Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Κονίτσης Ανδρέας: Ακούει η κυβέρνηση τα πολεμικά τύμπανα, που χτυπάνε εδώ και πολύ καιρό;Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις :
11/06/16

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς, που πραγματοποίησε, πρόσφατα, επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία, δυστυχώς δεν πέτυχε απολύτως τίποτε για τους άτυχους Βορειοηπειρώτες. 

Γιατί, ενώ θα έπρεπε έντονα να αντιδράση στις μεθοδεύσεις των Αλβανών, οι οποίοι συστηματικά αυθαιρετούν σε βάρος των εκεί αδελφών μας, δημεύοντας τις περιουσίες και τα σπίτια τους, που πολλές φορές γκρεμίζονται κάτω από την απειλή βίας της αλβανικής αστυνομίας, τι έκανε ; 

Περιορίστηκε να αναφέρη ότι τα δικαιώματά τους «αποτελούν ιστορική επιταγή και ευρωπαική προοπτική», χωρίς καθόλου να θέση το ζήτημα των αυθαιρεσιών, που εξακολουθεί να ασκή η Αλβανία σε βάρος τους !

Την ίδια ώρα, όμως, διαβεβαίωνε ότι η προοπτική εντάξεως της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε. έχει την ... καθολική υποστήριξη της Ελλάδος ! Κι’ αυτά, ενώ ομάδες διακοσίων «Τσάμηδων» διαδήλωναν έξω από το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών, έχοντας, μάλιστα, επικεφαλής τον πρόεδρο του «Τσάμικου «κόμματος και Πρόεδρο της Βουλής Στετίμ Ιντρίζι!!!
Για όσους δεν γνωρίζουν, κάνουμε γνωστό ότι οι μεθοδεύσεις της Αλβανίας για τους Βορειοηπειρώτες και για τους «Τσάμηδες», έγιναν με τις «ευλογίες» του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα.
Η χλιαρή αντίδραση του κ. Κοτζιά στις άθλιες αλβανικές μεθοδεύσεις και προκλήσεις, μου προκάλεσε οργή και αγανάκτηση. Πως θα πορευθούν στο εξής οι Βορειοηπειρώτες όταν η Μάνα τους η Ελλάδα τους αντιμετωπίζει με παγερή αδιαφορία και αυτόχρημα τους προδίδει ; 

Νοιάζεται περισσότερο ο κ. Κοτζιάς για την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε., από το να δοθή ένα τέλος στο δράμα των Βορειοηπειρωτών αδελφών ; Και δεν ντράπηκε να κατηγορήση «μικρές συντριπτικά μειοψηφίες των άκρων» στην Αθήνα, ότι «δημιουργούν νευρικότητα»... στα Τίρανα έναντι των «επιτυχημένων προσπαθειών» που καταβάλλονται από το υπουργείο ;;;

Όσο για τους «Τσάμηδες», ας γνωρίζη ο κ. υπουργός, ότι με τις απαράδεκτες δηλώσεις του, θα τους βρη - αργά ή γρήγορα - μπροστά της η Ελλάδα, αφού μάλιστα οι ανθέλληνες αυτοί απόγονοι των εγκληματιών στην Κατοχή, έδουν ήδη προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ...
Για μια ακόμη φορά, κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου. Οι καιροί είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι και οι γείτονες έχουν αποθρασυνθή. Καλούμε την Κυβέρνηση να αφήση την αδιαφορία για τα εθνικά θέματα και να αναλάβη επί τέλους, τις ευθύνες της. Ακούει, άραγε, τα πολεμικά τύμπανα, που χτυπάνε εδώ και πολύ καιρό ; ».

http://ekklisiaonline.gr