Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Αναμένουν ανάμειξη της «ελληνοαλβανικής» μαφίας στο Προσφυγικό - Στην ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν μετακινήσεις μέσω Ιονίου και Αλβανίας


του Β. Λαμπρόπουλου

Το ενδεχόμενο να εμπλακεί η «ελληνοαλβανική» μαφία στη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην κεντρική Ευρώπη μέσω Ιονίου Πελάγους και Αλβανίας αντιμετωπίζει πλέον η ΕΛ.ΑΣ.

Επιτελείς των αρχών Ασφαλείας αναφέρουν ότι «ο εγκλωβισμός δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στο ελληνικό έδαφος και το κλείσιμο των συνόρων με την ΠΓΔΜ είναι πιθανόν να ενεργοποιήσει διακινητές από Ελλάδα και Αλβανία και τα παλιά "συστήματα συνεργασίας" τους για λαθρεμπόριο με ναρκωτικά, όπλα κ.λπ. προκειμένου να μεταφέρουν μετανάστες στον δυτικό βαλκανικό αξονα.

Είναι κάτι που φοβόμαστε ότι θα αρχίσει σύντομα μέσω των ελληνοαλβανικών συνόρων σε μονοπάτια που είχαν χρησιμοποιηθεί τη δεκαετία του 1990 για την άφιξη αλβανών μεταναστών στην χώρα μας, είτε με πλοιάρια από τη δυτική Ελλάδα και τις αλβανικές ακτές. 

Δράση των δουλεμπόρων σε αυτές τις περιοχές είχε υπάρξει και τα τελευταία χρόνια. Όμως τώρα φοβόμαστε...»

Τα στελέχη των αρχών σημειώνουν ότι αυτή η «υπερπίεση» από το προσφυγικό κύμα θα αυξήσει τον «τζίρο» των νέων δουλεμπορικών κυκλωμάτων και θα δημιουργήσει νέο κύκλο «προστριβών» σε πολιτικό επίπεδο. 

Συμπληρώνουν παράλληλα ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο...