Πρόσφυγας σημαίνει λιποτάκτης...

"Η Συγχώρηση αυτού που σε έβλαψε, σε περιφρόνησε, σε διέβαλλε, σε επιβουλεύτηκε, σε εχθρεύτηκε (αδικώντας σε) καθ’ οιονδήποτε τρόπο είναι μια ανώτερη ηθική πράξη. Εξίσου υψηλή ηθική αξία έχει το να ζητήσει κάποιος ειλικρινή Συγχώρηση για τα δεινά που προκάλεσε (με τις πράξεις ή/και με την απραξία του) σε κάποιον άλλον. Με μια ΔΙΑΦΟΡΑ. Το δεύτερο έχει αξία ΜΟΝΟΝ όταν απευθύνεται σε κάποιον κατώτερο από πλευράς κοινωνικής/πολιτικής/οικονομικής ισχύος. Τι αξία μπορεί να έχει άραγε μια «Συγγνώμη» που απευθύνεται σε κάποιον «ανώτερο κοινωνικά» (και «ισχυρότερο») όπου εάν τολμήσεις να μην ζητήσεις «συγγνώμη» (συνοδευόμενο δε με πολλαπλάσια «αποκατάσταση» ζημιών) γι’ αυτά που του έκανες όταν ήταν «κατώτερος» μπορεί να σε συντρίψει «ανταποδοτικά» αλλά και «προς παραδειγματισμό» κάθε άλλου (κατώτερου αλλά και «ανώτερου») που θα αποτολμήσει τα ίδια;"

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ : ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΕ 4-5 ΧΡΟΝΙΑΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την εντυπωσιακή πρόβλεψη ότι η Τουρκία θα συρθεί αναγκαστικά σε ένα άγριο εμφύλιο πόλεμο το πολύ σε 4-5 χρόνια, έκανε ο πρώην αρχηγός της υπηρεσίας Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας και πρώην αντιστράτηγος, İsmail Hakkı Pekin.

İÇ SAVAŞ ÇIKABİLİR = ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιστράτηγο, η κατάσταση μπορεί σήμερα να φαίνεται πως ελέγχεται, εν τούτοις το εσωτερικό πρόβλημα όχι μόνο δεν έχει λυθεί αλλά προβλέπεται να επιδεινωθεί σε καταλυτικό βαθμό τα επόμενα χρόνια και να οδηγήσει τελικά την χώρα σε ένα σκληρό εμφύλιο πόλεμο.Ο İsmail Hakkı Pekin επικαλείται και απόψεις των πρώην αρχηγών της ΜΙΤ, όπως του Emre Taner, που προειδοποιούσαν πριν από χρόνια για το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου καθώς μέσα στους κόλπους της εξουσίας συγκρούονταν πολλά ετερογενή με διαφορετικές ιδεολογικές αλλά και εθνόθρησκευτικές αφετηρίες, στοιχεία.

Η κατάσταση μετά το πραξικόπημα έφερε στην επιφάνεια μια μόνο πλευρά αυτής της υποβόσκουσας σύγκρουσης και εξαπολύθηκε ένας άγριος διωγμός κατά των οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν που καταδίκασε στο περιθώριο περίπου 200.000 άτομα, τα οποία όμως δεν είναι δυνατόν να μείνουν χωρίς αντίδραση το επόμενο χρονικό διάστημα, γιατί ούτε την επιβίωση τους δεν μπορούν να εξασφαλίσουν.

İÇ SAVAŞ UYARISI = ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ από τον πρεδρο των δικηγορικών συλλόγων της Τουρκίας, Metin Feyzioğlu.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιστράτηγο, παράλληλα πολλοί εξωτερικοί παράγοντες εργάζονται για τον διαμελισμό της Τουρκίας και συντείνουν στην μεσοπρόθεσμη έκρηξη ενός εμφυλίου κατά το πρότυπο ίσως του πολέμου στην Συρία, ενώ μεγάλες αποσταθεροποιητικές δυνάμεις δρουν ήδη στην ευρύτερη περιοχή.

Για τον λόγο αυτό χτυπά το καμπανάκι, καθώς όπως δήλωσε, παρά την πρόσκαιρη ελεγχομένη κατάσταση το κουρδικό, καθώς και οι εσωτερικές αντιθέσεις καραδοκούν για την κατάλυση της τουρκικής δημοκρατίας.

http://nikosxeiladakis.gr