«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Μάχη για το Brexit στη Βρετανία...50 - 50 οι προβλέψεις....Μπ.Τζόνσον (ο ηγέτης του brexit): η ΕΕ ευθύνεται για την καταστροφή της Ελλάδας...είναι ότι και οι Χίτλερ-Ναπολέων...Βόμβα Μεγατόνων:Η Ελισάβετ υπέρ του BREXIT!!! (και μην ξεχνάμε:με το που "βγαίνει" η Βρετανία, σε λίγες εβδομάδες "την ακολουθεί η Ελλάδα"...στην "Βρετανική ΕΕ" που θα "στηθεί εκ των πραγμάτων" εν ριπή οφθαλμού...καιρός ήταν...αρκετά πια με την "Καταστροφική Νεοβαυαροκρατία" που κοντεύει να εξαφανίσει την Ελλάδα και τους Έλληνες...)


Ανάβει η μάχη του δημοψηφίσματος στη Βρετανία. 


Ντέιβιντ Κάμερον, Τζέρεμι Κόρμπιν, Μπόρις Τζόνσον, πολιτικοί ιθύνοντες από κάθε στρατόπεδο, που τάσσονται υπέρ ή κατά της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κλιμάκωσαν σήμερα τις εκστρατείες τους, 6 εβδομάδες πριν από μια αναμέτρηση κρίσιμη για το μέλλον τόσο της Βρετανίας όσο και της «ενωμένης Ευρώπης».

Στο στρατόπεδο των υποστηρικτών της παραμονής στην ΕΕ, που έχει προγραμματίσει σχεδόν 1.000 εκδηλώσεις μόνο σήμερα σε ολόκληρη την χώρα, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εμφανίζεται ενωτικός. Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, υπεραμύνεται της παραμονής στην Ένωση των 28 κρατών μελών εκτοξεύοντας ωστόσο τα βέλη του εναντίον του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος.

Στην εκλογική του περιφέρεια στο Οξφορντσάιρ (νοτιοανατολικά), ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης υποστήριξε ότι ένα Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε "μια ύφεση" και θα έθετε τη βρετανική οικονομία ενώπιον "σοβαρών κινδύνων". Αυτό θα σηματοδοτούσε επίσης το τέλος της συμμετοχής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που διοχέτευσε 16 δισεκατομμύρια λίρες (20 δισεκ. ευρώ) σε προγράμματα της χώρας τα τελευταία τρία χρόνια, προειδοποίησε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Κάμερον επισήμανε επίσης ότι οι πολιτικοί, άνδρες και γυναίκες, κάθε πολιτικής απόχρωσης είναι ενωμένοι προκειμένου να πουν "με μια φωνή" ότι η χώρα τους πρέπει να παραμείνει σε μια ΕΕ όπου εφαρμόζονται μεταρρυθμίσεις και τόνισε ότι το μέλλον της Βρετανίας είναι "σημαντικότερο από τα πολιτικά κόμματα".

Oι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι τα δύο στρατόπεδα εμφανίζουν την απόλυτη ισοψηφία, 50-50, στην πρόθεση ψήφου.......................................


Μπ. Τζόνσον: «Δεν υπάρχει ισχυρή πεποίθηση στο ιδεώδες της Ευρώπης»

Ο Μπόρις Τζόνσον, επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει του δημοψηφίσματος γι' αυτό το θέμα, υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε ότι η ΕΕ ακολουθεί τον δρόμο του Αδόλφου Χίτλερ και του Ναπολέοντα, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό υπερκράτος.

Ο Τζόνσον έκρινε στην ίδια συνέντευξη, η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας The Sunday Telegraph, ότι η ΕΕ πάσχει από έλλειμμα δημοκρατίας και από συγκεντρωτισμό κι είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

«Ο Ναπολέων, ο Χίτλερ, διάφοροι άνθρωποι προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο πράγμα, κι είχαν τραγικό τέλος», είπε ο Τζόνσον στη συνέντευξή του.

