Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

Ισπανία:11χρονος αυτοκτόνησε λόγω bullying (βρε πως ξεχνιούνται τα πρωτοσέλιδα...σιγά μην κάτσουν και ασχοληθούν τώρα κοτζάμ ΜΜΕ, Πολιτεία και "Κοινή Γνώμη/κοινωνία" με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη...τον θυμάται άραγε κανείς τους; Αποδόθηκε άραγε δικαιοσύνη;Σχολεία, εκπαιδευτικοί και κοινωνία πήραν άραγε το μάθημά τους ή συνεχίζουν να "κρύβουν και να υποθάλπτουν το bullying;)11χρονος στην πόλη Βίλα Βέρντε της Ισπανίας, αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας που διέμενε γιατί δεχόταν bullying από τους συμμαθητές του.
Ο μικρός έβαλε τέλος στη ζωή του καθώς ένοιωθε δυστυχισμένος στο σχολείο του και δεν ήθελε να ξαναπάει. 

Ο μικρός αυτόχειρας πριν προβεί στην πράξη του αυτή, άφησε ένα γράμμα στους γονείς του, στο οποίο εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

«Μπαμπά, μαμά... ελπίζω μια μέρα να μπορέσετε να με μισείτε λίγο, λιγότερο. Δεν αντέχω να πηγαίνω στο σχολείο και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το αποφύγω».
Οι γονείς του μικρού αποφάσισαν να δώσουν το γράμμα στη δημοσιότητα τώρα, αν και το περιστατικό έχει συμβεί από τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς οι αρχές αλλά και η διοίκηση του σχολείου, αποφάσισαν να θέσουν την υπόθεση στο αρχείο και να μη ερευνήσουν τις συνθήκες τις οποίες βίωνε ο γιος τους στο σχολείο και που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.