Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Η Αλήθεια , για το εάν είμαστε ασφαλής σαν χώρα . Ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν άμεσα (μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ανάλυση από την "Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης")...Το ότι , δεν είχαμε μέχρι σήμερα ¨ περιστατικό ¨ που να πλήξει την εικόνα της χώρας μας , σαν μια από τις πλέον ασφαλής χώρες στον Κόσμο , ¨διαισθανόμαστε¨ ότι είναι περισσότερο συγκυριακό .

Εάν δεχτούμε το προφανές , ότι οι υφιστάμενες ισορροπίες που στηρίζουν μέχρι σήμερα την εσωτερική μας ασφάλεια , εξαρτιούνται από τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές συνθήκες που λαμβάνουν χώρα και στην ¨γειτονιά μας ¨ , Μέση Ανατολή , ΒΑ της Τουρκίας με Συρία, Νατοϊκές Δυνάμεις στο Αιγαίο , Ισλαμικό Κράτος , χρεωκοπία της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε στο θέμα αυτό , εμπλοκή της Ρωσίας , στάση των εταίρων μας στο προσφυγικό , ανακύκλωση προσφύγων μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας , οικονομική κρίση , 60% των Ελλήνων στα όρια της φτώχειας κ.α , τότε αντιλαμβανόμαστε ότι , η ασφάλειά μας , ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ σε μεγάλο βαθμό από εμάς , αλλά , από τις ισορροπίες και τις τάσεις στα πεδία που προαναφέρθηκαν .

Η Γενική διαπίστωση ( βάσει της οποίας τίθενται ορθά οι προτεραιότητες στην αστυνόμευση στην φάση αυτή ) , είναι ότι , στόχο μπορούν να αποτελέσουν , όλα εκείνα που συνδέονται ή σχετίζονται π.χ με τους αντιπάλους του ISIS , που ζουν , δραστηριοποιούνται , διαμένουν προσωρινά κτλ , στο εσωτερικό της χώρας μας …. κάτι που μας αφορά όλους , αφού , δεν θα διστάσουν ( εάν ) να κτυπήσουν τυφλά , αδιαφορώντας για το ποια θα είναι τα θύματα , τώρα ειδικά « που χάνουν » ¨μεταφέροντας τον πόλεμο ¨ εκεί που καιρό τώρα προετοίμαζαν ….. στο πεδίο της τυφλής τρομοκρατίας . 

Στο κάδρο εδώ βάζουμε , από διπλωματικούς εκπρόσωπους , πρεσβείες και προξενεία , μέχρι γκρουπ Τουριστών .

Μην εθελοτυφλούμε σε αυτό το ενδεχόμενο .

Μια απλή επαγρύπνηση συνεπώς όλων μας , είναι επιβεβλημένη στην φάση αυτή προκειμένου να μεταφέρουμε έγκαιρα στις Αρχές , ό,τι διαπιστώσουμε και ό,τι σχετικό με τα ενδεχόμενα αυτά , πληροφορηθούμε .

Από την άλλη , ακόμα ¨ δεν είδαμε τίποτα ¨με το προσφυγικό . Να αναμένουμε όξυνση των προσφυγικών ροών όσο διαρκούν τα αίτια που τις παράγουν και αφού , έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των ομάδων που θέλουν να δράσουν τρομοκρατικά στο έδαφός της Τουρκίας εξαιτίας της Πολιτική της .

Χάνουμε μέρα με την ημέρα όμως , το μεγαλύτερό μας πλεονέκτημα που είναι , ότι , όλοι αυτοί ( πρόσφυγες – μετανάστες ) θέλουν να φύγουν από την χώρα μας . Εάν χαθεί αυτό το πλεονέκτημα , θα εγκλωβιστούν με την θέλησή τους στην χώρα μας και θα απορροφηθούν όπως 2.000.000 άλλοι , δεδομένο που δυστυχώς θα απειλήσει και πάλι τις κοινωνικές δομές , θα θέσει επιτακτικά θέματα αστυνόμευσης και το σημαντικότερο , θα μας μετατρέψει σε στόχο .

Δεν έφτανε μόνο αυτό , θα διαπιστώσουμε σύντομα ότι η επαναπροώθησή τους στην Τουρκία ( από εκεί που ήρθαν δλδ θυσιάζοντας ότι είχαν ) , θα απαιτείσει τεράστιες επιχειρησιακές δυνατότητες , δλδ ενασχόληση ενός μεγάλου τμήματος των σωμάτων ασφαλείας , που θα στερηθούν από την καθημερινή αστυνόμευση, με ότι σημαίνει αυτό για την κοινωνική ασφάλεια .

