Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Πώς η Μαφία γίνεται φόβος και τρόμος του ISIS και κρατά την Ιταλία ασφαλή από τους τρομοκράτες - κι όταν ένας κολομβιανός υπερμαφιόζος μεγαλέμπορος ναρκωτικών απειλεί να αφανίσει το ISIS...


Πώς η Μαφία γίνεται φόβος και τρόμος του ISIS και κρατά την Ιταλία ασφαλή από τους τρομοκράτεςΜπήκες και εσύ στην διαδικασία να διαλέξεις πλευρά; 

Δεν σε αδικεί κανείς. 

Όπως φαίνεται οι τζιχαντιστές του ISIS αποκτούν ολοένα και περισσότερους εχθρούς και δεν αναφερόμαστε μόνο στα κράτη που το βομβαρδίζουν. 

Το «Χαλιφάτο» δεν φαίνεται να τα πηγαίνει καθόλου καλά με το οργανωμένο έγκλημα. 

Ολόκληρου του πλανήτη. 

Μετά τα καρτέλ του Μεξικού, τώρα και η Μαφία φαίνεται πως διαδραματίζει ένα ρόλο ασπίδας κατά της τρομοκρατίας.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Την Παρασκευή γράφαμε για τον μεγαλύτερο Βαρώνο ναρκωτικών του πλανήτη ο οποίος απειλούσε τους τζιχαντιστές πως θα ξεριζώσει τις καρδιές τους. 

Όχι, δεν είναι πατριώτης, απλώς το ISIS καταστρέφει τα κονβόι ναρκωτικών που ανήκουν σε αυτόν και περνούν από τα εδάφη που ελέγχει το «χαλιφάτο».[Διαβάστε περισσότερα στο τέλος του παρόντος άρθρου].

Τα πράγματα όμως για το ISIS γίνονται όλο και χειρότερα. Τώρα και η Ιταλία φαίνεται να έχει έναν «προστάτη» κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας και όσο περίεργο κι αν ακούγεται είναι η Μαφία.

Πιάνοντας το νήμα από την αρχή αξίζει να δούμε τι λέει ο Σισιλιάνος γόνος της οικογένειας «Gambino» (μίας εκ των πέντε ισχυρότερων οικογενειών της Μαφίας της Νέας Υόρκης) ο οποίος μιλώντας στο NBC δήλωσε πως η Μαφία δεν θα προστατεύσει μόνο την Ιταλία αλλά και την Νέα Υόρκη από τρομοκρατικά χτυπήματα των τζιχαντιστών. 

«Ο κόσμος είναι πολύ επικίνδυνος τη σήμερον ημέρα, αλλά οι άνθρωποι που ζουν στην Νέα Υόρκη σε γειτονιές όπου υπάρχουν Σισιλιάνοι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. 

Διαβεβαιώνουμε τους φίλους μας και τις οικογένειές τους πως είναι προστατευμένοι από εξτρεμιστές και τρομοκράτες και ειδικότερα από εκείνους τους βάρβαρους, ψυχωτικούς που ανήκουν στο αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος», τονίζει, ενώ συνεχίζει λέγοντας «η Μαφία έχει άσχημη φήμη, αλλά αυτό είναι σε έναν βαθμό άδικο. 

Όπως όλα στην ζωή έχουν καλή και κακή πλευρά και η αύξηση της παγκόσμιας τρομοκρατίας δίνει στην Μαφία την ευκαιρία στην Μαφία να δείξει την καλή της πλευρά». Αυτά όμως για την Νέα Υόρκη.

Με την Ιταλία όμως τι γίνεται; Εκεί τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Στην γείτονα χώρα συναντάμε στους μαφιόζους ένα μείγμα πατριωτικής συνείδησης η οποία όμως δεν αναιρεί την ανάγκη για κερδοφορία. 

Κάνοντας ένα ταξίδι προς τον ιταλικό νότο, κάπου εκεί γύρω στα 40 χιλιόμετρα βόρεια της Νάπολης, θα συναντήσουμε μία περιοχή στην οποία οι ιταλικές αρχές έχουν το άβατο. Είναι το Castel Volturno.Εκεί, ανάμεσα στα εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία που χτίστηκαν παράνομα την δεκαετία του 70' και του 80', κυκλοφορούν υπερήφανα τα μέλη της Καμόρα, όχι όμως μόνα τους. 

