες θα βρέχει φωτιά στην Τουρκία. Τρεις βάσεις των Αμερικάνων στην μικρά Ασία θα καταστραφούν.

7) Οι ΡΩΣΟΙ θα παραχωρήσουν στους Έλληνες την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ για να την ελέγχουν και θα είναι χαρούμενοι γιατί θα αισθάνονται οτι θα φεύγει από πάνω τους πολύ μεγάλο βάρος.

8) Αναμένετε νέο χτύπημα πολύ πιο εντυπωσιακό στην Αμερική που θα δώσει δικαίωμα στους Αμερικάνους να επιβάλουν δικτατορία για λόγους δημοκρατίας και ασφάλειας.

Όταν σκοτώσουν εκείνον που το όνομα του αρχίζει από το ελληνικό όμικρον τότε θα αρχίσουν να γίνονται όλα τόσο γρήγορα που οι δημοσιογράφοι δεν θα προλαβαίνουν καν να μας τα πουν.
10) Όταν ο νέος αυτοκράτωρ ΙΩΑΝΝΗΣ λειτουργήσει την Αγιά Σοφία θα μπει στο ιερό από το πλάι του ναού αφού ο εξωτερικός τοίχος θα ανοίξει με θαυμαστό τρόπο και μετά θα ξανακλεισειπισω του.

11) Πριν την πρώτη θεία λειτουργιά θα ειδοποιηθούν χίλιοι εκλεκτοί για να παραστούν. Όταν ειδοποιηθούν θα πρέπει να πάρουν μαζί τους ένα κομμάτι ψωμί και ένα μπουκάλι νερό να μπουν στο πλοίο και χωρίς να πουν τίποτα σε κανέναν να σαλπαρουν για τηνΠόλη.

12) Όπου να`ναι έρχεται μια απο τις πέντε μεγάλες καταστροφές στον πλανήτη.

13) Οι ρωσοι έχουν ενά όπλο που δεν το γνωρίζει κανείς και κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί.

14) Θα γίνει Γενική Εξέγερση του Απανταχού Ελληνισμού!


15) Όταν θα ψάχνουν το ρωσικό αρχηγείο στο Βλαδιβοστόκ αυτό θα βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα κάτω απο την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ."ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ Ο ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ"Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΧΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ"

16) Ο Αρχιστράτηγος ΜΙΧΑΗΛ θα κινηθεί γρήγορα και τα επομενα βήματα θα τα κάνει στην στεριά.


πηγή των προφητειών αλλά και περισσότερα για τον βίο του Αγίου στο

http://orthodoxathemata.blogspot.gr/


.................................

Τραχωνίτες : Η πλάνη του Τραχωνίου συνεχίζεται


Σκίτσο Μεθοδιστή πάστωρα 1904
Αυτό είναι ένα κλεμμένο σκίτσο που περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Μεθοδιστή Αμερικανού κληρικού Jesse Lyman Hurlbut με τίτλο Hurlbut's Story of the Bible με αναφερόμενη έκδοση το 1904 το οποίο και έχει προβληθεί ως φωτογραφία, «σήμα κατατεθέν» του Τραχωνίου, είναι η (δήθεν), φωτογραφία του Χριστού με τον προφήτη Ηλία, τον αρχάγγελο Μιχαήλ και τον Απόστολο Παύλο, οι οποίοι περπατάνε συνομιλώντας κάπου στην έρημο του Σινά.

Κατά τον ισχυρισμό τους, τα πρόσωπα αυτά, τα φωτογράφησε η «προσκυνήτρια των αγίων τόπων Ελπίδα» (άνευ επωνύμου), από το λεωφορείο με το οποίο έκανε θρησκευτικό τουρισμό, ως εξής:


Φώτο Τραχώνι
από το παράθυρο του λεωφορείου έβλεπε σκέτη έρημο, φωτογράφησε την έρημο και, κατά την εμφάνιση, εμφανίστηκαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία ήταν, όπως είπε ο Άγιος Γεώργιος Χοζεβίτης στον κ. Ι. Ιωάννου, σε μια από τις κατ’ ιδίαν συνεντεύξεις τους ήταν η φωτογραφία του Χριστού (δήθεν), με τον προφήτη Ηλία, τον αρχάγγελο Μιχαήλ και τον Απόστολο Παύλο, οι οποίοι περπατάνε συνομιλώντας κάπου στην έρημο του Σινά.

