«Μην ανοίγεις το στόμα σου και την καρδιά σου στον καθένα, στους χίλιους κι αν ένας καταλάβει...»

Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ


Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Από την τρομοκρατία του Grexit στην τρομοκρατία του BrexitΤου Τάσου Σκλάβου 

Λοιμοί, σεισμοί και καταποντισμοί θα πλήξουν την Μεγάλη Βρετανία στις 24 Ιουνίου, μια μόλις μέρα μετά το δημοψήφισμα για Brexit, αν οι «θεοπάλαβοι» Βρετανοί αποφασίσουν να κλείσουν την πόρτα στην Ευρώπη. 

Το σκηνικό των τελευταίων ημερών θυμίζει έντονα εποχές Grexit με τα χρηματιστήρια να καταρρέουν, τα ομόλογα να απογειώνονται, τα οικονομικά κατεστημένα να τρομοκρατούν για τις τεράστιες απώλειες που θα φέρει στην βρετανική οικονομία το Brexit. 

Οι Βρυξέλλες μάλιστα βλέποντας την παντοκρατορία τους να βυθίζεται και οι παχυλοί μισθοί να κινδυνεύουν να χαθούν για τους «χαρτογιακάδες», απείλησε μέσω Τούσκ ακόμα και για το τέλος του δυτικού πολιτισμού. 

Είναι ξεκάθαρος ο κρύος ιδρώτας που έχει λούσει τους γραφειοκράτες, οι οποίοι βλέπουν πως το ευρωπαϊκό «τσιφλίκι» τους αρχίζει να ξηλώνεται. 

Να θυμίσουμε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χάσει κάθε κρίσιμο δημοψήφισμα στο παρελθόν και αυτό από μόνο του καθιστά φαβορί το Brexit έναντι του Bremain. 

Άλλωστε οι Βρετανοί ποτέ δεν έδειχναν και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα και πάντα επιδίωκαν μια ειδική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ένα ενδεχόμενο Brexit θα πυροδοτήσει ντόμινο πανομοιότυπων δημοψηφισμάτων, κυρίως στον Βορρά, και θα αποτελέσει το φυτίλι διαμελισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού οι λαοί της Ευρώπης γυρνούν ο ένας μετά τον άλλον την πλάτη σε αυτήν την νέα Ευρώπη. 

Αυτό που δεν καταλαβαίνει το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο είναι πως όσο περισσότερο τρόμο σπέρνουν, τόσο περισσότερο σπρώχνουν προς το Brexit, αφού οι λαοί πεισμώνουν όπως έδειξε και το αντίστοιχο ελληνικό παράδειγμα. 

Η διαφορά είναι πως το εκεί πολιτικό σκηνικό είναι μοιρασμένο, αφού σχεδόν όλα τα κόμματα είναι διχασμένα και έχουν στους κόλπους τους τόσο εκφραστές του Brexit όσο και του Bremain. 

Το ζήτημα είναι πως ο πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, έχει τονίσει πως είναι θερμός υποστηρικτής της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά κατά πόσο θα μπορέσει να διαχειριστεί ένα Brexit. 

Η Βρετανία έχει λίγα να χάσει, η Ευρωπαϊκή Ένωση πολλά περισσότερα και πρέπει να αναζητηθούν οι πολιτικές ευθύνες όσων μετέτρεψαν την Ευρώπη σε έναν αφιλόξενο τόπο, πως η Ευρώπη των λαών κατάντησε Ευρώπη των πολυεθνικών και των τραπεζών. 

 Άλλωστε για τους Βρετανούς η βασίλισσα να είναι καλά και όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

www.dikaiologitika.gr

σχετικά:

Τα "αφελή επικοινωνιακά χάδια των Βρυξελλών (Μάιος '16) προς την Ελλάδα" υποκρύπτουν απλώς τον πανικό τους για μια μαζική έξοδο χωρών από την ΕΕ και την είσοδό τους στην Βρετανική ΕΕ που θα προέκυπτε από το επικείμενο BREXIT...το οποίο δε, όσο πιο γρήγορα συμβεί, τόσο το καλύτερο...

Η τελευταία ευκαιρία της Δημοκρατίας είναι να βρεθούν ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ πολιτικοί να κάνουν σωστά την δουλειά τους...αλλιώς, ετοιμαστείτε να παγώσει το σύμπαν...μετά πχ την εκτέλεση μερικών δικαστικών επιμελητών, εφοριακών, υπαλλήλων ασφαλιστικών ταμείων και εισπρακτικών εταιρειών...αμφιβάλλετε;