«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Κι όμως!!Οι πολιτικοί ζουν περισσότερο απ' τον υπόλοιπο πληθυσμό! (είδες τι σημαίνει να' σαι ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ στα δεινά της φτωχολογιάς, ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ στο να λες ότι νά΄ναι, ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑΣ στο να πηγαίνεις όπου φυσάει ο άνεμος (των ισχυρών), ΑΙΛΟΥΡΟΣ στους ελιγμούς μέσα στην διαπλοκή με τις ελιτ, ΛΑΤΡΗΣ του "ιαματικού λασπόλουτρου" (sic)...θες να το πεις και "Συμβόλαιο με τον Διάβολο"; Να τον πεις Ματίας ή Φάουστ ή Ντόριαν Γκρέι; Κοντά θα' σαι...)


 Μαρία Παπαδοδημητράκη

Τέσσερα χρόνια παραπάνω από τους απλούς πολίτες φαίνεται να ζουν οι πολιτικοί μας αντιπρόσωποι.

Ο κόσμος αποδίδει πολλούς χαρακτηρισμούς στα πολιτικά πρόσωπα και συχνά θεωρεί ότι για εκείνα ισχύουν άλλα κριτήρια από ότι για τους κοινούς πολίτες. 

Βέβαια, αυτό που οι περισσότεροι δεν φανταζόμασταν είναι ότι οι διαφορές μας ξεπερνούν τα οικονομικά και πολιτικά προνόμια και εκτείνονται στο πόσα χρόνια θα ζήσουμε.

Ερευνητές από την ιατρική Σχολή του Έξετερ και την εταιρεία συνταξιοδοτικών προγραμμάτων Just Retirement εξέτασαν αρχεία από το 1945, τα οποία αφορούσαν 4,950 άνδρες και γυναίκες, μέλη του κοινοβουλίου και συνομήλικους τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι άνδρες πολιτικοί αναμένεται να ζήσουν κατά μέσο όρο μέχρι την ηλικία των 87 ετών και 5 μηνών (ο μέσος όρος ηλικίας του υπόλοιπου ανδρικού πληθυσμού είναι τα 86 χρόνια και 2 μήνες), ενώ οι γυναίκες πολιτικοί αναμένεται να φτάσουν τα 90 έτη (οι συνομήλικές τους φτάνουν τα 86 χρόνια).

Επίσης, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι τα μέλη της βουλής έχουν κατά 28% χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας σε σχέση με το γενικό πληθυσμό.

Ο βασικός συγγραφέας της μελέτης, δρ. Τιμ Κράϊφορντ, δήλωσε ότι η διαφορά αυτή μπορεί να έγκειται στο καλύτερο μορφωτικό τους επίπεδο, το οποίο αποτελεί δείκτη υγείας και μακροζωίας.