Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Οι άνθρωποι επιδιώκουν να βολευτούν. Μόνο όμως όσο είναι ξεβολεμένοι υπάρχει ελπίδα γι' αυτούς" (Ralph Waldo Emerson). Όσο για τις δικαιολογίες πως δεν υπάρχει κανένας αξιόλογος "Σχεδιασμός" για να ακολουθήσει κανείς,δεν είναι αυτό το "πρωτεύον"...Ακόμη κι αν υπήρχε, ιδού τι έλεγε ένας Αρχιστράτηγος (Von Moltke) περί τούτου: "Ένα σχέδιο μάχης έχει διάρκεια ζωής όσο τα πρώτα λεπτά της μάχης..." Πράγμα που σημαίνει: Τόσο πριν όσο και μετά το «Σημείο 0 της Σύγκρουσης» είναι θέμα "Ψυχής", Αποφασιστικότητας, προετοιμασίας, ικανότητας προσαρμογής...Όσο όμως οι "βολεμένοι" είναι "απίστευτα πολλοί", "ισχυροί" και "αδίστακτοι" και όσο η Φτωχολογιά είναι ένα τσούρμο "ΔΕΙΛΟΙ", κανένα Φονικό Καθεστώς δεν κινδυνεύει...κι αυτό το "ΞΕΡΟΥΝ"..."

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Το "παράδοξο" του "επιτυχημένου" που όμως δεν είναι "ιδιαίτερα καλός σε ΤΙΠΟΤΑ"...


Πώς να γίνει κάποιος επιτυχημένος όταν δεν είναι καλός σε τίποτα

Μία έκφραση που έχει γίνει μόδα τελευταία είναι αυτή που λέει πως πρέπει να ανακαλύψεις σε τι είσαι καλός για να... κολυμπήσεις στον ωκεανό του πλούτου και της ευτυχίας, όμως τι συμβαίνει αν δεν είσαι ιδιαίτερα καλός σε τίποτα;

Αυτοί που δεν είναι ταλέντα σε κάτι σε τι έχουν να ελπίζουν;

Το καλό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι πολλοί εξαιρετικά επιτυχημένοι σταρ του σήμερα δεν ήταν ιδιαίτερα καλοί σε κάτι, είχαν όμως αυτό που τους έκανε να ξεχωρίζουν, ήταν αποτελεσματικοί σε μία σειρά πραγμάτων.

Ο Bill Gates δεν είναι ο καλύτερος προγραμματιστής του κόσμου, ούτε ο πιο χαρισματικός ομιλητής ή πωλητής ή οραματισής ή ο καλύτερος στα οικονομικά, όμως κατάφερε να συνδυάσει όλες τις ικανότητές του σε κάτι πιο πολύτιμο.

Ο Will Smith δεν είναι ο καλύτερος ηθοποιός του κόσμου, ούτε ο καλύτερος μουσικός, αλλά συνδυάζοντας αυτά τα δύο ταλέντα του δημιούργησε μία εκλυστική προσωπικότητα και ένα καλό όνομα στην αγορά. Ο συνδυασμών των ηθοποιίας και μουσικής τον κάνει καλύτερο από ότι σε κάθε ένα από τα δύο ξεχωριστά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν το τρομερό λάθος να δίνουν βαρύτητα στην ανάπτυξη μίας από τις επιδεξιότητές τους, στην οποία νομίζουν ότι είναι "καλύτεροι", όμως με αυτή την λογική ο Steve Jobs ίσως να είχε γίνει πωλήτής... αυτοκινήτων.

Ο συνδυασμός μετρίων δεξιοτήτων μπορεί να μετατρέψει μία μετριότητα σε κάτι ανεκτίμητο.

Ας υποθέσουμε, γράφει ο Business Insider, ότι κάποιος είναι καλός στο τένις. Αγαπάει το παιχνίδι αλλά ποτέ δεν θα είναι τόσο καλός όσο χρειάζεται για να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής. Το τελέντο του από μόνο του δεν αξίζει τόσα, όσα θα άξιζε αν το συνδύαζε με κάποια άλλη δεξιότητά του. Π.χ, αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι καλός δάσκαλος ή να έχει μία βασική σχέση με την τεχνολογία και να μπορεί να δημιουργεί βίντεο, λανσάροντας τον εαυτό του στο διαδίκτυο ως κάποιον που διδάσκει τένις. Μπορεί να δημιουργήσει μία σειρά από εκπαιδευτικά βίντεο, στα οποία να μαθαίνει τους χρήστες του διαδικτύου πως να παίζουν τένις.

Αυτός ο συνδυασμος δεξιοτήτων, ένα χαμένο ταλέντο στο τένις, μπορεί να το μετατρέψει σε μία online εταιρεία, στην οποία ο ιδιοκτήτης της θα ασχολείται με κάτι που του αρέσει.

Αυτή η λογική θα μπορούσε να αναπαραχθεί σε κάθε επάγγελμα, σε ένα δικηγόρο, σε έναν προγραμματιστή, σε έναν ομιλητή. Από μόνο του ένα ταλέντο ή μία δεξιότητα δεν φτάνουν. Κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει μία ή περισσότερες δεξιότητες, το δύσκολο είναι να μπορεί να συνδυάζει τις δεξιότητές του για να δημιουργεί κάτι νέο.