Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Οι άνθρωποι επιδιώκουν να βολευτούν. Μόνο όμως όσο είναι ξεβολεμένοι υπάρχει ελπίδα γι' αυτούς" (Ralph Waldo Emerson). Όσο για τις δικαιολογίες πως δεν υπάρχει κανένας αξιόλογος "Σχεδιασμός" για να ακολουθήσει κανείς,δεν είναι αυτό το "πρωτεύον"...Ακόμη κι αν υπήρχε, ιδού τι έλεγε ένας Αρχιστράτηγος (Von Moltke) περί τούτου: "Ένα σχέδιο μάχης έχει διάρκεια ζωής όσο τα πρώτα λεπτά της μάχης..." Πράγμα που σημαίνει: Τόσο πριν όσο και μετά το «Σημείο 0 της Σύγκρουσης» είναι θέμα "Ψυχής", Αποφασιστικότητας, προετοιμασίας, ικανότητας προσαρμογής...Όσο όμως οι "βολεμένοι" είναι "απίστευτα πολλοί", "ισχυροί" και "αδίστακτοι" και όσο η Φτωχολογιά είναι ένα τσούρμο "ΔΕΙΛΟΙ", κανένα Φονικό Καθεστώς δεν κινδυνεύει...κι αυτό το "ΞΕΡΟΥΝ"..."

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

Ισπανία:11χρονος αυτοκτόνησε λόγω bullying (βρε πως ξεχνιούνται τα πρωτοσέλιδα...σιγά μην κάτσουν και ασχοληθούν τώρα κοτζάμ ΜΜΕ, Πολιτεία και "Κοινή Γνώμη/κοινωνία" με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη...τον θυμάται άραγε κανείς τους; Αποδόθηκε άραγε δικαιοσύνη;Σχολεία, εκπαιδευτικοί και κοινωνία πήραν άραγε το μάθημά τους ή συνεχίζουν να "κρύβουν και να υποθάλπτουν το bullying;)11χρονος στην πόλη Βίλα Βέρντε της Ισπανίας, αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας που διέμενε γιατί δεχόταν bullying από τους συμμαθητές του.
Ο μικρός έβαλε τέλος στη ζωή του καθώς ένοιωθε δυστυχισμένος στο σχολείο του και δεν ήθελε να ξαναπάει. 

Ο μικρός αυτόχειρας πριν προβεί στην πράξη του αυτή, άφησε ένα γράμμα στους γονείς του, στο οποίο εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

«Μπαμπά, μαμά... ελπίζω μια μέρα να μπορέσετε να με μισείτε λίγο, λιγότερο. Δεν αντέχω να πηγαίνω στο σχολείο και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το αποφύγω».
Οι γονείς του μικρού αποφάσισαν να δώσουν το γράμμα στη δημοσιότητα τώρα, αν και το περιστατικό έχει συμβεί από τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς οι αρχές αλλά και η διοίκηση του σχολείου, αποφάσισαν να θέσουν την υπόθεση στο αρχείο και να μη ερευνήσουν τις συνθήκες τις οποίες βίωνε ο γιος τους στο σχολείο και που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.