«Η ΕΕ είναι μια προσπάθεια να γίνει το ίδιο πράγμα με διαφορετικές μεθόδους. Αλλά κατά βάση αυτό που στερείται είναι το αιώνιο πρόβλημα, ότι δεν υπάρχει μια ισχυρή πεποίθηση στο ιδεώδες της Ευρώπης», πρόσθεσε ο συντηρητικός πρώην δήμαρχος του Λονδίνου.

«Δεν υπάρχει καμιά εξουσία την οποία να σέβονται ή να καταλαβαίνουν οι πάντες. Και αυτό προκαλεί το τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας», συνέχισε.

Ο Τζόνσον, ένας από τους υποψηφίους για τη διαδοχή του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στην ηγεσία των Τόρις, έχει αναδειχθεί σε μια από τις σημαντικότερες φωνές της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

Ο Κάμερον, επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, επιχειρηματολογεί πως η χώρα του είναι ασφαλέστερη και έχει μεγαλύτερη επιρροή μένοντας στην Ευρώπη. Όμως μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο κατέδειξε ότι διπλάσιος αριθμός ψηφοφόρων θεωρεί πως ο Τζόνσον είναι πιο πιθανό να πει την αλήθεια για την ΕΕ από αυτόν που πιστεύει το ίδιο για τον Κάμερον.

Καθώς απομένουν μόλις έξι εβδομάδες ως τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, οι Βρετανοί παραμένουν διχασμένοι στα δυο όσον αφορά το ζήτημα, σύμφωνα με άλλες δημοσκοπήσεις.

Στη συνέντευξη του στη Σάντεϊ Τέλεγκραφ, ο Τζόνσον τόνισε πως θέλει οι Βρετανοί να γίνουν «οι ήρωες της Ευρώπης» ξανά, χρησιμοποιώντας μια φρασεολογία που παραπέμπει, όπως σημείωσε η εφημερίδα, σε εκείνη του Ουίνστον Τσόρτσιλ, του Πρωθυπουργού της Βρετανίας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Τζόνσον υποστήριξε ακόμη πως οι εντάσεις ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ επέτρεψαν στη Γερμανία να αυξήσει τη δύναμή της, να «κατακτήσει» την οικονομία της Ιταλίας και να «καταστρέψει» την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.........................................................................

(Και να μην ξεχνάμε πως ανεμείχθη μέχρι και η βασίλισσα Ελισάβετ υπέρ του BREXIT - έστω και αν "τυπικά το παλάτι το διέψευσε"....ας θυμηθούμε λίγο τα δημοσιεύματα του Μαρτίου 2016)


από το Πρώτο Θέμα, 10/03/16


Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ «κάρφωσε» την βασίλισσα Ελισάβετ για το Brexit


Εύα Παυλάτου

Γιατί ο βρετανικός Τύπος τον θεωρεί ως υπεύθυνο της διαρροής ιδιωτικής συζήτησης της Ελισάβετ με μέλη του υπουργικού συμβουλίου

Παρόλο που το δημοψήφισμα για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου, η διαμάχη μεταξύ των υποστηρικτών και όσων είναι αντίθετοι με το Brexit έχει ήδη αρχίσει και σε αυτή έχει συμπεριληφθεί άθελά της (;) και η «πολιτικά ουδέτερη» βασίλισσα Ελισάβετ.

