«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

(Επιβίωση) Εκτροφεία εκατομμυρίων φιδιών για φάγωμα...και όχι μόνον...Ακόμη όχι εδώ...στην Κίνα...Πόσο αγχωτική είναι η δουλειά σας; Όσα επιχειρήματα κι αν προβάλλετε, αποκλείεται να ειναι όσο η δουλειά που κάνουν δυο αδέρφια στην Κίνα. Τα αδέρφια Γιάνγκ, λειτουργούν μια φάρμα με 50.000 φίδια!


Στην φάρμα ζουν 30.000 κόμπρες και άλλα φίδια. Την έχουν εδώ και 6 χρόνια και τα ατυχήματα είναι σχεδόν καθημερινά. Και τους δυο τους έχουν δαγκώσει τα φίδια κυρίως την ώρα που τα ταϊζουν. Όπως λένε, όταν σε τσιμπήσει ένα φίδι πρέπει να πιέσεις να φύγει γρήγορα το δηλητήριο και στην συνέχεια να ρίξεις πολύ νερό.


Εχουν επισης δικά τους βότανα τα οποία χρησιμοποιούν ως αντίδοτα και δεν πάν ποτέ στο νοσοκομείο.


Στην φάρμα εργάζονται συνολικά 20 άτομα τα οποία έχουν ως αποστολή, να ελέγχουν τα αυγά των φιδιών όταν επωάζονται, να βρίσκουν τροφή για τα φίδια και να τα σκοτώνουν.


Πριν πιάσουν δουλειά εκεί περνούν εκπαίδευση τριών μηνών. Το δέρμα των φιδιών θεωρείται ακριβό και πωλείται κυρίως στην Δύση. Περίπου 500.000 δέρματα φιδιών εξάγονται κάθε χρόνο από την Ασία........................

2ο άρθρο:
Ζισικιάο: To χωριό που πλουτίζει εκτρέφοντας φίδια


Στα περίχωρα της Χανγκζού της ανατολικής Κίνας υπάρχει ένα ήσυχο χωριό με ένα θανάσιμο μυστικό. Μέχρι πριν από δύο δεκαετίες οι κάτοικοί του έβγαζαν τα προς το ζην από τη γεωργία και το ψάρεμα. Σήμερα εκτρέφουν φίδια και ετοιμάζονται να υποδεχτούν τη Χρονιά του Φιδιού, το ερχόμενο Σαββατοκυριακο.

Στο χωριό ζουν περίπου τρία εκατομμύρια φίδια, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τους κατοίκους του. Η αναλογία είναι μάλλον τρομακτική: υπολογίζεται ότι σε κάθε κάτοικο αντιστοιχούν 3.000 φίδια.

Στην περιοχή υπάρχουν περισσότερες από εκατό φάρμες εκτροφής φιδιών. Φτάνοντας κανείς στο χωριό μπορεί να παρατηρήσει τα φίδια να σέρνονται νωχελικά μέσα σε μικρά ξύλινα κουτιά, στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο. 
Πρόκειται για μερικά από τα πιο επικίνδυνα φίδια στον κόσμο, όπως πύθωνες, οχιές και κόμπρες.

Ένα φίδι θεωρείται ως το πιο επικίνδυνο εδώ: το αποκαλούμενο ως «φίδι των πέντε βημάτων».

Σύμφωνα με τους κατοίκους, το φίδι αυτό είναι τόσο δηλητηριώδες που, αν σε δαγκώσει, μόλις που προλαβαίνεις να κάνεις πέντε βήματα πριν πεθάνεις.

Τα ερπετά εκτρέφονται για το κρέας τους, το οποίο πωλείται στα εστιατόρια, και για τα μέλη τους, τα οποία είναι περιζήτητα καθώς χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η Κινεζική Χρονιά του Φιδιού βρίσκεται στο κατώφλι – η κινεζική πρωτοχρονιά είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο- οι ντόπιοι αναμένουν μια πολύ κερδοφόρα χρονιά για αυτούς.

«Τη χρονιά του φιδιού ελπίζουμε ότι τα κέρδη της εταιρείας μας θα διπλασιαστούν» λέει ο Γιανγκ Χονγκτσάνγκ, ένας 61χρονος γαιοκτήμονας, ο πρώτος που ξεκίνησε να εκτρέφει φίδια στο χωριό πριν από μερικές δεκαετίες. «Μακάρι το φίδι να μας φέρει ευημερία και ευτυχία», είναι η ευχή του για το νέο έτος.

Φαγητό και ιατρικήΟ κ. Γιανγκ λέει ότι χάρη στα άγρια φίδια κατάφερε να ξεπεράσει μια σοβαρή αρρώστια από την οποία υπέφερε όταν ήταν νέος. Μετά την ανάρρωσή του, είδε μπροστά του μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία. Όταν άρχισε να δημιουργεί μια μικρή περιουσία, οι συγχωριανοί του ακολούθησαν τα βήματά του.