Τον Άγιο Γεώργιο Χοζεβίτη όσιο του έβδομου μ.Χ. αιώνα, (η μνήμη του τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 8 Ιανουαρίου), έχει οικειοποιηθεί η συγκεκριμένη οργάνωση, θεωρώντας τον, περίπου, ως ζωντανό καθοδηγητή της, ο οποίος εμφανίζεται στον Ιωάννη Ιωάννου, στο σπίτι του στο Τραχώνι, ή σε μια σπηλιά εκεί κοντά, και του δίνει οδηγίες και εξηγήσεις, τις οποίες ο τελευταίος διαβιβάζει στα άλλα μέλη της οργάνωσης.


Μια συνοπτική παρουσίαση των παρανοεικών στοιχείων της συγκεκριμένης οργάνωσης κρίνεται εδώ απαραίτητη.

Σήμερα, η συγκεκριμένη οργάνωση ονομάζεται «Αντιεωσφορικοαιρετική Ιεραποστολή Τραχωνίου». Άλλες ονομασίες που συναντώνται στα έγγραφά της είναι «Ιεραποστολή και Αντιεοσφωρικοαιρετική Ομάδα», «Αντιεωσφορικοαιρετική Αποστολή», «Ιεραποστολή Α.Γ.Χ.» (Αγίου Γεωργίου Χοζεβίτου), «Θεόκλητος Ιεραποστολή», «Θεοσύστατος Ιεραποστολή εν Τραχώνι», «αντιεοσφορικοαιρετική ορθόδοξος ομάδα» ή και απλώς«Ιεραποστολή».

Ως χρόνος ίδρυσης της θεωρείται το 1997, συγκεκριμένα, η 13/4/1997. Ιδρυτής της είναι ένας Κύπριος λαϊκός, κάτοικος Τραχωνίου Λεμεσού Κύπρου.

Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες μας ότι η Εκκλησία της Κύπρου έχει αποφανθεί σχετικώς για την περίπτωση του Τραχωνίου ως εξής:

«Η Ιερά Σύνοδος έχοντας υπόψη τις απόψεις μελών της που εκφράστηκαν από καιρό, καθώς και την έκθεση της Επιτροπής, που ορίστηκε για εξέταση της εμφάνισης “σημείων”, σε οικία στο Τραχώνι, αποδέχεται χωρίς καμμιά επιφύλαξη το πόρισμα της Επιτροπής ότι τα κακότεχνα σχεδιάσματα, τα γράμματα και οι ημερομηνίες στην πιο πάνω οικία είναι “ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΑΤΗΣ” και “ασυνάρτητον συνονθύλευμα φαντασιών πασχούσης και απατώσης προσωπικότητος”.
Η Ιερά Σύνοδος καλεί το λαό να επιδείξει νηφαλιότητα, ακράδαντη πίστη στο Θεό και εμμονή στη διδασκαλία του Ευαγγελίου και της Εκκλησίας, χωρίς να παρασύρεται από ανθρώπους που πλανώνται και από άλλες αφελείς διαδόσεις, οράματα και προφητείες.Η αστάθεια και η ακαταστασία των καιρών μας, η αβεβαιότητα για το μέλλον και η ανατροπή των αξιών στη σύγχρονη κοινωνία είναι φυσικό να ωθούν πολλούς σε αναζήτηση νοήματος ζωής.
Δεν θα πρέπει όμως αυτοί να παγιδεύονται σε διδασκαλίες και πράξεις ανθρώπων, που δρουν για το δικό τους προσωπικό συμφέρον, διδασκαλίες που είναι ξένες προς την ορθόδοξη πίστη μας. Αντίθετα θα πρέπει περισσότερον να στρέφονται προς την Εκκλησία και την αυθεντική διδασκαλία Της.
Αναφορικά με τις διάφορες “προφητείες” που διαδίδονται για συντέλεια του κόσμου, η διδασκαλία του Χριστού είναι ξεκάθαρη. “Περί της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς οίδεν...” (Ματθ. ΚΔ’ , 36). Εξ ίσου σαφής ήταν και η σύστασή Του προς αυτούς τούς ίδιους τούς Αποστόλους: “Ουχ υμών εστί γνώναι χρόνους η καιρούς ους ο Πατήρ έθετο εν ιδία εξουσία” (Πράξ. Α’ ,6-7).
Η Ιερά Σύνοδος καλεί τούς πιστούς να μην παρασύρονται από όσους, είτε εσκεμμένα είτε από άγνοια ή αφέλεια επιχειρούν να τούς παραπλανήσουν. Ας εντείνουμε όλοι τις προσπάθειές μας για μια συνειδητή χριστιανική ζωή μέσα στην Εκκλησία και τα Μυστήριά της, κι ας μην ξεχνούμε ότι: “Θεμέλιον άλλον ουδείς δύναται θείναι παρά τον κείμενον, ος εστιν Ιησούς Χριστός”. (Α’ Κορ. Γ’ 11)»

