«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Ποιός μπορεί να λέγεται ΈΛΛΗΝΑΣ; (από την Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης)Ας ανοίξουμε μια πολλή σοβαρή συζήτηση , για πολλούς λόγους. ΤΟΛΜΑΤΕ;;

Ας αναρωτηθούμε , ποιος μπορεί ΣΉΜΕΡΑ να λέγετε ΕΛΛΗΝΑΣ

Είναι Έλληνας ο αλλοδαπός που υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις;;

Είναι Ελληνίδα η άριστη μαθήτρια που παρέλασε με την μαντήλα;


Είναι Έλληνας ο γνωστός ηθοποιός , καλλιτέχνης , πολιτικός που μεγάλωσε στην αλλοδαπή και κατάγεται από Έλληνα πατέρα ή Ελληνίδα μητέρα;

Είναι Έλληνας ή Ελληνίδα , αυτός ή αυτή που απέκτησαν την Ελληνική ιθαγένεια ή απώλεσαν την Ελληνική Ιθαγένεια;

Είναι Έλληνας αυτός που δεν ακολουθεί το στερεότυπο , Πατρίς Θρησκεία , Οικογένεια , ζει όμως μόνιμα στην Ελλάδα;

Είναι Έλληνας αυτός που δεν είναι ταυτόχρονα και Χριστιανός ορθόδοξος;

Είναι Έλληνας αυτός που γεννήθηκε και μεγαλώνει στην Ελλάδα , που όμως , με κάθε ευκαιρία καταφέρετε σε βάρος οτιδήποτε είναι Ελληνικό;

Είναι Έλληνας αυτός που ¨θέλει να ξεχάσει¨ την Ελληνική Ιστορία συνεχίζοντας όμως να ζει στην Ελλάδα; ……κ.α

Σύμφωνα με το δεύτερο άρθρο του πρώτου Ελληνικού Συντάγματος του 1822 Έλληνας οριζόταν κάθε Χριστιανός κάτοικος της χώρας, ρήτρα που αφαιρέθηκε στο σύνταγμα του 1844. Ένα αιώνα αργότερα όμως , όταν υπογράφηκε η Συνθήκη της Λωζάνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1923, οι δυο χώρες συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν τη θρησκεία ως κριτήριο εθνικής ταυτότητας για την εφαρμογή της ανταλλαγής πληθυσμών.

Κατά τα Δυτικά πρότυπα ο όρος Ελληνες χρησιμοποιείται παραδοσιακά για όλους όσους έχουν μητρική γλώσσα την Ελληνική, είτε Μυκηναϊκή, είτε Βυζαντινή, είτε Νεοελληνική. Οι Βυζαντινοί Ελληνες αυτοαποκαλούντο Ρωμηοί και θεωρούσαν εαυτούς πολιτικούς κληρονόμους της Ρώμης, αλλά από το 12ο τουλάχιστον αιώνα αυξανόμενος αριθμός των μορφωμένων από αυτούς θεωρούσαν εαυτούς εξίσου κληρονόμους της Αρχαίας Ελλάδας, αν και για τους περισσότερους Ελληνόφωνους το "Ελληνες" σήμαινε τότε ακόμη ειδωλολάτρες.

Ο Όμηρος αναφέρεται στους "Έλληνες" ως μια σχετικά μικρή φυλή που κατοικούσε στη Θεσσαλική Φθία και είχε ως ηγέτη της τον Αχιλλέα.

Είναι λοιπόν Έλληνας , αυτός/τη που μιλάει και εκφράζεται με την Ελληνική γλώσσα , έχει ασπαστεί τον Χριστιανισμό , έχει μνήμη της γνωστής, Ελληνικής Ιστορίας και ζει στην Ελλάδα ;

Εάν ακολουθήσουμε βήμα-βήμα όλη την γνωστή ιστορία αναζητώντας την απάντηση στην ερώτηση , ποιος είναι ΕΛΛΗΝΑΣ , θα ξεχωρίσουμε μέσα από τις ιστορικές παραχαράξεις , της διαφορετικές αναφορές και ερμηνείες , τις διαφορετικές μορφές που ¨πήρε ¨ η λέξη Έλλην , ΔΥΟ σταθερά δεδομένα που διατηρήθηκαν αναλλοίωτα στους αιώνες .

Δύο σταθερά δεδομένα που αποτέλεσαν τον άσβεστο φάρο , και ονομάτισαν όλη αυτή την εκπληκτική ιστορία …Ελληνική .

Ποια είναι αυτά;

Η Δημοκρατία και ο συνυφασμένος με αυτήν πολιτισμός …μα και κάτι ακόμα , η δύναμη της αδιάσπαστης συνέχειας αυτών στους αιώνες που ανάγει ένα εκπληκτικό συμπέρασμα , την Κυριαρχία τους και την ανωτερότητά τους αφού επικράτησαν , διαμόρφωσαν και έθεσαν τις βάσεις για την σημερινή πολιτική και πολιτισμική διάσταση της κοινωνίας των ανθρώπων, συμπέρασμα , που όλοι σήμερα παραδέχονται.

Εκεί μέσα σφυρηλατήθηκε το καλούπι του ΕΛΛΗΝΑ, εκεί μέσα πήρε σάρκα και οστά η Ελληνική ψυχή.

Έλληνας λοιπόν είναι ΑΥΤΟΣ που νιώθει περήφανος για όλο αυτό που προαναφέραμε …που νιώθει περήφανος ως μέλος μιας αδιάσπαστης ιστορίας που παρά τις κατά καιρούς μεταβολές της , θα συνεχίζει να λέγεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ

…αυτός που σε κάθε εποχή που θα ζει θα συγκινείται από όλα εκείνα που την δεδομένη στιγμή θα εκπροσωπούν την Ελληνική ιστορία.

Ένα είναι συνεπώς σίγουρο και αμετάβλητο στους αιώνες . Ο κώδικας αξιών που ορίζει ποιος είναι Έλληνας σε κάθε εποχή , που έμεινε , μένει και θα παραμείνει ¨άτρωτος ¨ , θα μπορεί να ¨ερμηνεύεται ¨ και να διαβάζεται μόνο από όποιoν πραγματικά νιώθει Έλληνας.

Ο Κώδικας αυτός έχει μια ξεχωριστή ιδιότητα που εγγυάται ότι , Έλληνες θα υπάρχουν όσο θα υπάρχει η ανθρωπότητα …. ποια είναι αυτή ;; … είναι ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΣ .

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

h.t.police100@gmail.com