Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Οι άνθρωποι επιδιώκουν να βολευτούν. Μόνο όμως όσο είναι ξεβολεμένοι υπάρχει ελπίδα γι' αυτούς" (Ralph Waldo Emerson). Όσο για τις δικαιολογίες πως δεν υπάρχει κανένας αξιόλογος "Σχεδιασμός" για να ακολουθήσει κανείς,δεν είναι αυτό το "πρωτεύον"...Ακόμη κι αν υπήρχε, ιδού τι έλεγε ένας Αρχιστράτηγος (Von Moltke) περί τούτου: "Ένα σχέδιο μάχης έχει διάρκεια ζωής όσο τα πρώτα λεπτά της μάχης..." Πράγμα που σημαίνει: Τόσο πριν όσο και μετά το «Σημείο 0 της Σύγκρουσης» είναι θέμα "Ψυχής", Αποφασιστικότητας, προετοιμασίας, ικανότητας προσαρμογής...Όσο όμως οι "βολεμένοι" είναι "απίστευτα πολλοί", "ισχυροί" και "αδίστακτοι" και όσο η Φτωχολογιά είναι ένα τσούρμο "ΔΕΙΛΟΙ", κανένα Φονικό Καθεστώς δεν κινδυνεύει...κι αυτό το "ΞΕΡΟΥΝ"..."

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

72% των Ελλήνων θέλει ανεξαρτησία από τις Βρυξέλλες και σχεδόν οι μισοί θέλουν αποχώρηση από ΕΕ και ευρώ

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΕΣ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

72% των Ελλήνων πολιτών θέλουν την επιστροφή αρμοδιοτήτων από τις Βρυξέλλες στην ελληνική κυβέρνηση και σχεδόν οι μισοί θέλουν την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, ενώ παραπάνω από τους μισούς έχουν αρνητική άποψη για τον ευρωπαϊκό υπερεθνικό οργανισμό.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα του πολιτικού βαρόμετρου της Public Issue για την εφημερίδα "Αυγή" θετική γνώμη για την ΕΕ έχει το 44% των Ελλήνων και για το ευρώ θετική γνώμη έχει το 55%.Εάν γινόταν αύριο στην Ελλάδα δημοψήφισμα για το Grexit, υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ θα ψηφιζε το 56% και κατά το 39%.

Οι πολίτες επιθυμούν να επιστρέψουν κάποιες εξουσίες από τις Βρυξέλλες στις εθνικές κυβερνήσεις, 72%, ενώ μόλις το 12% προτιμά το αντίστροφο.

Για το εκλογικό σύστημα το 50% θέλει ένα εκλογικό σύστημα που να εξασφαλίζει τη δίκαιη επροσώπηση των μικρότερων κομμάτων δηλαδή μια απλή αναλογική, ενώ το 40% θεωρεί σημαντικότερο να εξασφαλίζει σταθερές κυβερνήσεις και προτιμά το ενισχυμένο σύστημα με το μπόνους των εδρών.

Η έρευνα δείχνει ότι οι Ελληνες έχουν πολύ θετική γνώμη για την Κίνα που φθάνει το 70%. και το 67%, βλέπει την οικονομική συνεργασία με την Κίνα ως ευκαιρία για ανάπτυξη.

Να σημειώσουμε ότι: Ήδη από το καλοκαίρι όταν ο ελληνικός λαός ψήφισε σε ποσοστό 62% υπέρ του «όχι» γνώριζε ότι η επιλογή του αυτή, ασχέτως του τι έγινε, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αποχώρηση από το ευρώ αφού έδινε εντολή στην κυβέρνηση για ρήξη.

Μπορεί συνειδητά να μην ήθελαν να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά ήταν αποφασισμένοι να έρθουν σε σύγκρουση με ότι αυτό θα συνεπάγονταν.

Οι Έλληνες δεν πιστεύουν πλέον στην ΕΕ και τα ευρωπαϊκά ιδεώδη καθώς αυτά μετατράπηκαν σε γερμανικές ιδεοληψίες προς μετασχηματισμός της Ευρώπης σε ένα γερμανικό Δ' Ράιχ.

Ειδικότερα το Brexit δεν έχει προλάβει ακόμα να αξιολογηθεί και να εκτιμηθεί αλλά έχει ήδη δώσει επιπλέον αέρα ανεξαρτησίας σε πολλούς Έλληνες που αναμένουν να δουν την πορεία του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την απεμπλοκή του από την γερμανική ΕΕ.

Εάν αυτή αποδειχθεί επιτυχημένη τότε είναι βέβαιο ότι πολλοί θα θέλουν να ακολουθηθεί ο ίδιος ακριβώς δρόμος.

Μπορεί η Βρετανία να μην ήταν στο ευρώ όμως ήταν πλήρες μέλος της ΕΕ πράγμα που σήμαινε ότι το 80% των νόμων που ψήφιζε το βρετανικό κοινοβούλιο είχαν παραχθεί στα γραφεία των Βρυξελλών.

http://www.pronews.gr