Η σκανδαλοθηρική Sun «τάραξε τα νερά» στην Βρετανία, όταν την Τετάρτη κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο «Η βασίλισσα στηρίζει το Brexit» (Queen backs Brexit), επικαλούμενη «ανώτατη αξιόπιστη πηγή». Το επίμαχο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι σε γεύμα που παρέθεσε η μονάρχης τον Απρίλιο του 2011, στο κάστρο του Ουίνδορ, στον τότε αναπληρωτή πρωθυπουργό Νικ Κλεγκ και σε τέσσερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, αποκάλυψε τα έντονα συναισθήματά της κατά της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ αντέδρασε άμεσα και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η βασίλισσα επί 63 χρόνια παραμένει «πολιτικά ουδέτερη», ενώ παράλληλα, το παλάτι επιβεβαίωσε ότι έχει απευθυνθεί επίσημα στον IPSO, την ρυθμιστική αρχή για θέματα Τύπου στη Βρετανία και ζητά από την Sun να αποκαταστήσει την αλήθεια στην πρώτη σελίδα της. Η σχετική ανακοίνωση του παλατιού επικαλείται την ρήτρα του Κώδικα Ορθής Πρακτικής Συντακτών, για να μην δημοσιεύονται ανακριβείς, παραπλανητικές και διαστρεβλωμένες ειδήσεις.

Το Μπάκιγχαμ με την δεύτερη ανακοίνωση ζητά η εφημερίδα να δημοσιεύσει την είδηση στην πρώτη σελίδα με την απαραίτητη διόρθωση και κάνει λόγο «για πιθανό πρόστιμο» αν ο IPSO το κρίνει σκόπιμο. Ο Νικ Κλεγκ με ανάρτηση στο Twitter χαρακτήρισε το δημοσίευμα της εφημερίδας «ανοησίες» και δήλωσε ότι δεν θυμάται να έχει κάνει παρόμοια συζήτηση με την βασίλισσα.

Όμως, το βασικό ερώτημα παραμένει. Ποιος «κάρφωσε» την βασίλισσα στη Sun; Ο βρετανικός Τύπος στα δημοσιεύματα της Πέμπτης «δείχνει με το δάχτυλο» τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μάικλ Γκόουβ, ως το άτομο που είναι υπεύθυνο για την «διαρροή» το 2011 στο κάστρο του Ουίνσδορ. Ο Γκόουβ συμμετείχε στο γεύμα της βασίλισσας και είναι ο μόνος από τα πέντε μέλη του υπουργικού συμβουλίου που παρακάθισαν σε εκείνο το γεύμα και δεν έχει κάνει καμιά δήλωση για την υπόθεση.

Ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης είναι ένθερμος υποστηρικτής του Brexit και έχει τεθεί επικεφαλής της εκστρατείας «Vote Leave» για την έξοδο της χώρας του από την ΕΕ. Επίσης, ο Μάικλ Γκόουβ είναι στενός φίλος του ιδιοκτήτη της Sun, Ρούπερτ Μέρντοχ και, όχι μόνο είχε πάει στον γάμο του Μέρντοχ με την Τζέρι Χολ το περασμένο Σάββατο στο Λονδίνο, αλλά και μερικές μέρες νωρίτερα οι δύο άντρες είχαν δειπνήσει μαζί.

Στενοί φίλοι του υπουργού Δικαιοσύνης δήλωσαν στην Telegraph: «Δεν έχουμε ιδέα την πηγή της διαρροής». Ο εκπρόσωπος του Μάικλ Γκόουβ δήλωσε: «Δεν σχολιάζουμε ιδιωτικές συνομιλίες με την βασίλισσα». Ο ίδιος ο υπουργός αρνήθηκε να πει αν συναντήθηκε με τον Μέρντοχ ή όχι.

http://www.protothema.gr

σχετικά:

Η Ολλανδία είπε ΟΧΙ στην ΕΕ (σε δημοψήφισμα)-σημαντική λεπτομέρεια:ανήκει στο "άρμα της Βρεττανίας" - τον Ιούνιο '16 λοιπόν, ένα πιθανό brexit δεν θα σημαίνει έξοδο μόνον της Βρεττανίας...αλλά και της μισής ΕΕ που θα την ακολουθήσουν...η Ελλάδα τι θα κάνει άραγε; Θ' ακολουθήσει την Γερμανική ή την Βρεττανική ΕΕ;

Ποιά ΕΕ; Και ποιό Ευρώ; Όταν φύγει η Βρετανία (σε λίγους μήνες) από την ΕΕ και «χτίσει» (με τις ΗΠΑ) την «δική τους ΕΕ» σε «μετωπική κόντρα» με την Γερμανία, σκέφτεται κανείς πόσο «βίαιη ΕΞΟΔΟΣ» μας περιμένει; ΤΩΡΑ λοιπόν ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...