Περιέργως εκεί βρήκε στέγη και η τοπική μαφία μεταναστών από την Νιγηρία γνωστή ως EYE η οποία λόγω ιδεολογικής συγγένειας καλοβλέπει το ISIS και το μοντέλο τρομοκρατίας που έχει εισάγει.

Πώς όμως συμβιώνουν οι δύο αυτές μαφίες; Ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Το 2008 επτά Νιγηριανοί δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από Ιταλούς μαφιόζους. Ο λόγος; Πωλούσαν ναρκωτικά και όπλα σε περιοχή της Καμόρα. 

Από τότε καμμία σύγκρουση δεν σημειώθηκε ξανά και οι δύο εγκληματικές οργανώσεις συμβιώνουν σχετικά αρμονικά. Όχι οι δρόμοι τους δεν είναι χωριστοί απλώς συνεργάζονται σε πολλούς τομείς.

Το λαθρεμπόριο όπλων καθώς και το trafficking είναι οι βασικές επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Θα μπορούσε να πει κανείς πως η Καμόρα παρά τους ηθικούς φραγμούς της δεν συμμετέχει και δεν παρεμβαίνει σε άλλες δραστηριότητες του EYE. 

Οι Νιγηριανοί πέραν του λαθρεμπορίου όπλων δραστηριοποιούνται σε εμπόριο γυναικών και την εκπόρνευσή τους αναγκάζοντάς τες να συμμετέχουν και σε μακάβρια τελετουργικά βουντού αιματοβαμμένα με αίμα έμμηνου κύκλου.Και κάπου εδώ μπορεί να πει κανείς πως ξεκινά η ασπίδα προστασίας που έχει θέσει η Καμόρα, η Μαφία και κάθε άλλη εγχώρια γκανγκστερική οργάνωση της Ιταλίας γύρω από την πατρίδα τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ιταλικών αρχών, η Καμόρα φαίνεται πως σε ένα βαθμό εκμεταλλεύεται την μαφία των Νιγηριανών και κερδίζει από την επαφή που έχουν με τους τρομοκράτες, όπως τον βομβιστή του Παρισιού, Salah Abdeslam, ο οποίος πέρασε από τον ιταλικό νότο τον περασμένο Αύγουστο. Πώς όμως λειτουργεί αυτή η ασπίδα;

Την διαδικασία την περιγράφει λεπτομερώς ένας Γκανέζος «pentito» δηλαδή μετανοημένος ο οποίος έφυγε από την νιγηριανή μαφία της EYE και πλέον συνεργάζεται με τις αρχές ως προστατευόμενος μάρτυρας. 

Σύμφωνα με τον pentito ο οποίος μίλησε σε ιταλικό μέσο από την μυστική τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, γνώριζε, από όταν ζούσε στην Λιβύη, έναν μαχητή του ISIS ο οποίος ήθελε να κάνει ένα ταξίδι στην Ιταλία, όχι φυσικά για τουρισμό. 

Ο ισλαμιστής ήθελε να διασχίσει την Ιταλία να φωτογραφίσει τοποθεσίες και να συλλέξει πληροφορίες, σε Μιλάνο και Ρώμη, για συγκεκριμένα σημεία και μνημεία που δύνανται να θεωρηθούν αξιόλογοι στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων. 

Οι εγκληματίες της EYE φάνηκαν κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να τον βοηθήσουν και μάλιστα είπαν στον pentito να είναι ο οδηγός του. Τα σχέδια όμως αυτά τα έμαθε η Καμόρα.

Λίγο προτού ο τζιχαντιστής πατήσει το πόδι του σε ιταλικό έδαφος η Καμόρα έβαλε «stop» στα σχέδια της EYE με αποτέλεσμα η... ξενάγηση να ακυρωθεί. Ο pentito περιγράφει πως εκείνη την περίοδο ήταν έντρομος γιατί όχι μόνο φοβόταν πως κάτι κακό θα γίνει στην Ιταλία αλλά μετά την ακύρωση του ταξιδιού, τον απειλούσε τόσο η Καμόρα όσο και η EYE.