Προφανώς, η εκτροφή φιδιών ενέχει ρίσκα. Ο κ. Γιανγκ αναφέρει την περίπτωση ενός γνωστού του ο οποίος πέθανε μετά από το δάγκωμα ενός δηλητηριώδους φιδιού.

Η αυξανόμενη ζήτηση για φίδια, όμως, έχει μετατρέψει το πάλαι ποτέ φτωχό χωριό του Ζισικιάο σε ένα αρκετά εύπορο μέρος για να ζει κανείς, με τους περισσότερους κατοίκους του να περηφανεύονται ότι έχουν εξασφαλίσει αρκετές δεκάδες χιλιάδες δολάρια για τα γηρατειά τους.

«Η εξημέρωση των φιδιών απαιτεί πείρα και τεχνική», λέει ο κ. Γιανγκ, σύμφωνα με τον οποίο η επιχείρησή του αξίζει πλέον αρκετά εκατομμύρια δολάρια, ενώ διεξάγει έρευνες για τη βελτίωση της διατροφής των φιδιών και διερευνά τεχνικές για την επώαση των αυγών, ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά επιβίωσης.

Στην Κίνα τα φίδια είναι περιβόητα για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική εδώ και χιλιάδες χρόνια. Συχνά μπαίνουν σε σούπες ή και στο κρασί ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών.

Στη φάρμα εκτροφής φιδιών του κ. Γιανγκ υπάρχει ένα κατάστημα πώλησης μιας σειράς αγαθών, ανάμεσα στα οποία και σκόνη φιδιού.

Αν και το μεγαλύτερο μέρος της επιχείρησης διοχετεύεται στην εγχώρια αγορά, ο κ. Γιανγκ λέει ότι εξάγει τα προϊόντα του στο εξωτερικό, στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, καθώς και τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

BBChttp://24wro.com.gr/

..................................

3ο Κείμενο:

Τι σημαίνει να "το σκάνε τα φίδια" από τον χώρο εκτροφής;

Ιδού:

2014

Κόμπρες που χρησιμοποιούνται για παραγωγή κρασιού απέδρασαν στην Κίνα


Xάος επικράτησε πριν λίγες μέρες σε πόλη της Κίνας, όταν κόμπρες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του παραδοσιακού κρασιού με φίδι, βγήκαν από τον χώρο που φυλάσσονταν και ξεχύθηκαν στη πόλη! Σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror, τα φίδια απέδρασαν στη πόλη Foshan στη βοριοανατολική επαρχία Guangdong στη Κίνα.

Οι κάτοικοι κλείστηκαν στα σπίτια τους, όταν έμαθαν για την απόδραση των φιδιών ενώ σύμφωνα με την τοπική αστυνομία έγιναν περισσότερες από 100 κλήσεις για βοήθεια μόλις σε λίγα λεπτά. Οι κόμπρες ήταν μήκους 20-30 εκ. και προκάλεσαν υστερία στους κατοίκους, που τις έβλεπαν να βγαίνουν σχεδόν από παντού: από τρύπες στους τοίχους, από τα σιφόνια, από τα παράθυρα και όλα αυτά σχεδόν ταυτόχρονα! Η αστυνομία κάλεσε μια ομάδα από ειδικούς φιδιών αλλά προειδοποίησε τους κατοίκους ότι η συλλογή όλων των «δραπετών» θα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Ο Wei Niu, κάτοικος της περιοχής δήλωσε: « Είχε γίνει πολλές φορές παρατήρηση στον ιδιοκτήτη του αποστακτηρίου, αφού δεν είναι σωστό να κρατάει τόσα πολλά επικίνδυνα φίδια σε κατοικημένη περιοχή». Ο ιδιοκτήτης Lu Zhong παραδέχεται ότι έχασε τον έλεγχο και δεν κατάλαβε πως τα φίδια απέδρασαν. «Είχαμε τόσο πολλά φίδια γιατί φτιάχνουμε το παραδοσιακό snakewine», εξηγεί. «Μια μέρα πήγα στη δουλειά και συνειδητοποίησα ότι πολλά φίδια έλειπαν. Όταν το κατάλαβα κινητοποιήθηκα αμέσως και μάλιστα βοήθησα ο ίδιος να τα πιάσουμε. Μέχρι στιγμής έχω βρει περίπου 30, οι ειδικοί που καλέσαμε έχουν βρει 70 και μένουν άλλα 50 περίπου που κυκλοφορούν ελεύθερα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης του αποστακτήριου θα πληρώσει εκτός από πρόστιμο και τα έξοδα για την ανεύρεση των φιδιών. Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλούνται προβλήματα στη Κίνα λόγω φιδιών. Πέρσι, μια φαινομενικά νεκρή κόμπρα, που βρισκόταν σε μπουκάλι κρασιού δάγκωσε στο χέρι μια γυναίκα.