Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Η Ελλάδα θ' αναγνωρίσει άμεσα Παλαιστινιακό Κράτος - δεν μας φτάνουν δηλ. τόσα ισλαμικά κράτη γύρω μας; Θέλουμε ένα ακόμη; Τώρα που χρειαζόμαστε συμμάχους ενάντια στην ισλαμική εισβολή και στην Τουρκία, διαλύετε τη συμμαχία με το Ισραήλ; Έχετε τρελαθεί τελείως εκεί στην κυβέρνηση;;;


Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής η εισήγηση κειμένου ειδικής απόφασης προς την κυβέρνηση για την αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους καθώς και της βοήθειας για την επανεκκίνηση των διαδικασιών επίλυσης του Παλαιστινιακού προβλήματος και της ειρήνευσης στην περιοχή. 

Το ομόφωνα αποδεκτό κείμενο θα αναγνωστεί στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε ειδική ημερήσιας διάταξης συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, το πρωί της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου. 

Στην συνεδρίαση αυτή, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης θα αναγνώσει στην Ολομέλεια το ομόφωνο κείμενο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων. 

Στη συνέχεια σε ειδική συνεδρίαση που θα ακολουθήσει στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής ο Νίκος Βούτσης θα παραδώσει το ομόφωνο κείμενο στον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής εκ μέρους της Εθνικής Αντιπροσωπείας.