Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης "δεν ανέχονται τα Χριστούγεννα"...ενώ οι Έλληνες Χριστιανοί στο Λασίθι "ανέχτηκαν την "ισλαμική επίδειξη δυνάμεως" μέσα από "δυναμική πορεία" και "απειλητικές κραυγές αλάχου ακμπάρ" στο Λασίθι...ή τα κουρμπάνια τους που κατασφάζουν ότι κινείται...ή που αυτομαστιγώνονται με μαχαίρια δημόσια...συμφωνούμε κύριε δήμαρχε...αυτά τα "δύο δεν κολάνε μαζί στον ίδιο τόπο"...έχετε τον βάρβαρο ανθρωποδιώκτη...αρχίστε να "πακετάρετε" λοιπόν...η Τουρκία κοντά είναι...και θυμίσου το κι εσύ και όλοι σας πως "σύντομα ΦΕΥΓΕΤΕ από δω"...μην ξεγελιέστε από την "αγορασμένη" χτεσινή και σημερινή φιλοϊσλαμική πολιτική κατάσταση...το "αύριο" θα είναι "κάτι εντελώς διαφορετικό"...και το ξέρετε αυτό...σωστά;αλλά ας όψονται οι 72 παρθένες...έτσι;


Κουρμπάν Μπαϊράμ - ισλαμική γιορτή


Αρχίσαμε τώρα στη Θράκη
Μουσουλμάνος δήμαρχος διαμαρτύρεται για τον Άγιο Βασίλη στα σχολεία


Ο Τζεμήλ Κάπζα λέει ότι σέβεται τις γιορτές των χριστιανών, αλλά υποστηρίζει ότι η θρησκεία τους απαγορεύει τη παρουσία και την επαφή τους με τον Άγιο Βασίλη - «Θίγεται η θρησκευτική μας ελευθερία»Μουσουλμάνος δήμαρχος διαμαρτύρεται γιατί σε νηπιαγωγεία του Δήμου Μύκης έγιναν εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με Άγιους Βασίληδες!


Ο Τζεμήλ Κάπζα έστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας με το οποίο υποστηρίζει ότι ο δήμος Μύκης αποτελείται από πολίτες αμιγώς μουσουλμάνους στο θρήσκευμα και οι επίσημες θρησκευτικές γιορτές είναι τα δύο Μπαϊράμια και τα πέντε καντήλια.

Διαβεβαιώνει δε, ότι σέβεται τις γιορτές των χριστιανών, αλλά υποστηρίζει ότι η θρησκεία τους απαγορεύει τη παρουσία και την επαφή τους με τον Άγιο Βασίλη.

«…εκφράζουμε με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες διότι θίγουν την θρησκευτική μας ελευθερία» τονίζει στο έγγραφο διαμαρτυρίας του.

Ο δήμος Μύκης ανήκει στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συστάθηκε με το πρόγραμμα Καλλικράτης.
http://www.protothema.gr