Παρ’ ό,τι ιδρυμένη από λαϊκό, η συγκεκριμένη οργάνωση περιλαμβάνει, παραδόξως, αρκετούς κληρικούς. Προς τα έξω (αλλά και στα γραπτά της, προς τα μέσα), παρουσιάζεται σαν μια φονταμενταλιστική υπερ-ορθοδοξία, ως μια οιονεί «εξειδίκευση» της ορθόδοξης πίστης, πράγμα που δηλώνει και την θέληση των μελών και καθοδηγητών της, να παρουσιαστούν ως «ορθοδοξότεροι των ορθοδόξων». Έτσι, κοινοί τύποι του ορθόδοξου τυπικού, όπως η εξομολόγηση, η Θ.κοινωνία, η νηστεία και η προσευχή, ενσωματώνονται στον τρόπο ζωής της οργάνωσης, και μάλιστα σε υπερβολικό βαθμό. Φαίνεται, μάλιστα, ότι αποτελεί σημείο ιδιαίτερης μέριμνας, ιδιαίτερα των ρασοφόρων της ομάδος, να «περάσουν» τις αντιλήψεις τους ως ορθόδοξες, αφού κυρίως στο ορθόδοξο ποίμνιο ασκούν την «ιεραποστολή» τους.


Ωστόσο, τα πιο σημαντικά στοιχεία της οργάνωσης δεν εντοπίζονται σ’ αυτή την «θρησκοληψία», ούτε σε κάποια προτίμηση σε ορισμένους (αναγνωρισμένους) Αγίους, οι οποίοι προσφέρουν την κάλυψη, άλλως «παραλλαγή» των παρανοειδών σεναρίων της.

Επίσης, η στρατολόγηση των μελών της οργάνωσης γίνεται μέσα από τους πιστούς της ορθοδοξίας, και συνεπώς προσοχή δίδεται στο να πειστούν οι τελευταίοι ότι δεν απομακρύνονται από την πίστη τους, αλλά αντίθετα, γίνονται οι «εκλεκτοί» της.

Το πιο σημαντικό στοιχείο της είναι το γεγονός ότι ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ στα τυπικώς και επισήμως γενόμενα δεκτά από την ορθόδοξη εκκλησία, στοιχεία τα οποία είναι Χιλιαστικής αποκλίσεως, και με αρκετά πρωτότυπα (παρανοειδή, στην ουσία τους) στοιχεία, τα οποία, εφόσον ελκύσουν την δέουσα προσοχή των αρμοδίων, θα πρέπει να αξιολογηθούν κατά την εκτίμησή πολλών, ως ασυμβίβαστα με την Ορθόδοξη πίστη.

Πηγή εικόνας: http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Sabbath
Ἀντιαιρετικὸν Ἐγκόλπιον