Stratfor: Η Ευρώπη θα χωριστεί στα τέσσερα τα επόμενα δέκα χρόνια

Το Λονδίνο - μέσω BBC - "θυμίζει" προς "κάθε κατεύθυνση" ότι η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν στην "Αγγλική σφαίρα επιρροής"...(γιατί άραγε ένοιωσαν την "ανάγκη" οι Βρετανοί να κάνουν μια τέτοια "υπενθύμιση";Ραγδαία κλιμάκωση από πλευράς Αγγλοσαξόνων;Προφανώς τα GREXIT και BREXIT δεν είναι καθόλου μακριά)

Αντεπίθεση Λονδίνου κατά Βερολίνου με "παράλογα" αιτήματα. (που αν "ικανοποιηθούν" θα ισοδυναμούν με διάλυση/διάσπαση της ΕΕ - Και προφανώς, "αυτό είναι το ζητούμενο" από τη Βρετανία.Δεν διεκδικεί τα "πρωτεία".Στήνει μια "Νέα Βρετανική ΕΕ" - χωρίς ευρώ - από την αρχή.Αυτήν που σύντομα θα συμμετέχει και η Ελλάδα με το δικό της εθνικό νόμισμα όπως και ΟΛΑ τα υπόλοιπα κράτη μέλη ΕΚΕΙΝΗΣ της ΕΕ)

Μέσω Βρετανίας,ένα βήμα πιο κοντά στην διάλυσή της η ΕΕ.

Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ

...απλώς έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ της Γερμανικής ΕΕ (με ευρώ) και της Βρετανικής ΕΕ (με δραχμή)...

Η "εκκωφαντική σιωπή" της Βρετανίας έλαβε τέλος; άρχισε να διεκδικεί "επιθετικά" το "γεωπολιτικό της μερίδιο" από την ΕΕ; Πόσο μακριά είναι άραγε μια "νέα Βρετανική ΕΕ" ως απότοκος της διάσπασης της σημερινής "Γερμανικής ΕΕ";

Η Ελλάδα και η πρόθεση της Βρετανίας να "φύγει" από την ΕΕ - Ποια είναι η σχέση

Boris Johnson (Δήμαρχος Λονδίνου - "δελφίνος" Συντηρητικών): "Έλληνες, πείτε στον Σόϊμπλε να πάει να γ@&^#εί και φύγετε απ' το ευρώ"...

Απεμπλοκή της Ελλάδας από την Γερμανική Κατοχή μέσα από την ενεργοποίηση της «στρατιωτικής πολυ-εμπλοκής»

ΑΝΤΙ «ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ», «ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΥΡΩΠΕΣ»

Ενδεχόμενο Brexit ανοίγει τον δρόμο και για Grexit (και όχι μόνον...αλλά και για "γενική έξοδο από την ΕΕ")...(μια ενδιαφέρουσα ανάλυση/συσχετισμός των BREXIT - GREXIT από τον Ιαν '15)

Διαλύεται η Ε.Ε; Οι Ολλανδοί ζητούν δημοψήφισμα για την παραμονή τους ή όχι στην Ευρώπη - Η Τσεχία εισάγει τον όρο Czexit

Το Βερολίνο ετοιμάζει τον "στρατό των Βρυξελλών" που θα εξαπολύσει σε κάθε καυτό σημείο ταραχών της ΕΕ...και το Λονδίνο "οργίζεται" ακόμη πιο πολύ γιατί θα χάσει σε ισχύ έναντι της Γερμανίας αν συμβεί αυτό...(ακόμη πιο κοντά λοιπόν το BREXIT και η διάσπαση της ΕΕ)...