Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

π. Νεκτ. Μουλατσιώτης: Δεν είναι προφητείες όλες οι κουβέντες του Αγίου Παϊσίου, ούτε είπε όλα όσα του αποδίδει το διαδίκτυο...κάποια από τα "δήθεν προφητικά λόγια" τα είπε προς "ενθάρρυνση" των συνομιλητών του, ενώ άλλα ήταν απλή "αναμετάδοση" πληροφοριών και εκτιμήσεων που του δόθηκαν από επισκέπτες του Πιστούς - αντίστοιχα, ο Άγιος Πορφύριος απέφευγε εντελώς της "προρήσεις/προφητείες"...(VIDEO)


Ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης μίλησε στην εκπομπή της Ελίτας "Μαζί" στο Κυπριακό Κανάλι ΡΙΚ, στις 11 Δεκεμβρίου 2015, με θέμα:

Προφητείες, μύθοι και πραγματικότητες 

Μεταξύ πολλών άλλων, στην ιδιαιτέρως "θορυβητική" (όπως θ' αποδειχτεί) αυτή συνέντευξη (ξεβολεύει, ανασκαλεύει, ταράσσει και αναθεωρεί κάποια πράγματα που θεωρούνται "θέσφατα ανέγγιχτα") ακούστηκε και το παρακάτω ιδιαιτέρως ενδιαφέρον:
2000, New York Times...

"Ο ΟΗΕ από τότε δηλώνει πως πρέπει ως το 2030 να εισέλθουν στην Ευρώπη 674.000.000 μετανάστες!!!"

Τίποτα δεν είναι τυχαίο...


http://www.gerontasnektarios.gr