Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Έξαρση νόσου που τρώει σάρκες στη Συρία - Η ευθύνη των τζιχαντιστών (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)Στους τζιχαντιστές αποδίδουν την εξάπλωση ασθένειας που τρώει σάρκες ανθρώπων το κουρδικό Red Crescent. Εργαζόμενοι σε οργανισμούς για τα ανθρώπινα δικαιώματα δήλωσαν ότι έχουν αναφερθεί περισσότερα από 500 κρούσματα της νόσου λεϊσμανίαση στη Συρία τους τελευταίους 12 μήνες.

                       
"Η εγκατάλειψη πτωμάτων στους δρόμους από τους τζιχαντιστές αποτελεί τον κύριο παράγοντα πίσω από την ταχεία εξάπλωση της νόσου της λεισμανίασης", σημείωσε ο Dilqash Isa από το κουρδικό Red Crescent. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατήγγειλε ότι η υπηρεσία υγείας της χώρας έχει καταρρεύσει ως αποτέλεσμα του εμφυλίου πολέμου.

                 
"Δεν γνωρίζαμε αυτή τη θανάσιμη ασθένεια νωρίτερα. Αγωνιζόμαστε στο πεδίο της μάχης τέσσερα σχεδόν χρόνια και αυτή η ασθένεια ουσιαστικά γεννιέται στις εμπόλεμες περιοχές Tal Hamis, Hon και Qosa", σημείωσε Κούρδος μαχητής.

                 
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ ανήρτησε ένα tweet αναφερόμενο στο περιστατικό με σύνδεσμο που παραπέμπει στο αρχικό δημοσίευμα από το Rudaw.net. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία έχει δραματική επίδραση στην υγεία του έθνους με την κατάρρευση των ιατρικών υπηρεσιών.

                      
Ισχυρίζονται ότι 13 εκατομμύρια Σύριοι έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια. "Παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, οι ιατρικές ανάγκες κλιμακώνονται και η τετραετής κρίση επιδεινώνει το σύστημα υγείας της Συρίας", σημειώνεται σε επίσημη ανακοίνωση.

Πηγή: Dailymail


σχετικά:

Το Καλα - αζάρ αυξάνει ραγδαία ΚΑΙ στην Ελλάδα...σοβαρές ενδείξεις πως τα κύματα λαθρομεταναστών ευθύνονται γι' αυτό...αληθεύει;