Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Οι άνθρωποι επιδιώκουν να βολευτούν. Μόνο όμως όσο είναι ξεβολεμένοι υπάρχει ελπίδα γι' αυτούς" (Ralph Waldo Emerson). Όσο για τις δικαιολογίες πως δεν υπάρχει κανένας αξιόλογος "Σχεδιασμός" για να ακολουθήσει κανείς,δεν είναι αυτό το "πρωτεύον"...Ακόμη κι αν υπήρχε, ιδού τι έλεγε ένας Αρχιστράτηγος (Von Moltke) περί τούτου: "Ένα σχέδιο μάχης έχει διάρκεια ζωής όσο τα πρώτα λεπτά της μάχης..." Πράγμα που σημαίνει: Τόσο πριν όσο και μετά το «Σημείο 0 της Σύγκρουσης» είναι θέμα "Ψυχής", Αποφασιστικότητας, προετοιμασίας, ικανότητας προσαρμογής...Όσο όμως οι "βολεμένοι" είναι "απίστευτα πολλοί", "ισχυροί" και "αδίστακτοι" και όσο η Φτωχολογιά είναι ένα τσούρμο "ΔΕΙΛΟΙ", κανένα Φονικό Καθεστώς δεν κινδυνεύει...κι αυτό το "ΞΕΡΟΥΝ"..."

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Οι «πολιτοφυλακές» των Εξαρχείων, οι δολοφονίες με στόχο την «κάθαρση» και ο φόνος του Χαμπίμπι


«Εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις με στοιχεία «παραδειγματισμού» βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από τις δύο δολοφονίες μελών της Χρυσής Αυγής το 2013 στο Ν.Ηράκλειο, τη δολοφονία αρχιφύλακα στις φυλακές Δομοκού το 2015 και τελευταία αυτή του 36χρονου Αιγύπτιου, Allesh Mohamed ή Χαμπίμπι στα Εξάρχεια τις οποίες έχουν αναλάβει οι «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις», η «Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη» και οι «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».Μέλη δε αυτών των «πολιτοφυλακών» φαίνεται να είναι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, από άτομα του κοινού ποινικού δικαίου και περιστασιακοί εκτελεστές συμβολαίων θανάτου έως και τρομοκράτες.

Συγκεκριμένα η δολοφονία του Χαμπίμπι ήταν έργο των «εκδικητών της πλατείας» που υποστηρίζουν ότι το θύμα τους πρωταγωνιστούσε σε περιστατικά βίας όπως τη δολοφονική επίθεση κατά τριών ατόμων του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ τον περασμένο Μάρτη. Αναφέρεται δε πως «ήταν στρατολογημένος από τη μαφία των Εξαρχείων, όχι απλά ως ένας ακόμα από τους δεκάδες διακινητές ναρκωτικών που δρουν στη περιοχή, αλλά και ως χωροφύλακας που περιφρουρούσε δια της βίας την ομαλή κερδοφορία των αφεντικών του».

Αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία είναι πως είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ανάληψη ευθύνης για δολοφονία με στόχο να «καθαρίσει» η περιοχή και να επικρατήσουν συγκεκριμένα άτομα και ομάδες.

Για την υπόθεση αναμένεται να κληθεί για κατάθεση από την Αντιτρομοκρατική μέλος του ΒΟΧ και της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, που είχε δεχθεί επίθεση από το θύμα. Σημειώνεται πως αυτό ήταν και το άτομο που μετοχοποιήσει τον 36χρονο Αιγύπτιο με κείμενό του τον περασμένο Φεβρουάριο μετά τον ξυλοδαρμό.

Οι αρχές πάντως χαρακτηρίζουν τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν ως «οπλισμό των παππούδων» καθώς είναι εξαιρετικά παλιού τύπου διαμετρήματα ενώ φαίνεται πως ήταν όπλα- ταυτότητα του χώρου από τον οποίο προήλθαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά και την προκήρυξη, αστυνομικοί εκτιμούν πως για τη δολοφονία υπήρχε «συναπόφαση» μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου και ηγετικών μελών διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή εξαιτίας κοινής δυσαρέσκειας για τις πράξεις του. Οι εκτελεστές ωστόσο εκτιμάται πως προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο καθώς είχε μπει στο στόχαστρο τους.

http://www.huffingtonpost.gr