Το γεγονός πως η ιταλική μαφία προστατεύει σε έναν βαθμό την Ιταλία είναι γνωστό και στις ιταλικές αρχές. Όπως αναφέρουν άτομα μέσα από τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες «η Ιταλία καλύπτει μία τεράστια γεωγραφική έκταση η οποία όπως καταλαβαίνετε δεν είναι εύκολο να καλυφθεί και να ελεγχθεί από την Αστυνομία. 

Να αισθανθούμε ασφαλείς μόνο και μόνο επειδή ελέγχουμε τα μέσα μεταφοράς και τα εμπορικά κέντρα θα ήταν ανόητο. Ξέρουμε πως η Ιταλία προστατεύεται και από τις εγκληματικές της οργανώσεις. 

Για να το πούμε απλά. Η Ιταλία μπορεί να αισθάνεται ασφαλείς μόνο με δύο συνδυαζόμενους τρόπους. Από την πλήρη κινητοποίηση των αρχών και φύλαξη ευαίσθητων περιοχών και από την συμβολή της Μαφίας.»

Από την ιδιότυπη σχέση της ιταλικής μαφίας με τους Νιγηριανούς γκάνγκστερ και τον ιδιόμορφο πατριωτισμό των Ιταλών μαφιόζων καταλαβαίνουμε πως η Ιταλία ίσως προς στιγμήν αισθάνεται ασφαλής, ωστόσο οι τρομοκράτες είναι βέβαιο πως θα διασχίσουν το έδαφός της. 

Και σε αυτό φυσικά δεν βοηθά η ολοένα και αυξανόμενη ροή μεταναστών, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό δεν ελέγχονται με αποτέλεσμα αγνώστου ταυτότητας άτομα πατούν το πόδι τους στο ιταλικό έδαφος. 

Απλώς δεν μπορούν να αναπτύξουν διασυνδέσεις με εγχώριους εγκληματίες γιατί καραδοκεί η ιταλική μαφία.Επιστημονικός συνεργάτης των ιταλικών αρχών δηλώνει πως αυτή την στιγμή οι ισλαμιστές λόγω της Μαφίας μόνο να διασχίσουν την χώρα μπορούν και όχι να παραμείνουν στο έδαφός της. 

«Οι κύκλοι αυτοί που συνδέονται με το ISIS διασχίζουν την Σικελία, την Καλαβρία, την Καμπανία και την Απουλία, δεν στέκονται εκεί, ωστόσο είναι άγνωστο πόσα όπλα προλαβαίνουν να θάψουν σε διάφορες τοποθεσίες της χώρας. 

Αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να το ελέγξει ούτε η Αστυνομία ούτε η Μαφία». «Προς το παρόν η Καμόρα, η ’Ndrangheta, και η Μαφία τουλάχιστον κερδίζουν από αυτό το ιδιότυπο trafficking ισλαμιστών γιατί φυσικά για να το επιτρέψουν εισπράττουν “διόδια”».

............................................

Ο μεγαλύτερος βαρώνος ναρκωτικών στον πλανήτη απειλεί το ISIS: Θα σας ξεριζώσουμε τις καρδιές
Έναν εχθρό από εκεί που δεν τον φαντάζονταν απέκτησαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Είχαν απέναντί τους (σχεδόν) κάθε οργανωμένο κράτος του πλανήτη, όμως τώρα ίσως τα βρήκαν σκούρα απέναντι σε μία οργάνωση που χρησιμοποιεί τον τρόμο για να πλουτίζει. 

Το μεξικανικό καρτέλ του Joaquín "El Chapo" Guzman του μεγαλύτερου βαρώνου ναρκωτικών του πλανήτη.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Όχι ο El Chapo δεν σκοπεύει να ξεκινήσει χριστιανική σταυροφορία κατά των τζιχαντιστών για την σωτηρία της Δύσης. Όχι, φυσικά και δεν είναι τόσο (καθόλου μάλλον) αλτρουιστής. 

Ούτε φαίνεται να συγκινείται από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Παρίσι, Σαν Μπερναντίνο και Λονδίνο. Ο λόγος είναι απλός. 

Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταστρέψει πολλές από τις αποστολές του οι οποίες μεταφέρουν ναρκωτικά από την μία μεριά του πλανήτη στην άλλη και τυγχάνει να διασχίζουν την Μέση Ανατολή.