Εδώ , από το κενό που θα δημιουργηθεί , αυξάνεται ο κίνδυνος – δυνατότητα προβοκάτσιας σε βάρος της εσωτερικής μας ασφάλειας , από δυνάμεις που στηρίζουν συμφέροντα αντίθετα με εκείνα της χώρας μας … αντιληπτό . 

Στο κάδρο εδώ βάζουμε κυρίως τα αεροδρόμια , τους ίδιους τους πρόσφυγες και τις δομές που τους υποδέχονται , μέχρι και τις Εκκλησίες , για να δώσουν κάποιοι θρησκευτική διάσταση .

Μια ενίσχυση συνεπώς ( και μάλιστα άμεση ) των ¨μυστικών υπηρεσιών μας ¨ ΕΥΠ , Κρατική ασφάλεια , είναι επιβεβλημένη , όπως επιβεβλημένη είναι η διασύνδεση ( ως συγκοινωνούντα δοχεία ) όλων των υπηρεσιών ασφαλείας μεταξύ τους σε μια βάση που να παρέχει την δυνατότητα ¨επιχειρήσεων ασφαλείας ¨ σε όλη την επικράτεια ….. δεν ενδείκνυται η περαιτέρω ανάλυση αυτού του σχεδιασμού δημόσια , σχεδιασμού , που απαραίτητα πρέπει να περιέχει την διασύνδεσή του με μια Ευρωπαϊκή βάση , άμεσης ανταλλαγής πληροφοριών , τεχνογνωσίας κ.α

Ο κλάδος ασφάλειας θα πρέπει να ¨αναβαθμιστεί ¨ , ανοίγοντας τον χορό της αναδιάρθρωσης πρώτος .

Η διαπίστωση παράλληλα , ότι ολοένα και περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις και γενικά δημόσια δύναμη , απαιτείτε για την διαχείριση του προσφυγικού σε κάθε του έκφανση , οδηγεί σε ένα και μόνο αποτέλεσμα . 

Θα στερηθούν αυτές οι δυνάμεις από την δημόσια ασφάλεια και θα δημιουργηθούν καταστάσεις αποσύνδεσης των αστυνομικών υπηρεσιών από τον κεντρικό σχεδιασμό .

Ήδη , η κοινωνία και οι αστυνομικές υπηρεσίες βιώνουν αυτή την κατάσταση , την οποία πλέον προσπαθούμε να ¨κρύψουμε κάτω από το χαλί¨ ….. μάταια .

Η συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών αστυνόμευσης ( Σεκιούριτι ) υπό προϋποθέσεις και υπο εποπτεία , σε συνδυασμό με τις εγγυητικές επιστολές που πρέπει να καταθέτουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ενασχολούνται με το προσφυγικό , εκ των προτέρων , θεωρούμε ότι θα βοηθήσει τον τομέα αυτό διαχείρισης .

Η υφιστάμενη μεταχείριση των προσφύγων από την πολιτεία ΔΕΝ τους καθιστά κρατούμενους και συνεπώς , η φύλαξή τους από την αστυνομία , δεν είναι νόμιμη όπως εάν ήταν ξεκάθαρα κρατούμενοι .

Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με την σειρά τους , μπορούν να θεωρήσουν ¨εξωτερική απειλή ¨ όλες εκείνες τις ενέργειες που με ρυθμό και τρόπο άλλον από αυτόν που αναμένουν για να «αμυνθούν υπέρ πατρίδος », αποσκοπούν μέσα από σχεδιασμούς που ¨τρέχουν ¨ να αφοπλίσουν τις Ελληνικές ( πολιτικές , κοινωνικές ) δυνάμεις από την δυνατότητα τους , στην διαχείριση της Ελληνικής πραγματικότητας .Ούτε εδώ ενδείκνυται η περαιτέρω ανάλυση δημόσια .

Σας δώσαμε το ανωτέρω πλαίσιο που προέκυψε μετά από μια εκτεταμένη ανάλυση όλων όσων συνθέτουν την υφιστάμενη κατάσταση , με τον ποιο απλό τρόπο , προκειμένου να καταδείξουμε ξεκάθαρα , την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε …. κατά την άποψή μας , που έως τώρα δεν έχει υποπέσει σε λάθη

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

h.t.police100@gmail.com

μέσω η.τ.