Ο El Chapo λοιπόν με ένα σκληρότατο email το οποίο έστειλε προς το ISIS και διέρρευσε μέσω του της ιστοσελίδας Cartel Blog προειδοποιεί τον «χαλίφη» του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ Αλ Μαγκντάντι για τα συμφέροντα του καρτέλ του. 

«Εσείς (το ISIS) δεν είστε στρατιώτες. Δεν είστε τίποτα άλλο παρά πουτ@νες. Ο Θεός σας δεν μπορεί να σας σώσει από τον πραγματικό τρόμο που θα εξαπολύσουν οι άνδρες μου εάν συνεχίσετε να έχετε αρνητικό αντίκτυπο στην επιχείρησή μου».

Στην συνέχεια ο El Chapo τονίζει: «Οι άνδρες μου θα σας καταστρέψουν. Ο κόσμος δεν είναι δικός σας για να τον ορίζετε. Λυπάμαι για τον επόμενο γιο πόρνης που θα προσπαθήσει να ανακατευτεί με τις επιχειρήσεις του Σινιόλα Καρτέλ. Θα ξεριζώσω τις καρδιές και τις γλώσσες τους. Φαίνεται να έχει ήδη ξεκινήσει».

Το καρτέλ Σινιόλα θεωρείται το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών στον πλανήτη με δραστηριότητες που απλώνονται από την Αμερική, μέχρι την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία, ακόμα και την Αφρική. 

Στην Μέση Ανατολή το καρτέλ έχει εξελιχθεί σε μέγα προμηθευτή κοκαΐνης, έκστασης, και άλλων αποκαλούμενων ναρκωτικών για πάρτυ σε ζάπλουτους πετρελαιάδες και επιχειρηματίες σε ολόκληρο τον Αραβικό κόσμο.

Την ίδια ώρα όμως το Ισλαμικό Κράτος απαγορεύει κάθε χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ στα εδάφη που ελέγχει με συνέπεια συστηματικά να καταστρέφει τις αποστολές του καρτέλ Σινιόλα που διασχίζουν την περιοχή και πέφτουν στα χέρια τους. 

Και μπορεί το ISIS να έχει επιδείξει σκληρότητα και θράσος σε κάθε αντίπαλο που έχει συναντήσει μέχρι στιγμής, ωστόσο προς το παρόν δεν έχουμε δει απάντηση προς το μεξικανικό καρτέλ. Οι τζιχαντιστές διατηρούν σιγήν ιχθύος απέναντι στις απειλές που εκστόμισε ο El Chapo.

Τέλος ο El Chapo ο οποίος μέσα στο 2015 είχε επιτύχει να δραπετεύσει από φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μεξικό, και φυσικά όπως είπαμε δεν είναι αλτρουιστής, στο γράμμα που έχει στείλει προς τους τζιχαντιστές ζητά αμνηστία για τα εγκλήματά του σε περίπτωση που επιτύχει να εξαφανίσει το ISIS από προσώπου γης. 

«Θα είναι η απόλυτη ειρωνεία η ομάδα που θα καθαρίσει το ISIS να είναι το καρτέλ μας» έγραψε ο El Chapo.Ποιος είναι ο El Chapo

Το πλήρες όνομά του είναι Joaquín Archivaldo Guzmán Loera και γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου του 1954. Είναι βαρώνος ναρκωτικών και επικεφαλής του καρτέλ Σινιόλα, όνομα το οποίο δόθηκε στην οργάνωση από μία μεξικανική ακτή στην οποία και το καρτέλ οργανώθηκε για πρώτη φορά. 

Η δύναμή του είναι τέτοια σε σημείο όπου το Forbes τον κατέτασσε στην λίστα του με τους ισχυρότερους άνδρες του πλανήτη από το 2009 έως και το 2011. Είναι ο 10ος πιο πλούσιος Μεξικανός και η προσωπική του περιουσία ξεπερνά το ένα δισ. δολάρια Αμερικής.

Ο Ελ Τσάπο καταζητείται από τις αρχές του Μεξικού, την Ιντερπόλ και τις ΗΠΑ ενώ η αμοιβή για όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής ο El Chapo αποτελεί αφενός νο1 κίνδυνο για τις ΗΠΑ αλλά το πιο σημαντικό είναι πως η επιρροή του φτάνει να αγγίζει αυτήν του θρυλικού Πάμπλο Εσκομπάρ.